Friday, June 26, 2015

Lagi Gambar Sukan. Harini Tadek Gambar Makan.

Assalamualaikum…

Harini kiter berbalik kepada cerita Hari Sukan eh? Hari-hari cerita pasal makan kang korang jugak yang meroyan. Lulz. I tadi macam ada banyak gambar makan nak share tapi kesian kat korang. Dengar cerita untuk bulan puasa ni ada yang nak hide I punya FB Feed sebab takot tersiksa jiwa dan raga. Nanti lepas raya baru tengok balik. Hahahaha. Tu kalau budak darjah 2 punya statement tu takper lagi, ni budak besor ok? Sabar je la Mak Jemah. So gambar makanan nanti minggu depan la I baru share ok? Hari Jumaat semua orang kena insaf dan tak boleh riak pasal makanan. (Tetiba).

Ni I dah dapat gambar dari official photographer. Semalam dapat 7 cd’s. Boss I taknak tengok, kata dia banyak sangat. Malas. Sebab penat bulan puasa. Anyonyonyo. So I pon tengok la. Lepas tu sakit hati sebab balik-balik gambar Dyba dengan Intan. Ooo ni kerja dorang? Ngorat Fitri lepas tu gambar dorang banyak. Padahal ni aku ni yang bermati-matian bersukan, gambar semua buruks. Dengan muka macam jilake sebab pipi menggelendut masa lari, lepas tu bila snap kulit dia macam tak simetri melayut-layut. Hahaha. Lepas tu memang SEMUA gambar buruk. Si Dyba dengan Intan, tengah lari pon lawa. Boleh senyum kejip mata slow motion lambai macam Miss World. Aku pon tak paham kenapa. Mana la keadilan dalam dunia ni. Dah la masa Marathon, Sarah dapat number 5, I number 7. Yang ada gambar time ambik hadiah is Dyba, number 10 and Intan number 16. Go ghaser??

BTW, ni I nak share gambar kitorang masa Hari Perbarisan. Ada citer lawak. Masa Perasmian Sukan, ada gimik tau? Tetiba keluar lagu ala-ala Zorro lepas tu ada Zorro datang naik kuda kedekuk kedekuk kedekuk, keliling padang 3 kali pusingan. Masa pusingan pertama kitorang impressed la, huiyoooooo semua mulut dah melopong. Masuk pusingan kedua, I ketawa dengan bebudak ni sampai kepit-kepit kaki sebab nak terkucil. Zorro tu pakai topeng dekat mata. Tapi dia ikat tak ketat. So topeng tu macam melorot ke bawah. Last-last Zorro tu pandang depan bukan guna mata dah, guna lubang hidong. Hahahaha. Kesian giler ok? 


Mata mana, mata?


Tengok Si Dyba, kaki dia tu posing model je. Pantang orang tala camera, zaaappp kaki bengkok. 


Team HQ/Pasak?Luar Negara. Paling tercorot. Kami posing cantik boleh la Boss. Bersukan out. Again, tengok Dyba posing. Kali ni dia Intan sudah kalah.


Dyba kata dia pakai tudung kaler lain, patut dia yang ketua. Ketua tu maksud Dyba ialah pemegang sepanduk. Tu muka tak puas hati jer tu. Hahahaha.


Time ni la kitorang joget zapin tu. Bongok memasing perangai. Gone all protocol.

Seronok la bila ingat balik time sukan. Lagi-lagi athlete macam I ni. (Cecece). Tahun depan hope company perform la so that ada la lagi hari sukan. Hujung tahun ni ada Company Dinner. So mesti ada menari. Dah masuk 2 tahun tak menari. Harap dah senior ni, (tua in denial) jangan lagi la boss request nak joget Bollywood lagi. I segan. Dah la I yang paling tuweeee. Hahahaha. Tapi kalau traditional memang banyak lagu dah kitorang cover. Paling best tarian endang la. Tapi Si Dyba dengan Intan memang nak Bollywood je. Si Sarah je nak lagu Korea, tapi semua orang tak layan bila dia nak joget Korea. Tahun ni kiter ada ‘Izah, dia jangan nak lari. Dia kena masuk menari. Kalau dia taknak masuk, left group. Hahahaha.

-eNd-

3 comments:

Dyba Dbuh said...

KAKSU,
gmbr amik hadiah ada pic intan dgn izzah je.
pic dyba pun takde..mane keadilan mcm ni..
baik2 dyba dpt no 20, br ada gmbr. penat je lari dpt no 10 pun xde gmbr.
org no 16 je ada gmbr..
cc: intan sila baca!!! haha

Anna Dayana said...

hahaha..

Janji semua orang dapat hadiah kan.. pstu hadiah sama pulak tu.. sian la sarabanon dapat no 5 tapi hadiah botol air gak.. Mcam tu baik dapat no 20 kan.. dah tentu2 gambar lagi banyak...

Agaknya auro single tu cameraman dapat bau la.. tu yang gambar akk banyak tu dyba.. EEejangan la marah....

Dyba Dbuh said...

dyba pn single what ms sukan tu..hehe
ini tidak adil tidak adil bagi kuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...