Tuesday, April 28, 2015

Awesome Experience With Mayfair

STICKY POST
 *Please scroll down for new entry*

Assalamualaikum…

Baru-baru ni I berpeluang untuk datang and rasa sendiri pengalaman buat facial and body treatment dengan Mayfair Bodyline dekat Pavilion. Best gilerssss!! So relaxing and I tersangat la puas hati dengan dorang punya layanan and service. I bagi 5 bintang out of 5 bintang! Dia punya consultant and therapist semua warm and friendly. Dah la semua cantik-cantik! They are so helpful. Selain itu, tempat rawatan sangat cantik, wangi dan selesa and result selepas rawatan paling menggembirakan hati I.  Result tu paling penting among all kan? Yang tu I terpaling puas hati.

Kepada yang taktau apa dia Mayfair lagi, Mayfair ialah one stop beauty center yang menawarkan perkhidmatan ‘slimming’, facial dan spa center yang berpengalaman lebih 30 tahun dalam industri ‘slimming’ dan kecantikan. Mereka menggunakan advance technologies (serta machine yang sangat canggih) dan dikendalikan by professional team yang terdiri daripada consultant dan therapist yang terlatih dan berpengalaman dalam bidang kecantikan. Disini, result selepas rawatan dijamin puas hati.

Jom tengok I punya journey di Mayfair.

Memula masa sampai dorang akan check dulu kiter punya tahap kesihatan untuk tengok kesesuaian badan kiter dengan rawatan yang dorang offer. Untuk kali ni, I cuba dorang punya facial yang I focus more untuk slimming the face and rawatan body slimming pulak, I focus more untuk slimming on peha and hips. Overall treatment amek masa dalam 3 jam. 3 jam tu rasa sekejap sangat. Tetiba je dah siap and dah lawa jer.


Yang ni one of Mayfair punya consultant. Nama dia Avril. Masa I masuk dalam consultation room, I dengan muka yakin bagitau yang I tadek masalah kulit apapa. Yerla, by mata kasar memang la I tadek jerawat, pigmentation and all.




Kata Avril, ‘Ok nevermind Miss, we check first your face skin condition’. Masa ni I muka poyo macam cakap, ‘Yeah bebeh! Bring it on!’




Sekali bila Avril check dengan machine dia dekat pipi, dahi, dagu and hidung hamek kau! Terus nak tersedak I tengok result. Yer la kan? Mata kasar memang kiter tak nampak apapa masalah. Tapi dengan machine ni, baru la I nampak macam mana texture muka I. Terus rasa nak nanges. Tapi cover malu, buat-buat gelak. Huwaaaaaaa.




Yang ni korang tengok eh? I punya result. Paling atas belah kanan tu ialah dahi I. Memang ada masalah dehydration yang kronik. Kulit muka sekering-kering alam. Yang bawah tu pulak kulit bahagian dagu. Nampak kan merah-merah sore tu? Yang tu sebab tangan selalu gatal nak picit-picit black head guna kuku. Sebelah dia pulak dengan jelas black head dekat hidung. Geram jer nak korek. Perrrrrghhh memang horror ok? And yang atas tu pulak kulit pipi. Ok la, nampak sihat berbanding tempat lain. Tapi kata Avril, it’s not that healthy sebenarnya. Dia scan pulak dekat lengan I (sejengkal dari ketiak), actually situ la kawasan kulit yang paling cantik.




Nah, korang tengok gambar bahagian lengan I yang suci murni tu. Bawah gambar dahi. Yang itu ialah bahagian kulit yang paling cantik. So muka kompiden yang tadi konon nak kata tadek skin problem tadi memang sia-sia. Hahahaha.



Next, kiter check ketinggian dan berat badan. Check BMI balance ke tak. So nanti dia akan suggest la rawatan apa yang kiter perlu buat. I punya result apa? Ko rasaaaaa???? Hahahaha.



Yang ni pulak machine untuk check body fat. Agak ngeri I punya result. Teruf insaf.



Yang ni bilik rawatan untuk facial. Facial treatment I jalani namanya IST Lifting dimana mereka menggunakan Revitalising Mask. Time ni dia bagi kiter tea untuk kiter minum. Best je layanan macam Tuan Puteri and lepas tu salin baju and guna robe yang dia sediakan. So relaxing. Even treatment still tak start lagi. Bilik wangi dan sejuk, and ada pulak music background, lepas tu therapist start buat facial, lembut je tangan. Memang layan and rasa nak tertido.

Facial dia memang best! Therapist buat so gentle. Masa buang black head pon tak sakit. And product dorang guna sangat bagus. Sesuai dengan kulit muka I yang kering teruk ni. Usually kalau I lepas buat facial untuk buang black head memang so obvious muka I kering lepas tu and lepas sehari dua akan menggelupas, tapi dengan Mayfair kulit kekal moist and tadek masalah penggelupasan. Best!




Spot the different! Yang ni sebelah muka dah buat face lifting and sebelah lagi tak. Dia lift up kiter punya skin and kasik tegang. Nampak kan belah kanan I lebih firm dan tegang? Result serta merta dah boleh nampak. Dorang guna kaedah urutan menggunakan machine IST yang khas. Bukan bedah atau cucuk ok? Don’t worry.



Lepas buat facial treatment, next nak buat body slimming pulak. Sebelum tu amek la dulu gambar dalam toilet sebab muka pon dah kurus. Kulit rasa fresh sangat-sangat masa ni. Seriously best!

So now we move to the body treatment pulak. I tadek amek gambar time ni sebab full body treatment ni memang kena wrap body segala. Kang mimpi ngeri pulak korang tengok badan I. Hahahaha. So untuk rawatan body, dimulakan dengan Vibe Kinetic Therapy (Full Body). VKT ni sama macam beribu small rolling massage  dengan infra-red yang menolong tubuh kiter untuk membakar lemak dengan cepat. Dalam masa 10 minutes menggunakan VKT machine bersamaan dengan 2 jam punya exercise yang burn up to 500 calories. Bagusssssss. Tujuan kiter menggunakan VKT ni sebab untuk speed up weigh loss program.

Lepas dah buat VKT, I buat pulak Slim Master Therapy. Dengan menggunakan intense ultra-sound untuk menggetar permukaan lemak-lemak dengan micro-bubble yang dihasilkan daripada machine, therapist akan do the procedure dekat mana body part yang kiter nak slim. Nanti fat kiter akan burn and akan keluar melalui system perkumuhan. So kena minum air banyak-banyak. Masa ni korang akan dapat rasa perbezaan pada badan kiter. Lepas buat Slim Master Therapy, bahagian yang kena massage tu lebih lembut maknanya lemak-lemak degil dah dinyahkan!

Next! Kiter buat pulak CLA Chili Slimming (Full Body). Time ni, therapist akan sapu seluruh badan kiter dengan chili cream and lepas tu wrap satu badan. Dah jadik macam mumia dah. Hahaha. Lepas tu guna pulak heat blanket bagi mempercepatkan lagi proses fat burning. Nama procedure ni ialah HEAT Circulation (Full Body). HEAT Circulation ni jugak akan improve kiter punya blood circulation and reduce fluid retention.

Lepas 30 minutes and dah berpeluh satu badan, we go to Tension Release Treatment which this is final process untuk I. Essential Oil akan disapu diseluruh badan untuk improve blood circulation and to rebalance and increase mental relaxation clarify. Lepas dah siap semua, korang pakai seluar terus rasa  dah tak ketat. Immediately after treatment terus kiter lose inch. Berapa banyak yang lose inch tu depends on lemak-lemak dalam badan kiter tapi WAJIB lose inch. Tak kira la besar mana pon badan kiter.



So siap dah treatment I harini. Melangkah keluar dari Mayfair dengan rasa sihat sebab muka pon dah fresh dengan dorang punya IST Lifting and Revitalising Facial yang I did earlier and body treatment untuk slimming. I really recommended pada sesiapa yang nak kuruskan badan, datang la Mayfair sebab result dia dijamin! Kalau nak datang untuk facial and spa pon boleh. Sajer nak relex-relex and bagi self-reward. I sangat puas hati dengan service yang I dapat untuk haritu and definitely will come back here soon.

Anyway, Mayfair ada menerbit satu rancangan bertajuk Impian Anggun. Sebuah rancangan reality kecantikan yang dibawakan khas oleh Kumpulan Mayfair, menceritakan kisah benar para wanita yang berjaya melangsingkan badan dan mengembalikan keremajaan kulit dengan bantuan Mayfair sejak tahun 2008 lagi. Kini,Impian Anggun merupakan zon wanita yang menawarkan informasi dan tips untuk membantu mengembalikan keyakinan diri anda dan menyelesaikan masalah berat badan serta kulit anda.

Dan berita baik untuk pembaca blog I ni, Mayfair menawarkan giveaway kepada 10 pembaca bertuah dimana mereka akan menerima customize treatment sama yang macam I buat harini. Best kan? Caranya amat mudah. Korang hanya perlu ‘like’ Impian Anggun Facebook dan komen dekat situ, kenapa korang patut terima customize treatment dari Mayfair. Komen sebelum 10 Mei 2015 ok? Senang giler kan? 10 giveaway tuuuuuuuuuuu. Semua orang boleh berpeluang memenangi 10 giveway ni. Kena buat cepat-cepat ok?

Untuk bulan April ni jugak, Mayfair ada buat special promotion. Sempena ulang tahun Mayfair ke-30, mereka telah mengeluarkan promotion RM30.00 untuk 3 treatments seperti dalam poster ni.. Berbaloi-baloi kot??? So kepada korang yang nak feel same experience macam I, ini lah masanya. RM30.00 untuk 3 treatments ni SANGAT la murah.



Korang boleh juga check dorang punya website untuk update any news or promotion from Mayfair from time to time. It’s all worth it!


-eNd-

1 comment:

Mimy Hamid said...

hoitt muka naked face cantik laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...