Thursday, May 12, 2016

Kek Huda Yang Sedap

Assalamualaikum..

Huda ni kan? Dia makin lama makin melampau. Memang kohajo. I menyirap je tengok dia masukkan kek sedap hari-hari dalam Instagram and FB dia. Paling buat air mata I bergenang ialah Green Tea Cheesecake dengan Chcocolate Ganache dia. I memang kepantangan dengan Green Tea  ni. Memang I sukaaaaa. Lawan dengan chocolate ganache perrrrghhhhh I boleh imagine macam mana dia punya meletup dalam mulut macam mana. Sekarang ni pakkal la tengah cuba nak cut sugar selagi mampu, kalau tak memang I paksa Huda buatkan I jam jam tu jugak and I nak makan sorang, taknak share. Nak buat macam Dyba, makan sorang-sorang and kunci pintu duduk diam-diam dalam bilik. Hahahaha. Now I ada rasa tak puas hati makan mile crepe pulak. I nak paksa Huda buat satu yang sesuai dengan tekak I. Ada yang I makan kurang manis, ada yang manis tahap potong kaki. Harap Huda baca ni, lepas tu nanti minggu depan dia datang office I buat surpise hantar Caramel Vanilla Crepe yang size 9 inch. Ameeeeeeen.


Green Tea Cheesecake with Chocolate Ganache



Pandan Cake with Swiss Meringue Buttercream


Tiramisu. Sobssssssss


Carrot Cake with Cream Cheese Frosting


Vanilla Lemon Buttercake with Swiss Meringue. Hudaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku nak neeeey!!


Yang tengah meletup di Huda Glory semestilah Mini Bunt Combo. Pengsan ok dia punya sedap? RM30.00 harga dia.


Red Velvet

Masa kitorang punya makan-makan last week, si Huda buat Red Velvet. Bapak la sedaaaaap hoi! RM90.00 je harga sebesar-besar alam tu. Si Dyba sampai menggigil suap kek masuk mulut takot orang curi RV dia. Hahahaha. Ko bagi la RV bakery mahal-mahal dekat KL ni, bagi I RV Huda yang paling sedap. Try la makan kek-kek Huda, lepas tu I bet korang akan melekat forever dengan kek-kek Huda. Seriously. Brownies dia pernah makan? Kalau makan brownies dia, dah taknak brownies orang lain kan? Haaaaaa. Itu la dia orang kalau baik hati, bake with love, tak eksyen walaupon kaya so apa dia bake semua automatically akan jadik sedap, InsyaAllah…

Korang kalau nak beli cake ke, jangan kedekut nak keluar duit. Bayar lebih takper janji puas hati. Dari bayar murah tapi bila makan rasa macam nak campak je kek sebab bau hamis. Kan? Kalau nak order kek dari Huda, call/whatsApp Huda terus. 019-7165687 ok? Jangan tanya I lepas tu suruh tanya Huda. Lepas Huda jawab, I bagi pulak jawapan kat korang lepas tu korang tanya I, I tanyakan Huda balik. Dah satu kerja I nak jadik orang tengah. Tanya je Huda terus. Dia bukan garang pon. Dia tak gigit orang. OK? Okbye

HP : 019-7165687

-eNd-

3 comments:

Dyba Dbuh said...

terbaik RV kak huda..klw dpt makan 1 whole cake sorg2 lg best..sanggup je mkn dlm bilik, kunci pintu...hahaha

hani a.bakar said...

Melampau jugak kamu ni Suraya. Mana nak dpt Bunt combo tu kat sungai besar ni....😤😤

Mommy Cici said...

hamboi RV diaaaaa . nangis tengok. terus baby tendang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...