Tuesday, July 7, 2015

SangKaya

Assalamualaikum…

I pernah makan dekat a few la kedai eskrem kelapa tapi dalam banyak-banyak, yang paling sedap mestilah eskrem kelapa Sangkaya. Rasa kelapa dia sedap! And isi kelapa dia pon banyak. Dah la tu, lembut sangat… Sambil makan, sambil korek isi kelapa dari dalam tempurung. Layan giler. Topping pulak, I suka letak Jagung banyak-banyak. Jagung + Kelapa rasa layan habes. Peeeerrrrghhhh. Naseb baik Ampang Point ada Sangkaya jugak. Tadek la siksa nak cari kalau teringin. Cuma sini dia bukak macam Kiosk, tadek tempat nak duduk. So kena makan berjalan, naseb baik tadek Pengawas tak ambik nama sebab makan berjalan. Hahahahaha.


Eskrem Kelapa Sangkaya

Dulu Sangkaya Ampang Point bagi dalam tempurung je. So susah la kalau nak take away. Now dah ada bekas plastic untuk take away, lagi memudahkan hidup. And thanks to Ampang Point sebab ada Sangkaya. So each time I teringin eskrem kelapa, start kereta zaaaaaapppppppp 5 minutes dah sampai. Selalu je sangat dah I buat kerja datang Ampang Park just for this ice-cream. Untuk Apai, takkan nak tengok jer? Tak teringin ke????? HAHAHAHAHAHAHAHA.

-eNd-

2 comments:

Dyba Dbuh said...

naseb baik kat ttdi pun ada :)

Chooyaya! said...

dyba dbuh : ttdi jauh dengan kelana jaya. nenenenene

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...