Tuesday, September 2, 2014

Iga Penyet dekat Leko - TERBAIK

Assalamualaikum..

Eeee banyaknya nak share! Takper. Kiter citer satu-satu ok? Ikut yang mana lagi penting. So kalau mengikut kepentingan bagi I, biasanya bab makan la. Haha. Walaupon berat dah  more than 65kg tapi tu la. Tanda-tanda keinsafan ke apa memang tadek. Ni semua salah Sazli la sebab kalau I masakkan dia for dinner, I akan makan sekali bagi mengelakkan pembaziran. Apa cerita ko punye Rejuve Suraya? JAWAPAN : I nak tunggu musim raya habes sebab kalau pergi open house lepas tu kiter tak makan, nanti Tuan Rumah kecik hati. So in order to avoid from mengecikkan hati Tuan Rumah, I decide nak start amek Rejuve esok, So, terima tak asalan ni? Taknak terima sudah nama ko bedah tetek ko sebelah. Kbye.

Selain dari nak bagi tau dah gemok, I ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada housemate sebab belikan henpon baru. Kan hari Khamis tu henpon I dah rosak? So Jumaat malam, Abang kedai telefon call bagitau yang henpon I dah tak boleh repair langsung dah. I pakai Samsung S3 dulu. Pastu agaknya Sazli dengar kot I tanya Nizam (Kedai henpon), yang I nak S3 second hand. Sedih kan? Hahah. Pastu letak je telefon Sazli kata, ‘Esok Papa belikan henpon lain ok? Dah. Jangan sedih’. Terus rasa nak muntah sebab excited. Malam tu tak dapat tido kata kauuuu. Hahaha. Sian sangat. Dah la kat FB ada yang offer dia nak let go iPhone 4 sebab dah taknak guna. I rasa macam kecik hati hina tadek duhet sangat. Haha. pempuan gemok biasa memang selalu emos macam ni. So jangan pelik.

So well now dah jalan kepak sebab ada henpon baru. Padahal tadek orang kesah pooooon. Kah kah kah.

Cerita yang ketiga, I nak tanya if sesapa pernah pergi Lego Land, boleh share tak info? Apa yang best, nak buat apa, hotel mana yang best kat dalam tu or any tips yang berguna sebab nati kiter nak gi Legoland bulan depan. Stay sana dua malam. Shein bila I joget-joget goyang bontot cakap ‘Sheinnnnn kiter pergi Legolandddddd!!’. Shein pandang sekejap. Lepas tu sambung naik motor kayuh dia tu. Mesti dia cakap dalam hati, ‘Apa la masalah pempuan gemok ni’. Kah kah kah.

Ok. Back to tujuan I buat entry ni. Haha. Punya la kan peramah kau kan? 3 perenggan baru nak back to topic. So here we go. I nak share satu tempat makan sedap dekat The Curve. Nama dia Leko! Walaupon orang lain sebenarnya dah 18 tahun tau tapi I nak share jugak. Hahaha. Kat sini la best sebab lepas pedas-pedas makan ayam penyet zaaaaapppp terus pergi makan dekat DipNDip. Bessst! Jom tengok gambar.



Set Ayam Penyet. Sambal dia boleh mintak yang mild, pedas, pedas giler. I mestilah ambik yang pedas giler. Selagi tak keluar buasir bunga jangan panggil I Suraya! 


Yang ni lauk tambah. Ribs masak sambal. Ni aku memandai bagi nama. Nanti kalau korang pergi, tengok je la dalam menu. Semua gambar complete dengan harga. Jangan nak malas sangat.


Dengar cerita, Iga Penyet ni paling popular dekat sini? Betul ke? Tapi perrgghhh memang sedap! Ni Ribs sebenarnya. 


Ni nama dia Sayur Asem. Tak boleh terima pulak dalam sayur ada letak setongkol jagung macam ni. Hahah.


Jus Alpokat. Tak sedap. Tak manis and tak kaw. So jangan order.


Ni pisang cheese pon tak sedap sebab coklat dia cair, lepas tu dia tak letak susu manis. So jangan order jugak ok? Jangan degil apa yang I pesan ni.


Ni restoran tu. Leko nama dia. Overall I bagi 3.5 bintang sebab sambal dia sedap. Yang dorang kena tukar ialah size nasik dia. Kecik benar. Cup A je. Mana nak puas makan?

Lain kali nak datang sini, nak order dua nasik. Baru la balance and puas. Sebab lepas makan perut ada longgar lagi. Haha. Tadi perenggan atas bukan pung pang kata nak diet la apa la kan? Pooodah!!

-EnD-

8 comments:

Ann said...

Kami is peminat tegar ayam penyet...sambal sedap tu yg menarik tertarik nk try..

kt kpg baru ade 1 port sedap (sedap bg kami la..kang tak sedap kene sembelih ngn kak sue..kehkeh) jln nak masuk ke sukhumvit..sambal die power woo,smbl hijo...bertambah mkn woo..ayam die size biase je..

Umi Ain said...

Baca blog su ni xpnh fail utk gelak.. Suka3x..

honey bedazzled said...

sayur asem tu sebenarnya makanan org kurang berada di indonesia. sbb tu banyak sayur mcm mcm dalam tu, tapi sedap

eda said...

wehhhh ... neh faveret jugek nehh ...
iga dia tip topp !!
sambal dia pun best ..

tu je la yg salu order pun .. .
hoiii terasa2 dh kat tekak neh hahahahha

kasu g the curve tu sggh tak kat kedai kopi peberet eda ? coffea coffee tuuu .....

Chooyaya! said...

Ann :a ala, apa nama kedai tu? kaksu nak try jugak.

Chooyaya! said...

Umi Ain : kalau suka bak duit. haha.

Chooyaya! said...

honey bedazzled : eh? patut la semua dicampurnya dalam tu.

Chooyaya! said...

eda : kaksu bukan coffee lover mcm eda. pening la minum coffee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...