Tuesday, November 3, 2015

New Update and Promotion at FIKCLES

Assalamualaikum

Last week on Sunday sesambil layan ‘Kugiran Kampung’ by Sham Kamikaze and Friends dekat FIKCLES, I and ada a few blogger lain dapat try ‘Seafood Platter’ which is menu of the month dekat FIKCLES as well. Kepada Abang Taufik, berani ko cakap Sham Kamikaze tu Kugiran Kampung??? Padahal Abang Sham tu legend ok? Kalau dia goreng main guitar nati dia petik sampai dekat ketiak (habes fret) lulz. Imagine I buat gaya main gitar tapi petik dekat ketiak macam mana. Haaaa. Gitu dia punya power. Ko ada? Takat pandai main kompang jangan sembang kencang sangat la. EH. Tu aku! Hahaha.

Korang pon tau I dengan FIKCLES ni memang macam sign mati la. Mana boleh tak pergi lama, takot meroyan. Lagi la kalau sampai waktu tingin nak makan Lontong Goreng yang dah sampai dekat tekak tu, I sanggup je datang waktu lunch dari KL ni ha. Bawak kereta berdesssupppp terus sampai TTDI. Lepas makan baru la rasa lega. Hahaha. Anyway untuk readers kesayangan, today I nak share dengan korang apa dia FIKCLES punya latest update and promotion yang korang kena tau. OK?

Birthday Promotion

If korang datang makan dekat FIKCLES masa bulan birthday korang, korang akan dapat 30% discount from total bill. If kata la korang nak sambut birthday dekat sini, FIKCLES boleh sediakan simple decoration macam balloons and all FOR FREE with minimum 15 packs. Korang boleh order jugak kek dari Huda as well. Tapi yang ni kena bayar la. Hehe. With prior notice of coz. Deco cake boleh check dekat IG @nurhudasamsudin

Kata la kalau ada budget lebih and nak buat lagi meriah, FIKCLES boleh provide Event Management which is korang boleh la buat theme birthday party and aktiviti lain. Yang ni boleh dibawak berbincang dengan Event Management la. Tadek hal. Menda boleh bawak bincang.

So, korang boleh buat Birthday Party dekat FIKCLES yang boleh memuatkan 70-100 orang dengan bayaran sebanyak RM500 untuk waktu bukan peak hours (3.00pm – 6.00pm) and RM1,000.00 waktu peak hours (lunch and dinner) dan harga itu ialah termasuk makanan. Best giler kan? Kira memang murah sangat-sangat. Menu apa, boleh call FIKCLES directly.

Private Event

FIKCLES juga offer if korang nak buat private event macam Product Launching, Cat walk modeling pakaian and tudung and many more. Harga sama macam yang I share dekat atas tadi. RM500 untuk waktu bukan peak hours (3.00pm – 6.00pm) and RM1000,00 waktu peak hours (lunch and dinner) dan harga itu ialah termasuk makanan.

FIKCLES also provide Live Band. Charge is depends on client requirement macam berapa lama korang nak and macam mana korang nak live band tu. Nak penyanyi and Abang Sham main guitar je ke or siap nak drum segala. No fixed amount kata Abang Sham. Yang tu korang kena bincang dengan dia la. Tapi InsyaAllah harga mampu milik. Hehe.


Kugiran Kampung & The Rock Night

Ini bukan Kugiran Kampung sembarangan ok? Live band by Sham Kamikaze and Friends. Dorang main every Selasa malam (8.00pm – 10.00pm) and Ahad tengahari (12.00pm – 2.00pm). So sesambil makan, boleh la berhibur dengan persembahan dari Sham Kamikaze. Dah la dia hensem. Kbye. Oh one more thing every month, Sham Kamikaze and Friends akan buat persembahan untuk The Rock Night which is dorang akan mengembalikan nostalgia rock 80’s and 90’s yang mana sekarang ni susah nak cari. No specific date sebab dorang nak menambahkan excitement and element of surprise. Next one will be on 6 Nove 2015 (malam) so korang kena call Fikcles and reserve tempat. Takde cover charge. Sesapa pon boleh datang. Tadek hal. FIKCLES is generous like that. Yeah!!
  
Catering

fikcles juga buat outside catering. Pilihan menu adalah bergantung kepada budget pelanggan. Fikcles juga menyediakan fresh brew coffee untuk outside catering. Menu dijamin sedap. I pernah makan FIKCLES punya finger foods, semuanyaaaaaaaaaaaa sedap especially salted egg wrap. Memang menyirap dia punya sedap

So, korang take note ok untuk promotion and latest update by FIKCLES ni. If rasa macam berminat, boleh call FIKCLES untuk set appointment for further discussion. Nak test food ke, nak tengok quation or check menu ke tadek hal. Semua boleh deal. InsyaAllah korang akan puas hati sebab FIKCLES is own by good-hearted person. 100% by Muslim and dijamin Halal. Location pon best, restoran pon cantik. Apa lagi ko nak ha???? *Tetiba garang. Anyway, jom check out apa yang kitorang makan the other day. 


SLIDERS
Three mini - beef burgers with 100% beef patties, caramelized onion, mozarella cheese, beef bacon, lettuce and tomatoes. 
Price : RM21.90


October Promotion : Seafood Platter
consist of breaded flounder, salmon otak-otak, calamari fritti, oyster rockfeller, baked mussels /7 baked prawn
Price : RM79.90


Salted Egg Squid
Deep-Friedn Breaded Squid With Salted Egg Yolk Wrapped In Tortila
RM19.90





Salmon
200gm of grilled salmon fillet with mashed potato, vegetables and dill cream sauce
Price : RM30.90


Fikcles Club
Three - Tiered Fikcles Club with beef bacon, grilled chicken, egg, with mesclun mix
RM22.90


Oven - Baked Lasagna
Layered of bechamel, lasagna sheets and beef bolognese sauce
RM23.90


Braised BBQ Short Ribs
Braised BBQ Short Ribs With Sauteed Vegetables and BBQ Sauce
RM35.90


'Kugiran Kampung' by Sham Kamikaze and Friends


Abang Sham hensem-hensem ni nak pergi mana?


The Singer - Ayuni


My Favorite. Wajib order tiap kali datang.
Virgin Pina Colada


Blogger Ayue Idris


Dessert. Congo Bar with Vanilla Ice-Cream


Blogger Novaleeza dengan Kakak Dia kemain gigih amek gambar


Kitorang dengan Fikcles Team. Semua owner ni yang barisan depan. Baim, Alia Ali, Huda, Abang Taufik and Abang Sham. Manager dorang yang paling gemok baju hitam belakang Abang Sham tu. Amboi, besar rantai? Haha.

Thank you Mekonie, Novaleeza, Ayue Idris and Sayaiday sebab sudi join Kaksu untuk sama-sama rasa kesedapan makanan dekat FIKCLES the other day. Lain kali kite datang menggemok sama-sama lagi. Sooo korang jangan lupa take note apa yang I share dekat atas tadi ok? Yang paling tidak boleh miss at this moment is Rock Night 6 Nov 20015 (9.00pm - 11.00pm). Jangan lupa baggitau semua rockers yang korang kenal (dekat rumah ni ada sorang. Haha) Jumpa gua dekat sana nanti. Yea Yeaaahhhh!!!




Address : 11, Jalan Wan Kadir 2,
Taman Tun Dr Ismail,
60000 Kuala Lumpur, 
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

P/s: Credit photo to Sayaiday.com. Thank Islam for the good shot!

2 comments:

Norma NML said...

semua pun nampak sedap :)

Nazima said...

kenal singer tu..yuyun! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...