Friday, November 21, 2014

Selamat Pengantin Baru Suhada!

Assalamualaikum...

Selamat Pengantin Baru untuk Mekda aka Syuhada adik kepada Intan. Dia selamat dinikahkan oleh Papa Intan sendiri pukul 10.00am tadi. Kata Intan, akad nikah 8 kali baru sah. I ingat Pengantin Lelaki yang gagap or nervous rupanya kata Intan, Papa Intan yang gagap. Asyik cakap mas kawen seringgit. Patut RM100.00. Hahaha. Comel je Papa Intan. 

Tengahari kitorang sempat pergi makan dekat rumah Intan sebab ada jamuan untuk kawan-kawan Mama Intan yang tak boleh nak pergi wedding Syuhada Ahad nanti. Intan pon cuti harini. Kitorang (Kaklong, Sarah, Ira, Dyba and Ezy) pon datang for lunch. Happy la Intan Dayana bila kami semua datang. Dia pesan, nanti kalau dia nikah hari Jumaat kitorang SEMUAAAAAAAA kena cuti. Haha. Yerlaaaaa. Tak sabar pulak nak tunggu Intan kawen. Kata dia tahun depan dia target nak kawen. Dengan sapa tu tak sure lagi.

Yang tudung hijau mata sepet tu nak overshadow pengantin ker apa? Haha. Anyway, congrats untuk Syuhada and husband. Sapa entah nama tak sempat nak check. Semoga berbahagia hingga ke anak cucu dan keakhir hayat. Tadi masa kat rumah Intan dapat la kitorang gomol-gomol kuceng dia yang nama GarfieldAmanda tu. Semua serbu dia macamkan dia yang pengantin

BTW harini ada Majlis Doa Selamat untuk Ezy, Abang Azza and Encik Zakaria sebab dorang nak pergi umrah. So kitorang semua janji nak pakai jubah kaler hitam. Nanti next week I share gambar tu. Macam biasa la, Kaklong mesti paling over siap kena take five sebab dia nak terkencing dalam seluar. orang kata tangan  atas bahu orang depan, dia atas bahu dia sendiri. Kongang la! Hahahaha. Ezy dengan ira dah tergolek-golek atas lantai.

Anyway, untuk semua selamat berhujung minggu! Take care love! Jumpa minggu depan.

-eNd-


Dia buat perangai lagi. Tu nak menurun ke apa tu? Dia sedar tak dia dah ada cucu?

2 comments:

Latifah said...

Tahniah buat pengantin.. Best la pic yg last tu.. klakor...

LatifahFazri

Chooyaya! said...

Latifah : Tak klako tak klako *gaya ramli ms

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...