Tuesday, August 18, 2015

Friso Gold. Satu-satunya Jenama Dipasaran Yang Didatangkan Khas Dengan 'Protection Lid'

STICKY POST
 *Please scroll down for new entry*


Assalamualaikum..

Harini I nak share dengan korang kebaikan Friso Gold, susu tepung rumusan untuk kanak-kanak yang 100% diimport daripada Holland yang memberikan semua nutrient penting kepada kanak-kanak untuk membesar dengan baik dan kuat agar mereka dapat terus mengalami pelbagai pengalaman menarik bersama anda setiap hari. Friso Gold mempunyai 6 khasiat penting didalamnya termasuklah GOS, Vitamin B6, Vitamin C (menyumbang bagi penyerapan zat besi dari makanan), Selenium, Zink (amat penting untuk pertumbuhan), DHA & AA. Sebab itulah sekarang ni I memilih Friso Gold untuk Shein!

Sebenarnya, how I stumble dengan Friso Gold semuanya sebab I tertarik tengok iklan dekat internet pasal Friso Gold and its 'protection lid'. Lepas tu I try to get as much as information pasal Friso Gold ni and bila I dapat tau banyak keistimewaan Friso Gold termasuk semua nutrient yang terdapat didalamnya, so I pun beli and cuba bagi pada Shein. Macam yang I expect, Shein sangat suka susu Friso Gold ni. 

Sebagai Ibu yang mementingkan kekemasan dalam kerja harian, mestilah I memilih Friso Gold bukan sahaja kerana tertarik dengan kandungan khasiat dan nutrient yang terdapat didalamnya tetapi jugak Friso Gold merupakan satu-satunya susu tepung rumusan yang mempunyai packaging yang menarik sebab ianya datang dengan ‘protection lid’ supaya penyedian susu kepada anak-anak akan lebih mudah, bersih, accurate dan kandungan susu lebih ‘selamat’ didalam tin sebab packaging Friso Gold come with tight seal. So susu tak masuk angin or semut. Best kan?


Packaging Friso Gold Step 3. Penutup dia memang ketat so confirm susu tak masuk angin/rosak or kena hurung dengan semut. Penutup dia tebal tau? So kalau bukak katup 80 kali pon dia takkan terbelah and kita also tak payah nak masukkan susu dalam any other container sebab packaging Friso Gold amatlah best dan cukup effective.




Korang tengok, sudu dia ada tempat khas untuk 'hold' so that sudu tu akan sentiasa bersih. Takde la bercampur-aduk dengan susu and comot. Tangan pon tak kotor. Kiter pon tak sentuh susu yang ada dalam tin tu. So hygienic.



Cara penyediaan susu pun amat mudah. Kalau baru beli, korang just buangkan kerajang timah yang ada dekat atas tu. Cedok susu macam ni.



Lepas tu gunakan bar perata untuk meratakan susu tepung ke tahap rata pencedok. Tak payah guna tangan or whatsoever. 



Taraaaaaa. Jadik macam ni. So Penyediaan susu akan lebih bersih dan sukatan sangat accurate. Best kan?


Untuk kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas, Saranan jadual penyusan ialah 2-3 kali sehari. Bancuh 5 scoop susu Friso Gold dengan 180 ml or 6.5 oz air suam. Bagusnya Friso Gold ni sebab dia senang dissolve. Texture dia lembut and bila I rasa sendiri susu ni (sebab tengok Shein minum macam best jer), memang sedap. Tak terlalu manis sebab tak ada sucrose. Rasa dia just nice. No wonder Shein like it very much!




Lepas siap prepare susu, letak balik pencedok ditempat khas tadi and tutup semula penutup susu tepung ketat-ketat. Tak comot langsung! That's why I l love Friso Gold!




Feeding time! Shein memang sangat excited each time nak minum susu. I dari jauh bawak susu, dia dah hulur tangan and menggeletis. Tak sabar-sabar setiap kali nak menyusu. Lagilah dengan Friso Gold ni memang feeding time always a fun time for Shein :)


Punya la 'feel' minum susu Friso Gold ni sampai terpejam-pejam mata.



Sambil minum susu, sambil senyum. So, obviously Shein sangat sukakan Friso Gold :)


Dengan kandungan nutrient yang bagus didalam Friso Gold, packaging yang sangat best, convenient and manageable serta easy to handle, Friso Gold semestinya pilihan utama I pada masa ini. Walaupun Friso ni tepung susu import dari Holland, harga pon tak mahal. Friso Gold 3 (900 gram) hanya RM60.45 dan Friso Gold 4 (900 gram) hanya RM55.60. Sangat berbaloi dengan khasiat yang terkandung didalamnya. Paling best sekali semestinya Friso Gold hanya satu-satunya jenama dipasaran yang ada protection lid. Sangat la innovative. So I sangat rekemen Ibu-Ibu diluar sana yang masih tercari-cari susu tepung untuk anak anda, supaya memilih Friso Gold. Korang mesti akan sukakannya. Macam I dengan Shein. Yay!!


-eNd-

1 comment:

Badrul Hanafi Bahrom said...

Assalam..Klau duduk sekitar klg/s alam, boleh whatsapp sy 0189821220 utk friso step 3 & 4 best price..boleh juga ke iklan sy di mudah.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...