Wednesday, January 21, 2015

Shein and Abah

Assalamualaikum..

Shein kan? Kalau I ambik dia dari school, nanti dia akan hulur tangan dia dekat I. I taktau kenapa. Nak salam ker, nak mengadu ke. I taktau. Nanti I kiss tangan dia and lepas tu dia akan cakap ‘Yayyyyyyy!’ sambil tepuk tangan. Alalalala omel sangat. Pastu biasa la, I drama mesti nak hug dia lama-lama sampai dia rimas. Dia biasa-biasa je. Tak excited pon. Muka keras macam nak cakap, ‘Ni nak peluk berapa lama ni Mama?’

Tapi cuba kalau Sazli?

Perrrghh siap drama yang Sazli dari jauh. Dalam 50 meter nanti dia jerit, ‘Sheinnnn! Ayanggggg!!!’ Nanti Shein stun, lepas tu dia akan lari dengan gembira rambut libas kiri kanan lepas tu hulur tangan mintak dukong. Nanti Sazli dukong dia and pusing-pusing. Lepas tu berpelukan la dua beranak ni macam 23 juta tahun tak jumpa. Shein letak kepala dia atas bahu Sazli. Nanti ada la drama, ‘Shein, Abah rindu...’ Shein pon cakap bahasa German konon nak cakap, ‘I miss you to’.

**Rolling eyes.


SheinSazliTheDon 

Apa kurangnya Mama Shein? Nyampah la kalau nak main geng-geng macam ni. Sebab tu I selalu tanya Sazli, ‘Papa, Shein sayang I ke tak?’ Nanti Sazli cakap, ‘Mestilah dia sayang… Mama dia kan?’. Pastu berlanjutan la soalan bodoh macam dia sayang sapa lagi? Hahahahahha. 

Shein tu I nampak dia dengan Sazli punya connection macam mana. Kamceng giler kot? Cuba kalau kena marah dengan Sazli, rajuk dia memang lama. Siap drama taknak pandang muka la apa la. Geram jer. Kalau dengan I? Takder der… Shein kesah pulak kalau kena marah dengan I? Haha.

Anak lelaki memang macam ni ker dengan daddy dia eh? I rasa I jeles la. Dah tu I macam mana??? Kira I pelakon ectra jer ker dalam drama ni? Hurm. Takper la. I tak perlu kot nak jadik pelakon extra. Biar I bawak diri. Sebab. I nak jadik Pembaca Berita sebenarnya. Hahahahha.

I sedih.

-eNd- 

4 comments:

Mimy Hamid said...

aku rasa ye...fayel pun kamceng sgt ngan papa dia..aku jeles...demam pun nak papa...ni lg susu...susu nak papa buat..mama jangan buat..

ieda iedana said...

haha...toksah sedih2 kaksu.
shein tu dia sayang dua2 tapi how dia show sayang dia tu berbeza.

tu yang dia selamatkan akk dari raksaksa vacuum tu? tak ke syg?

masa dia sebak bila akak ngajuk dengan dia, tu bkn syg ke?

Nampak dia lebih sayang kat abah dia pasal dua2 interest lebih kurang sama.

main nak otomen je....

cuba akak greet shein eksaited macam abah dia greet dia.

takpun cuma akak tak balik rumah satu malam (ini sajes je. jgn plak buat btl2. kang marah a.sazli ida tak tauuuu. keke)
tengok reaksi dia.

shein kat budakkk...duwett pun takde lagi, mana dia nak paham pasal pilih kasih ke apa. haha

kalau akak ngajuk pun, paham plak dia kan? so, keep cool mama...

shein love u in his own strange way.

!EFIL said...

Kak su! Jgn ngelat, cerita Shein how i met your father part II mana haha

Fara Dilot said...

sama dengan naufal.. sebijik.. semenjak umo 2 tahun.. ayah ayah ayah saja.. mami outstation takde rindu pon.. kalau ayah outstation smp tak leh tido nanges2.. nak kne tido guna bantal air liur basi ayah baru lena.. tido dalam sendu.. stress

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...