Assalamualaikum..
I kan, kalau teringin nak makan Curry Seafood Laksa
memang akan pergi Secret Recipe je. Memang la harga dia RM24.50 dah sekarang tapi
bila makan tu puas hati dia memang beyond any words can describe la. Nampak
macam mahal kan RM24.50? Tapi sebenarnya murah tu kalau nak dibandingkan kita
nak beli bahan and buat sendiri dekat rumah. Dah la penat nak masak semua lepas
tu makan pon sorang jer memang menyirap je rasa. If I do the marketing for
Seafood Curry Laksa mana cukup RM100.00 untuk beli shrimp, calamari and
bahan-bahan lain. Nak pulak jenis I kalau Mee Curry kena perfect complete bahan
dia baru puas hati. So lebih baik la makan je dekat Secret Recipe. Unless kalau
nak makan satu keluarga baru la berbaloi kalau masak sendiri dekat rumah. Ye
dak? Masa bukak puasa dengan Sazli Sabtu lepas, dia order pulak Golden Crispy
Chicken. Pooonnn sedap woi! Lepas ni kalau datang Secret Recipe, I dah tau dah
nak makan apa selain dr Curry Seafood Laksa. Yesss!!
Sazli memang suka la dish yang kering takde gravy
macam ni. Ayam dia memang sedap, perfect dengan mayonnaise and paprika atas
ayam tu. Paprika ke? Memandai je I. Haha. Tapi rasa pedas-pedas la. Match
dengan salad and fries. Seeeedapnyaaaaaa. Nampak gambar macam tak bernafsu,
tapi korang try la makan ni one day. Memang sedap. Ishk, rasa macam nak makan
petang ni la. Takper la, boleh singgah Ampang Point punya Secret Recipe lepas
tu tapau bukak puasa dekat rumah. Seeeedapnyaaaaaa!!
Yang ni
pulak Curry Seafood Laksa. Ada shrimp, calamari, egg, tauhu semua. Sedapnya
lahai. RM24.50
I if makan Curry Laksa suka makan dengan spaghetti.
Lepas tu kuah kena masam. I suka letak lemon/limau nipis banyak-banyak. Lepas
tuuuuu kalau ada Sambal Kicap lagi la I suka. Kata Kaklong, if Curry Seafood
laksa ni, nak sedap korang guna shrimp and calamari yang frozen tu. Sebab
texture dia macam kenyal-kenyal sikit. Sedap! If yang fresh tu dia macam tak
berapa kaw. If korang nak beli, beli kat dalam bahagian frozen. Ada banyak
size. Dari S ke XL semua ada. Sediakan ajer ongkosnya… Lepas tu kalau ada
kerang pon best. Tapi kalau kerang, I suka yang dah siap kupas tu. If dengan
cengkerang dia sekali takper la, fogedid. Merajin pulak I nak rebus, lepas tu
kopek semua. M A L A S. Hahaha.
Notakaki : Gambar from Google
-eNd-
Notakaki : Gambar from Google
-eNd-
No comments:
Post a Comment