Monday, August 10, 2015

Roasted Chicken Promotion at FIKCLES

Sticky Post
Scroll for new entry


Assalamualaikum…

Perhatian kepada semua penggemar ayam seluruh dunia, Fikcles now tengah buat “Roasted Chicken Promotion”. Promotion ni start dari 8th – 31st August 2015. If korang nak makan roasted chicken ni, dorang available in all day dining menu. Maksudnya dari breakfast sampai la ke dinner ada menu ni. Kata la harini korang dah teringin bebenor nak makan roasted chicken, tapi waktu lunch tak available, cuma boleh datang Fikcles time breakfast jer, korang jangan risau sebab time breakfast pon roasted chicken ni dah ada. Tadek hal. Order jer, nanti zaaaapppp dah ada depan mata. Actually Fikcles memang come with special menu for monthly promotion, and bulan ni they come out with this Roasted Chicken. Must try ok?

Roasted Chicken ni is homemade Brine Roasted Chicken With Dry Rubs. Maksudnya dorang guna a mixture of ground spices dilumur pada ayam ni sebelum  dipanggang. So nanti bila ayam ni masak, kulit ayam akan jadik rangup and more flavorful than any of perapan biasa and menyerap sampai la keisi. Rangup diluar, lembut and tasty didalam. Mat Saleh memang suka guna method dry rubs ni sebab memang sedap. Kiter kat Malaysia memang jarang-jarang la dapat makan ayam panggang dengan dry rubs ni sebab tak popular dekat sini. Macam I pon if bakar ayam, memang perap basah-basah. So, if korang nak tau rasa dia macam mana kena la datang sendiri Fikcles. 


Roasted Chicken at Fikcles. Tengok pon dah tau sedap. Perrrggghhh!!


If korang nak beli sekor, and makan dekat rumah (take away) pun boleh. They also available for half and quarter. Kalo lapar boleh makan separuh, tadek hal. Makan pagi, kenyang sampai esok pagi. Haha.  This Roasted Chicken accompanied with Herb-ed Butter Rice, Mushroom Fricasse, Homemade Apple Jam and Charcutiere Sauce. Complete meal. Ada carbs and protein, InsyaAllah kenyang. Harga untuk whole chicken is RM38.90 (Family Meal), Half RM24.80 (Share for two) and quarter RM17.90 (Individual meal) Semua set ni memang dapat all yang I tulis tadi tu. 



Ikut Malaysian punya selera, so this roasted chicken come with herb-ed rice disamping bahan-bahan sampingan yang lain. Kenyang!




Fikcles August Promotion - Roasted Chicken


So, apa tunggu lagi? Boleh la datang Fikcles untuk try bulan ni punya promotion “Roasted Chicken”, lepas tu jangan lupa bagitau sahabat handai, jiran tetangga dan sanak saudara. OK? If takot takde table, boleh call for reservation. Kang nanti dah datang jauh-jauh dengan open heart and empty stomach, tetiba full house. Mau nanges dekat situ pulak. Orang makan ayam, ko makan kaki. Kahkahkah. For any information and update pasal Fikcles, jangan lupa (asyik jangan lupa jer) check out dorang punya Instagram ok?

Fikcles
Address : 11, Jalan Wan Kadir 2, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia


-eNd-

2 comments:

Dyba Dbuh said...

telan ailio...gulppp

Chooyaya! said...

dyba dbuh : jom lerrrrrrrrrrrrrrrrrr (gaji) hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...