Wednesday, May 11, 2016

Rib-Eye at Fuego Troika Sky Dining

Assalamualaikum..


Semalam kan I cakap tingin nak makan steak, tetiba malam tadi dapat makan. Bestnyaaaaaaa… Syukur al-hamdulillah. Tapi this time I makan Rib-Eye dekat Fuego dengan Nadia. Memula Nadia nak order Rib-Eye and I nak order Lamb Ribs so main dish sorang satu la. Sebelum tu side dish memang banyak dah kitorang order. Dengan Guacamole and chips, ada Salmon Ceviche and Eggplant lagi, lepas tu kitorang tanya, ‘Izzit too much for us?’ Lepas tu Waiter tu cakap, ‘Yes ma’am. I think so’. Hahaha. Jadiknya cancel la Ribs so stick to Rib-Eye je. Nadia mintak daging tu dimasak in the middle of rare and medium rare tapi bukan blue rare. Ha pepandai la chef tu nak buat macam mana. Ni la I first time try steak ala-ala blue rare, and I suka medium rare more. Cumanya Steak ni sampai last, so I makan sikit je. 1 slice. The rest Nadia habeskan sebab dia memang boleh makan banyak-banyak and I dah kenyang nak mampos. Sikit lagi nak terbelahak.


Rib-Eye at Fuego Troika Sky Dining. RM135.00


Lepas habes kitorang punya semua makanan sampai, Nadia ok je kalau nak makan dessert tapi I la yang tak mampu nak masuk apapa dah dalam perut. So takde la makan dessert. Next time datang sini, I nak try dia punya dessert pulak. Gambar lain-lain nanti la I share kemudian ok? As for now, korang layan la gambar Rib-Eye steak yang sangat lazat ni. Macam biasa la, malam tadi beria kenyang. Sekarang bila tengok dah nampak sedap pulak. Blardihel. Teringat dia punya daging lembut je macam jelly. Garam yang dia tabur atas steak tu pon macam terasa je dekat lidah lawan pulak dengan sos yang rasa masam manis tu. Perrrghhhh! Memang kena repeat lagi ni. Kali ni kalau pergi, I nak makan ribeye medium rare. Taknak kongsi. Ucapan ini ditujukan kepada Anny and Ellis, ‘I NAK MAKAN DEKAT FUEGO. SILA BAWAK DENGAN KADAR SEGERA’. Okbye!

Fuego, Troika Sky Dining
Level 23B, Tower B, The Troika
19, Persiaran KLCC, 50450 Kuala Lumpur
03-21620886

-EnD-

2 comments:

Eray Majid said...

memang nampak menggiurkan. terus rasa nak cheat dengan steak ahad ni.

Mommy Cici said...

gulp . hehehehe walau I bukan peminat steak , tapi telain ailioo jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...