Wednesday, February 24, 2016

Spaghetti Aglio Olio Seafood sedap di Capricciosa

Assalamualaikum..

Masa Shein admitted last time, kan ada time yang I keluar sekejap pergi sekolah Shein sebab nak bagi Shein makan ubat kan? Masa tu lunch hour and kids tengah nak makan. Sharifah (Principle) pelawa la I makan spaghetti yang dia masakkan for the kids. At first I segan, lepas tu tengok Shein sedap je makan habes licin sepinggan terus macam telan ailio. Cis! Lepas tu bila Sharifah pelawa lagi sekali terus zaaapppp cakap nak! Hahahaha. I cakap nak sikit jer, sebab poyo biasa la. Padahal kalau boleh nak tapau bawak balik. Hahaha. Sharifah cakap dia tak pandai masak tapi bila I makan Spaghetti yang dia masak tu OMG sedapnya! I never eat spaghetti simple but sedap macam ni. Langsung tak pedas but so tasty.

Sharifah cakap dia letak pesto sauce, capsicum, eggplant, cheese, chicken and pine nuts. Balik tu I Google recepi macam tu tapi takde yang exactly sama.

So ever since that, I pon searching and try macam-macam jenis Spaghetti dekat various café and restaurant. Satu pon takdak yang memikat hati. Memang tak sama macam Sharifah masak. I guess dia cook with love, sebab tu sedap. Bapak selalu cakap kalau kita masak with love, take our sweet time, tak rushing, tak stressed nanti the foods akan jadik sedap andddd I tak pernah sangka yang eggplant taste so delicious dalam spaghetti. Selama ni ingat terung purple tu boleh buat masak kicap, sambal or pajeri je. Rupanya letak dalam spaghetti pon sedap ye? Korang memang kena try. I nak bagi resepi macam Sharifah masak tu in detail I tak pandai la but I agak, dia letak garlic, capsicum, eggplant, pesto sauce and pine nuts with ayam potong kecik-kecik. 

Pesto sos tu korang boleh carik dekat Cold Storage. Cari yang organic. OK? Memang sedap.

So back to spaghetti searching FINALLY semalam I dapat makan yang hampir sama sedap macam Sharifah masak. Portion besar, udang fresh, tak pedas, rasa garlic and button mushroom dia killing and simply delicious. Seriously nampak simple tadi sedap gilersssss! Memang lepas ni I kalau nak makan Aglio Olio I akan straight away pergi Capricciosa je. Tenkiu  Intan sebab kalau tak kerana dia ajak makan peetzah lagi for her #Intancelebration 2.0 sempena pass exam and I nampak meja sebelah makan Spaghetti Olio ni makan sampai sekarang la I tak dapat makan spaghetti sedap. 

OMG emos giler perempuan ni kalau bab makan. Spaghetti je kot??? Hahahahaha. Lantak la!


Spaghetti Aglio Olio Seafood sedap di Capricciosa Pavilion
I letak extra chili flakes. Saja suka pedas. Heeeee



-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...