Wednesday, July 27, 2016

Evendough Bakery Cafe - Greenhouse by Muir

Assalamualaikum.

Buat apa tuuuuuuu? Dah makan ke? Kalau rasa nak tahan makan supaya tak banyak sangat, pakailah House of Corset by Zenia. RM150.00 jer pooooon (sesambil promote hahahaha). Pepetang redup macam ni, teringat pulak dekat Greenhouse. Tak habes-habes dengan Greenhouse ko dah kenapa Suraya? Haha. I suka la wei konsep makan kat situ. Kan I cakap Dark Chocolate Souffle dia sedap kan? Harini I belanja korang dengan cakes yang ada dekat sana selain dari Dark Chocolate Souffle yang sedap nak baposh tu. Korang masuk je Greenhouse, depan dia tu terus ada Evendough Bakery Café ni. If korang datang malam dekat-dekat nak tutup, roti-roti dia akan ada less kekadang sampai 50-70% macam tu. Dorang only jual fresh bread every day. White bread, whole meal bread semua sedap-sedap and lembut. Kat sini pon ada fresh brewed coffee and tea. So kepada hipstewwwwwww clan yang suka fresh coffee also boleh la lepak sini. Cakes toksah cakap la dia punya sedap. Cenggini *thumbs up dekat peha kiri, kaki bend skek, mata kenyit sebelah.


Gambar cedok dekat Evendough Bakery Cafe Facebook.

Last time I try dia punya Happy Birthday Tea dalam pot. Sedap sangat rasa. Macam ada combination masam-manis and angin sikit-sikit. Sangat fresh! Now semenjak dah tetua ni I lagi enjoy hot drinks dari cold drinks. Faktor usia mangkali. Haha. I prefer tea than coffee. I tak berapa boleh minum coffee sebab nanti angin and sendawa lepas tu mula la pening kepala. Anny pulak kaki coffee, beza dengan I. I perasan dia suka Americano. Sehari tak dapat coffee nanti dia meroyan. I yang ada caffeine sikit-sikit macam Nescafe tu pon dah pening. Dulu suka paw Arwah Ayah punya Ali Cafe - Tongkat Ali. Tapi bila Mak cakap air tu untuk lelaki, I stop. Dia kata boleh tumbuh. Hek eleh saja nak ugut. Ingat I percaya? (Walaupon tak percaya, tapi lepas tu stop dah minum. Ko ghaser?)


Lemon Pie and atas dia ada meringue. Sedap!


Tiramisu?


Oreo Cheesecake


View Greenhouse by Muir dari depan masa malam


Fresh brewed coffee


Bakery

Bila malam lepak minum dekat sini berbumbungkan langit di Greenhouse, duduk/baring dekat bean bags sambil pandang langit ada bintang and bulan bertemankan cake and hot drinks, duduk sebelah insan yang tersayang rasa macam boleh lepak and duduk forever je. Kan? Kalau tak hujan la. Kalau hujan jangan carik pasal nak bermemori daun pisang bagai. Tapi sini tutup dalam 11.00pm – 11.30pm macam tu. Nanti later if ada Live Band dekat Level 3 tu probably dia akan extend la kot operation hours. Yang tu I tak sure. Korang kena check sendiri. Oklah, cukup dua hari cerita pasal Greenhouse. Kbye.

Greehhouse by Muir 
No.1, Off Jalan Ampang, Jalan Nipah, 
Kampung Berembang,
55000 Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Hours: Open today · 10AM–10PM
-eNd-

1 comment:

FadMN said...

dorang ni patut amik u je jadi spokeperson tau. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...