Wednesday, March 30, 2016

Iron Rosak Lagi

Assalamualaikum..

Rasanya macam baru je lagi iron rosak waktu yang I pergi UO Ampang yang sesat barat dan seram tu. Kisah full baca dekat sini. Tetiba ni iron rosak balik. Tenkiu kepada Kak Fieza my neighbor yang always jadik penyelamat meminjamkan iron pada I. Pukul 6.30am I ketuk je rumah dia mintak iron. Hahaha. Suruh Sazli pergi ambik iron dekat rumah Kak Fieza terkemut-kemut nak bangun siap pura-pura ngigau. Dia lepas Subuh, boleh je deep sleep balik. Siap snoring. Sabau ajer la. Sama naik dengan Shein. Shein tu kalau pagi, kalau tak dibetulkan kepala dia, meman bejuntaian tepi katil macam bunga layu tak kena siram. Pesen menda entah tido kepala macam tu. Sabar ajer la.

Actually rumah kitorang ni memang ‘makan’ iron. I agak dari mula duduk sini, dah more than 5 iron jahanam. Hadiah kawen ada 2, lepas tu menang hadiah sukan yang main badminton macam tangkap ayam tu tu ada 2. Rosak 2 so semua total 6. Hahahahaha. 6 sebenarnya, bukan 5. Dah la iron rumah I ni banyak mengorbankan baju Sazli. Baju Sazli je tu yang tak menahan. Haha. Seluar baju melayu berlubang ada, baju kurta cair ada, baju polo ada kesan cair pon ada. Kain tudung I berlubang also ada selai. I pon tak sure iron apa yang bagus. Kalau korang tau, sila share. Yang beli bebaru ni jenis apa pon I tak ingat. Konsep dia, harga jangan below RM100 sebab kalau below konon cepat rosak la. Padahal sama je ponnn mak enon.

So Ahad lepas, Sazli ajak pergi beli iron (I yang ajak sebenarnya) dekat Aeon Big Wangsa Maju. Dulu nama dia Carrefour. Sekarang dah lain. Dah la besar giler now. Yang dulu tempat parking tetiba dah jadik kedai. Semenjak duduk Ampang, I dah jarang pergi area Wangsa Maju kalau tak iya iya ada hal. Sekali pergi masa haritu, dah besar dah. Asalnya nak beli iron, tapi tetiba beli pelampung Shein yang macam jet ski tu. Lepas tu beli mainan robot. Shein yang ambik sendiri. Robot 2 orang (ke 2 ekor?) RM25.00 je. Murah! 




Senang masukkan ajer Shein dalam trolley. Lagi dia happy. Tak payah guna stroller.



Time ni Sazli ambik blanket Shein dalam kereta. Tengok dia macam dah layu je... Syok la kena tolak bila dia duduk dalam ni.

Lepas siap beli barang, Sazli ajak lunch dekat Mr Teppanyaki. Dia makan Beef Teppanyaki, I makan Squid and Lala Grill. Shein makan nasik share dengan I. Ada la dia tinggalkan suku je untuk I. I pandang dengan linangan air mata sebab I was so hungry and weekend is my cheat day. Just about to order one more rice tapi Sazli cakap, ‘Less rice Bubu. Kata nak kurus kan?’ Terus redha makan nasik 3 suap lepas tu habes. Tapi betul la. Naseb tak order nasik lain, kalau tak mesti lepas makan I menyesal. Hahahahaha. Lepas makan, kitorang balik. Shein punya nap time around 2.00 – 3.00pm so masa balik tu, lepas sebotol susu dia pon tido.


Bagi main robot mainan ni, diam ajer Shein. Good boy.


iPad dah rosak LCD dia. Shein mandikan dalam air, sekali dengan dia. So I agak saspen takot dia bosan. Tapi bila dia main robot ni, ralit dia. So kitorang dapat makan dengan tenang :)


Robot tu ada dua, tapi Shein suka yang merah je. yang biru dia tak sentuh sampai sekarang.


Ok. Abah main yang Biru ok?


Sambil dia main, setel suapkan nasik. Good boy Shein.

Sebab tu Sazli suka keluar awal. Nanti boleh rehat and nap time macam ni. Petang tu, kitorang try la pelampung baru Shein. Sudahnya dia tak suka. Yang menggelupur suka tak lain tak bukan ialah Mama Shein. Hahaha. Sazli tu I dah pesan jangan terbalikkan I, nanti I lemas. Tapi yang tak bagi tu laaaa yang dia buat. Sabar ajer la. Sama naik dengan Shein menerpa dekat I. Geram je. Pelampung tu actually untuk kitorang punya holiday Ahad ni. Sazli excited nak tengok Shein punya reaction macam mana, tapi sebenarnya Shein ni jenis kalau mandi kolam, jangan ada menda lain macam tembak-tembak ke, pelampung ke, nanti dia mudah distracted. Bagi je dia pelampung kat tangan tu. Setel. Dah happy pon dia.



************************


Customer ni last month beli 2 Trangluta, tak habes lagi 2 botol, tapi just now mintak lagi 4 botol terus. Dia cakap suami dia tegur kulit dia makin cerah. Haaaaaaa. Baru ko tau? Memang most of Transgluta customer akan repeat order sebab dah nampak perubahan pada warna kulit. Senang je nak putih. Makan sebiji Transgluta sehari, ambik 8 gelas air, elak ambik caffeine. Nak lagi bagus, consistent makan. Senang je kan? Bukan suruh pergi menternak itik baru boleh putih. Hahahahaha. 

Lekas-lekas order, RM69.90 sebotol. Dua botol RM129.90 sahaja. Nak FREE Transbella? Datang jumpa I on 23rd April di Teh Tarik Place, The Mines. See you there!

-eNd-

11 comments:

Haris Zuhaina said...

As SAlam Sue.. Kami plk dok tgu iron rosak, tp tak rosak2 pun
don tan nak beli kat smartshop
macam best plk :P

Haris Zuhaina said...

Sila2 GoShop ar

Chooyaya! said...

Haris Zuhaina : oooo mcm tu kena check pi kat sana

Fiza Abdul Rahman said...

Hai Sue,

apa kata u beli iron Philips generator dari ammway.. I x jual tau.. I pun beli kat orang.. heheheh.. U shoutout je sapa dealer ammway.. mesti berpusu2 yg angkat tangan nak jual kat u.. hehehe.. tapi iron ni mahal.. RM 1250.. tapi berbaloi ar. U tak caya tgk kat youtube.. cari Iron Philips ammway.. I pernah tgk kat home pro.. rm 799 tanpa board.. kat Harvey norman pun ada...tapi Harvey norman lagi mahal lah.. u gosok2 je sazli... insyaAllah dapat... hahahaha

Nurul Wahidah said...

KAK SU,..Saya pakai brand tefal je kak..dah berapa kali jatuh dari ironboard,..takat ni ok lagi..harga pun takdela mahal..beli time promosi kat giant je..kira-kira dah tiga tahun la guna....

hani a.bakar said...

Su..kalau asek teraksiden mencederakan baju...akk suggest beli steam iron. Akk dok pakai bertahun dh steam iron..dah xdek insiden baju berlobang 😂. Go for good brand...any brand tefal, phillips

Cik Saa said...

muke shein mcm muke mak k.su jer

Cik Saa said...

muke shein macam muke mak k.su jer...:)

42766176 said...

SU, ha ahh i saw Phillips iron from Amway tu. I baca katanya tak rosakkan baju. But a bit mahal la. Probably a good investment for u in a long run kan?

masdila said...

kite jp akk kat sana kiter senyum kat akk..mujur akk bls senyum kite,,dpn dunkin donut mse tu..mula sy nmpk anak akk,,eh cm knl,,,pastu hasben akk kat blkg dak kecik tu,,,then baru nmpk akk,,sy senyum ,,ingt nk tegur,,tp terkelu,,,hihihi

Chooyaya! said...

fiza abd rahman : ok. i akan usaha tengok iron tu. tp 1250 boleh beli longchamp leather hahahah

nurul wahidah :tefal pon ok eh? kaksu tak pernah ingat brand iron kaksu. haha

hani a.bakar : kalau stim iron, side baju boleh tajam tak?

cik saa : mak mertua or mak gf?

42766176 : yup probably. i ada tgk promo kt carefour yg iron stim tu. menyesal tak beli. that one takde la mahal sangat

masdila : tu la. akak perasan awak. gay tengok tu mcm nak hi kat akak tp awak straight je. hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...