Tuesday, June 21, 2016

Nak Baju Raya Cantik Macam Lara Alana? Ada di RAS Ariana

Assalamualaikum

Kanak-kanak Perempuan zaman sekarang ni memang untunggg laaaaaa sebab baju dorang ni kadang-kadang cantik dia melebihkan kita yang dewasa ni pulak. Kita dulu takde pon baju lawa-lawa macam ni. Mak belikan apa, pakai ajer la. Kadang-kadang baju dengan langsir pon macam dah takde beza sangat. Hahahaha. Lepas tu corak semua tertakluk pada mood yang tukang beli ye? Konsep dia, apa dapat tu redha ajer la…. Patern pulak lebih kurang je. Tak Baju Kurung, Baju Kurung Kedah. Nama nak Dress ke, Jubah ke jangan mimpi. Paling best kalau dua beradik, baju sama je. OMG I masa kecik benci giler kalau baju sama dengan De rasa macam nak ngamuk jer. Dah la baju sama, beg duit pon kena sama jugak ke Mak? Apeni? Haha. Tapi jaman ni ari dah tadek dah macam dulu. I yang ada anak lelaki ni pon kekadang rasa macam nak buat hal beli baju perempuan. Cantik-cantik sangat! Ni korang tengok baju-baju dari R.A.S Ariana ni, comel and elegant bukan main. Berkenan I. Kain berkualit, harga mampu milik, design simple tapi lawa semua. Manis jer…


Peplum. Material kain jenis High Quality Crepe. Sebelah tu pulak Kurung Classic menggunakan material jenis kain Italian Cotton untuk baju & Batik Pekalongan motif floral. Amboi. Kemain kan?





  • Kami gunakan material crepe high quality dengan design baju peplum 2 layer dekat pinggang & tulip skirt. Untuk design ni ada 4 colour and sangat limited, sebab kami hantar dekat home based tailor. So memangg rare. Design nih kami datangkan dengan gold plated belt..jd bila pakai mmg nmpak kembang peplum tu. Sangat2 limited & eklusif.. Tak lebih 60 pasang yg available. 
  • Untuk Kurung Pahang, kami menggunakan Gold Printed Ess B Line Cotton (SB Line) yang memang berkualiti. Harga semeter dekat jakel pun RM28.00. Ada 6 pilihan warna, Which this time kami amik corak Traditional.. Jalur0-jalur and kotak-kotak. Untuk skirt  kami bagi modern twist sket, Buat design half tulip, kain crepe. jahitan mmg kemas, sebab yg ni pun home based tailor.. Sangat senag di iron.
  • Kurung Klasik kami buat menggunakan kain Italian Cotton untuk baju & Batik Pekalongan motif floral. Color memang pastel. Ada 4 pilihan warna. Ni sebenarnya trade mark design kami, baju kurung klasik (Macam Kurung kedah) dengan skirt batik design susun tepi. Pastu kami ada jual Batik Pekalongan handmade pelbagai corak and warna. Each batik 2 meter, bidang 45.




Kurung Klasik RAS Ariana




Haloh haloh comelnya yang Kurung Kedah tu.

Ni sikit je I letak. Nanti dekat end of this entry, korang tengok la pulak dalam IG dorang. Kain-kain nampaknya semua berkualiti lepas tu kalau jahit home based tailor ni memang la puas hati. Jahitan confirm kemas. Kalau korang nak tau, RAS Ariana ni baru start tahun lepas and lepas Lara Alana up dalam Instagram terus meletop-letop. RAS Ariana memang design baju untuk Lara and idea semua ni dorang share dengan Awal & Scha as well. So basically semua baju-baju ni ada sentuhan Awal & Scha jugak la. Ko giler???

Macam mana nak beli? Ok ada 3 cara.

1st, bole follow Instagram mereka, @r.a.s.ariana & WA 0193402012 / 0193896412. 2nd boleh layari laman web www.garderobe.com.my or boleh datang dekat butik diorg di Soho 2, Empire Damansara Perdana. Ni butik vendor Awal + Scha. 3rd untuk Ramadhan ni, boleh pergi dekat Bazar Raya Kastam, Presint 2, Putrajaya. Operasi start dari pukul 11 pagi - 2 petang setiap hari kecuali Jumaat, Sabtu & Ahad.

Selamat Menyoping!

-eNd-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...