Friday, April 24, 2015

Shein and School

Assalamualaikum…

So harini dah 5 hari Shein dekat school. Alhamdulillah Shein ok jer… Except for dia punya routine tido jadik huru-hara. First day sekolah dia tak tido langsung, dah la siang tak tidur, malam tu pon tido lambat. Dia ingat dia orang bujang so bila tido pukul 12.00am dia rasa diri dia cool. Haha. Second day at school kata cikgu, dia tidur 15 minutes jer. so hari Selasa tu, balik dari sekolah I mandikan dia and by 9.30pm dia dah tido. Result, esoknya Rabu dia bangun awal and happy sebab cukup tidur and sempat la I siap mandikan dia, pakaikan dia baju. Mood memang ok sangat-sangat.

Senang la Abah. Just hantar Shein pergi sekolah. Kalau tak, Abah have to wake him up, kena mandikan, pakaikan baju, huru-hara. Balik rumah kekadang I tengok luggage bag dekat pintu masuk, botol susu dekat lantai. Bilik macam kapal karam. HAHAHAHAH. Macam mana la dua beranak tu dekat rumah. Sian Sazli nak kena handle Shein alone.


Gambar last week masa tournament bowling inter department. No 17 dari 20 team. Cool kan? Kah kah kah.

Hari ketiga Shein bedal tido dari pukul 7.00pm sampai 1.30am. Lepas tu ajak I tengok Mars Need Moms sampai 3.30am. Cool nak mampos. Lepas tu esoknya, Shein lebam I also lebam. So what I do on 4th day is, walaupon dia tido, I kejutkan ajer. Mandikan dia bagi badan dia segar and lepas tu baru la tidokan dia. Kalau tak, dengan I sekali la kena berjaga pepagi buta sebab Shein dah puas tido. Harini Jumaat I kasik dia kelonggaran. Boleh partaaaayyy sampai pagi sebab esok takyah nak gi school.

Ingat esok nak bawak Shein main-main dekat Gym GE Mall la. Try to handle him alone. Nak tengok berjaya atau tak. Good luck untuk diri I sendiri. Kbye. Happy weekend you alls!

-eNd-

3 comments:

Latifah said...

Wahh.. dah besar la shein.. New year my turn pulak..Agak2 mcm mane la nanti..

LatifahFazri

Chooyaya! said...

latifah : dah besarrrrr. nak kawen dah pon! hehe

Ayue Idris said...

haha..so sweet lah kak.. sib baek shein ok je kn..good boy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...