Tuesday, January 20, 2015

Of Kaklong dan Makan Untuk Isnin dengan Selasa. Haha.

Assalamualaikum..

Tadi masa I makan dengan Kaklong, dia cakap macam ni.

Esok lusa kalau kiter mati Dik, berapa lama pon kawan-kawan nak sedih? Paling kuat pon seminggu. Tak kira lah rapat macam mana pon, nanti semua kawan-kawan akan lupakan kiter. Lepas seminggu, semuanya akan ok balik. Happy balik. Keluarga? Mungkin lama sikit la. Sebulan dua. Lepas tu dah lupa. Masing-masing sibuk dengan anak cucu. dengan keluarga. Suami? Paling kuat setahun. Lepas tu mesti kawen lain, sebab lelaki susah nak hidup kalau takde isteri. **sedihnyaa

Yang masih hidup, hubungan makin rapat. Tapi kalau dah mati, makin lama makin jauh. Nanti orang tetap akan lupakan kiter. Hidup tetap diteruskan. Sedih la tahap mana pon. Kehidupan tetap diteruskan. Menung I kejap. Terfikir Kaklong cakap. Kata Kaklong, ‘Biasanya yang ada depan mata ni, susah orang nak hargai. Kalau dah tadek depan mata. Dah mati. Baru la orang akan sedih. Menyesal. Masa tu dah tak guna dah dik’.

I tanya Kaklong, ‘Ko lalu lagi nak makan kak?’

Kaklong jawab. ‘Lalu je, naper?’

‘Aku ingat ko buang tebiat nak mati’.

Hahahahahah. I pon saja je cakap macam tu. Taknak la awkward moment lama sangat dengan Kaklong. Kiter biasa walau sedih macam mana, walau besar ujian macam mana dalam keluarga, tempat kerja or orang sekeliling tetap jugak akan selit joke- joke. Tapi sebenarnya apa dia cakap makan dalam jugak. Sungguh.

Ni apa yang kitorang makan untuk dua hari ni. Esok I nak ajak Kaklong makan Asam Laksa la. Pastu beli jeruk mahal satu bekas RM9.00 tu. Perrrghhhhh!!!

Pavlova dekat Levain. Memang murah, tak sampai RM10.00 tapi buah dia ada 2 3 helai jer. Mana nak cukup??? Dah la pavlova crust tu manis. Kan ke buah tu kena banyak sebab nak potong rasa manis pavlova crust tu.



Burger dekat Simply D Avenue K. Kiter sekarang suka datang Avenue K sebab sini ada Krispy Kreme's.


Yang ni Creay Mushroom Spaghetti dekat Levain. Time nak order cakap nak kuah banjir. RM12.90 jer. Yang merah tu chili flakes ok Kaklong. Bukan belacan. Jangan nak mintak belacan lebih masa kat cashier. Malu nanti. Haha.
-eNd-

2 comments:

adda syuhada said...

sedapnyer...

FadMN said...

alolo comey la korang nyer adik beradik :)

http://cinta-caramel-latte.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...