Wednesday, June 8, 2016

My Sweetest Memories!

STICKY POST
 *Please scroll down for new entry*


Assalamualaikum..

Teringat dulu masa waktu I kecik-kecik zaman sekolah rendah, masuk hari kesepuluh berpuasa dah sebok suruh Mak buat biskut raya. Dekat sekolah pulak jenis cikgu suka tanya, ‘Kuih raya Mak kamu dah buat berapa jenis? Nanti cikgu nak datang beraya dirumah’ Bila kawan-kawan cakap Mak dah buat 3 jenis kuih mula la I gelabah sebab Mak kitewww tak buat biskut raya lagi la awak! Balik rumah terus cakap dekat Mak kena buat kuih raya nowwww! Haha. Padahal puasa baru 10 hari, dah gelabah. Yerla dulu kan mana ada macam zaman sekarang? Now kuih raya melambak kot jual dekat mana-mana. Sediakan ajer duit dah boleh dapat 10 jenis dalam masa 30 minutes. Dulu kalau tak buat sendiri, maknanya takde la kuih raya. So nak taknak memang kena buat sendiri. Yang tukang buat tu ialah Mak, bukan diri sendiri. So semuanya terpulang pada mood Mak. Bila Mak buah kuih raya, sebok la nak tolong sama. Masih teringat-ingat bau vanilla satu rumah bila mak start bakar kuih raya. I suka bau vanilla. Bila bau vanilla mesti teringat raya. Lepas tu reminiscing back waktu kecik-kecik dulu. Sekarang ni bila Kleenex keluarkan limited edition vanilla scented tissue, I rasa happy sangat-sangat! Teringat balik kenangan buat biskut masa waktu kecik dulu J





Kleenex – Rekindle Your Sweetest Memories



Sebelum ni Kleenex ada keluarkan facial tissue yang berbau Cherry Blossom dan Rose. Sekarang ni bersempena dengan Raya season yang bakal menjelang, mereka keluarkan pula tissue yang berbau Vanilla. Facial tissue Kleenex yang berbau vanilla ni ialah yang paling terbaru dan limited edition tau? I love everything pasal facial tissue ni. Bermula dari packaging yang berwarna lembut, bau yang  wangi dan menyegarkan sehinggalah ketahanan tissue ni sendiri. Bila hidu je tissue ni terus keluar balik memory manis waktu kecik-kecik dulu. Tissue ni berkualiti. Dah la bau wangi, lepas tu lembut dah kuat pulak tu. Tak mudah koyak. I suka tissue lembut sebab selesa bila nak lap dekat muka, tapi usually tissue lembut ni tak kuat. Cepat koyak, tapi tissue Kleenex memang kuat dan berbeza dengan facial tissue yang lain.
  



Packaging warna pastel. Sesuai dengan bau vanilla. Sedap sangat bau. Rasa macam nak makan!

I memang so emotionally attach with this tissue. Memang layan jiwang habes! Kadang-kadang takde keperluan pon nak guna tissue, tapi sebab dia bau wangi so I ambik and letak dekat hidung untuk hidu bau tissue ni. Bila bau vanilla masuk dalam hidung mula la senyum sorang-sorang sebab teringat kenangan lama. Jadik best. Mula la terfikir, nak create memory yang sama untuk Shein. Nak bake biscuit sama-sama dengan dia. Biar dia ada kenangan manis masa kecil buat biskut dengan I sama macam kenangan I bersama Mak dulu. Biar bila dia bau vanilla dekat mana-mana dia akan ingat pada I dan ingat memory dia bersama I. Sama macam sekarang bila bau vanilla reminiscing back memory I dengan Mak waktu kecik-kecik dulu. Bau vanilla ni bagi I buat I rasa safe. It reminds me to my mother. Dia selalu protect I masa kecik dulu. Sebab vanilla ni walaupon bau dia kuat sampai satu rumah tapi dia soft. Sangat calming, sama macam Mak. Strong but soft and calming.

I rasa honored to be a part of their Premier Event dan jadi antara yang terawal mencuba produk ni. Semua orang pon happy to try out this Kleenex Vanilla. Semua senyum je sepanjang majlis. Memang bau vanilla ni bagi positive vibes to everyone. Masing-masing melekat je tissue dekat hidung. Hehe. Waktu interview session pon, masing-masing ceria jawab soalan. Kejap-kejap kang senyum cium tissue, kejap kang ada yang macam sebak nak keluar air mata. Macam tu la pempuan. Mudah sangat tersentuh hati. Kita kan berjiwa lembut? Sama la macam Kleenex Tissue ni. Nampak soft, tapi yet very strong.





Interview Session I pair dengan Syahira Zakaria.

  



Mula-mula ambik tissue and hidu bau. Hmmmmmm wanginya.



Ok. Tulis satu nama yang paling dearly close to your heart. Uik apa ni Sya, skodeng Kaksu tulis. Haha.


Sya tulis nama kakak dia dan suami dia. I semestilah tulis nama Shein Iskandar! Sya tak aci. Mana boleh tulis dua nama. Kata dia kalau tulis satu nama je, nanti gaduh. Haha.



Dari kiri : Syahira Zakaria, Cik Apel, Namee Roslan dan ehem-ehem. Siti Nurhaliza. Haha.



Comelnya lah Yuyu Zulaikha ni.





With my baby, Ellis. Blogger lain pon panggil Ellis as ‘baby’. Kaksu, Kak ‘Baby’ tu adik-beradik Anny ke? Muka nak sama la korang semua. Haha.





Cik Apel. Flawless kulit dia.





Bila nak selfie sebok suruh adik-adik muda ambikkan. Kita dah tuweeee. Taktau angel selfie yang cantik.





Michelle. Manager I yang selalu kena buli. Haha. Sorry Michelle. Kaksu memang suka menyakat you.

Seronok sangat jumpa dengan Blogger-blogger lain dan share kenangan manis bersama mereka. Masing-masing ada kisah tersendiri waktu kanak-kanak untuk dikongsi bersama. Most of it mestilah kenangan manis bersama keluarga masa hari raya dulu-dulu. Semuanya looking forward untuk create kenangan baru dengan Kleenex bersama dengan insan tersayang in the future. Jelas nampak everyone is so happy to be here and share their story and reminiscing back their memories. Who doesn’t kan? Sebab kenangan lama ni selalu put a smile at our face. No matter what. Walaupon dulu kenangan pahit macam kena kejar angsa masa nak collect duit raya, jatuh basikal dalam longkang or kuih raya hangit tapi sekarang ni bila ingat balik, mesti kita akan tersenyum.





Do you see any familiar faces? Semuanya nampak anggun dan lembut pakai baju warna pastel. Kan?


Thank you Kleenex sebab keluarkan Vanilla Scented Tissue ni. Sangat berkuali, kuat dan wangi. Love it! Love Kleenex J



Kleenex Vanilla Scented Tissue sudah berada di pasaran dan korang semua boleh dapatkannya di pasaraya-pasaraya terkemuka di seluruh Malaysia dengan harga RM14.95 one pack (4 boxes). Layari lawan web Kleenex www.facebook.com/kleenex.Malaysia untuk more info. Kleenex – Rekindle Your Sweetest Memories

-eNd-

1 comment:

yayang laling said...

pasni nak gi beli la.. sebab dah terbau2 dah ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...