Friday, December 26, 2014

Pray for Kelantan

Assalamualaikum...

Sedih memikirkan nasib mangsa-mangsa banjir. Dekat Kelantan especially. I tengok Stadium Kelantan dah jadik macam kolam, hospital pon dah masuk air paras-paras lutut. Imagine nasib pesakit dekat hospital, orang-orang tua, ibu yang nak melahirkan dan jugak baby-baby kecik. Nauzubillah.

Semoga cepatlah banjir surut dan semoga bantuan cepat sampai pada mereka. Now is our time untuk jadik a part of team yang membantu mangsa-mangsa banjir. Kat FB and Instagram pon banyak info pasal group yang nak sampaikan bantuan. Cuma I mintak jangan la terlalu dipolitikkan mereka. 

Nak tolong, just tolong. Allah tau niat kiter. Malas I nak elaborate more pasal politik ni. Kiter semuaaaa dah besar and paham pasal ni kan? Naik menyampah I baca bila ada yg concern pasal politics more than mangsa banjir sendiri.

Untuk Dyba and Ezy yang now dah terperangkap dekat Kelantan hope you both ok and selamat. Ezy still contactable but Dyba dah missing in action since Wednesday. Cepat-cepatlah semua ni berakhir. Kesian pada mangsa-mangsa banjir. I cuma mampu berdoa dari jauh. #prayforkelantan

-eNd-



Sekadar gambar hiasan

4 comments:

Anis PenMerah said...

Salam singgah dan salam kenal.

Ley's Pray for Pantai Timur. Tengok berita sedih tengok mangsa banjir. Kesian kat bebudak aje.

rini.borhan said...

tu lah kan tolong la ape yang termampu..tak yah nka komen sana sini maksud i yang memolotikkan isu..

Saluran Bantuan Pantai Timur melalui SMS

Chooyaya! said...

ANis PenMerah : bebudak la yg paling sedih kalau difikirkan. tak boleh imagine dorang macam mana nak tido, nak makan semua. cukup ke pakaian. sedih kan?

Chooyaya! said...

rini.borhan : :) betul tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...