Assalamualaikum…
Semalam petang, Mak gorengkan I Ikan Merah Goreng
garing, and I buat kicap+bawang+cili. Makan panas-panas dengan nasik yang tak lembik,
BAPAK la sedap! Tenkiu Mak and Bapak sebab paham tekak Su yang tak boleh nak
terima gulai/kari hari-hari. Pening aku makan kari hari-hari. Bapak la ni. Dia
memang wajib ada gulai EVERYDAY untuk bulan puasa ni. Si Sazli pulak everyday
MURTABAK. Hahahaha. Tadi Bapak call, tanya I nak kirim apa ke sebab dia nak
pergi Kampung Pandan. Nak beli Kari Kepala Ikan kata dia. I cakap ‘Taknaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk’. Lepas
tu Bapak cakap, ‘Hang pi la makan ikan
bilis dengan ikan goreng hari-hari’. Lepas tu I menjawab. I cakap, ‘Bapak tu kari je hari-hari. Pening!’
Lepas tu Bapak cakap, ‘Hang tu yang
takdak taste. Tak pandai appreciate kari’. Jawab dalam hati : WHATEVER.
Haha. Orang tak suka makan kari macam dia, lagi tak puas hati dekat orang.
Memang tak la I nak makan kari kepala ikan
pekat-pekat tu. Nanti tangan habes bau kari. Banyak spice sangat dalam kari. I
fenin la. Biar la walaupon makan kering-kering, ikan bilis goreng, ikan goreng,
tadek kuah, nampak miskin janji bukan kari. I makan ikan goreng dengan
kicap+bawang+cili tu lagi best. Sepinggan lincheeeeen. Lawan pulak dengan
Sambal Ikan Bilis goreng yang Mimy Hamid bagi tu, lagi best! 1 je gulai Bapak yang
I suka. Pajeri terung yang Mak masak. Sebab I suka la makan terung panjang tu.
Terung bulat pon I suka. Asal namanya terung memang layan. Pernah makan terung
bakar, cicah dengan budu+tempoyak? PERRRRGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!
Cukupla penyiksaan sampai disini. Okbye! 4 more hours to go. Chaiyok!
-eNd-
2 comments:
simple n just nice, lebih mengenyangkan.... :)
do foolow me back ya sis.. :)
salam kak su,
saya suka betul la baca blog kak su ni..
Post a Comment