Thursday, August 11, 2016

Nasi Impit Goreng Cili Padi Pedepow by Anis Fatiha

Assalamualaikum..

Haritu ada buat makan-makan dekat office. Katanya sempena raya tapi raya pon dah habes. Ni semua untuk si Dyba sebenarnya. Dia baru masuk kerja lepas 2 months maternity leave. Tapi I lupa nak ambik gambar. Sebenarnya bukan lupa. Tapi malas. Hahahahaha. Banyak la jugak foods. Ada laksa, nasik putih dengan lauk-pauk macam sambal ikan bilis, sambal ikan bilis petai, gulai ayam, sayur campur, rendang daging and rendang ayam pencen, udang masak lemak kuning, ada pecal, sandwich, cakese, buah-buahan and many more. Lepas tu ada Sengkuang Calit yo! I dah dapat dah jumpa Sengkuang Calit sos yang terpaling sedap dalam dunia. I order dari Abang dekat rumah ni. Nanti I share ok? Yang tu memang sedap gileeeeers! I boleh makan sebiji sengkuang tu alone. Makan sejuk-sejuk yang rendam dalam ais tu perrrghhhhh. Lepas tu I buat Kek Batik and lepas tu order Nasi Impit goreng dari Anis kawan office I ni. Pon sedap jugak. Nasi Impit goreng pedas and atas dia ada ikan bilis goreng rangup. Ohmai sedaaaapnyaaa. Lepas tu Anis also boleh la masak-masak for small party as well. I tengok dalam IG ada ada dia buat spaghetti basil ke apa entah, nampak sedap je. I dah tau dah, lepas ni if ada jamuan dekat office, mintak Anis je masak. Nak nasik goreng ke, nak meehun ke, so lepas ni orang Felda kalau bosan makan makanan D’Saji boleh tempah dengan Anis ok? Meh I belanja gambar.



Ni nama dia Nasi Impit Goreng Cili Padi. Bukan Lontong Goreng tau? Lain. Kalau besar sebesen macam ni Anis charge RM120.00 boleh makan satu office. Kenyang!





Kasik close up sikit. Harap jangan la yang ada jilat screen eh. Ailio tu tadah. Jatuh atas keyboard nanti. Hahahha.



Yang ni the making of Spaghetti Thai Chicken. Next I nak order yang ni pulak la. I suka spaghetti yang letak basil and pesto chicken. Sedapnyaaaa.




Yang ni I memandai letak sebab kidnap dari Instagram Anis. Dia masak malam tadi. Hahaha. Kata nis, dia buat sambal kering-kering lepas tu boleh makan ratah je.

Haritu Kaklong tersayang janji nak buat Shell Out sendiri dekat rumah. Beria laaaaa aku ni printscreen resepi segala. Tapi biasa la, janji tinggal janji. Haha. I ni nak makan malam pon tak berani sebab Sazli tu la. Nanti dia cakap, ‘Hi Mama, tak takot gemok ke?’ Dah dia tu makan Murtabak Daging I peratikan ajer hujung mata. Sedap je cicah dengan Sos Cili Lingam. OMG. Sedaaaaapnya kalau makan Rib Eye Steak and Wedges dekat Victoria Station makan dengan Sos Cili Lingam. Huwaaaaa. Dah kenapa yang semua pon sedap harini? Hahaha. Sabar Suraya sabar, taknak gemok kan? Humppp!! Apa pon nasihat I, no matter what or no matter sedap, pastikan cut your meal portion. Siang nak makan nasik takpe tapi half. Lebihkan tumbuh-tumbuhan. Eh, Sayur-sayuran. No air manis and no dinner. Cuba buat for 14 days, lepas tu InsyaAllah dah jadik biasa and jangan lupa pakai corset dari House of Corset ok Baby? RM150.00 jeeeeeer. Ramai customer yang berpuas hati dengan corset ni. Siap ada sorang beli sampai 3, Pagi pakai lain, tengah hari lain, malam lain. Hahahahaha.



House of Corset by Zenia. RM150.00 sahaja. One piece so boleh cover lemak babat sampai ke atas. Feedback customer semua suka sebab murah and selesa. Make sure size kena betul especially bontot ok? Hahaha. Buruk giler cakap bontot. Punggong la wei! 


M (40-45kg) | Waist : 61-67cm | Hip : 80-90cm
L (46-55kg) | Waist : 67-73cm | Hip 83-93cm
XL (56-65kg) | Waist : 73-79cm | Hip 86-96cm
XXL (71-78kg) | Waist : 79-85cm | Hip : 89-99cm
XXXL (71-78kg) | Waist : 85-91cm | Hip 92-102cm
4XL (79-85kg) | Waist : 91-97cm | Hip 98-105cm

Ni measurement House of Corset. Yang penting, ukuran kena betul ok? Baru selesa pakai. Macam I, I pakai size XL. But now untuk size 5XL and 6XL out of stock. Tapi kita ada new design untuk yang berat 86 - 100kg ni. Nanti I update kemudian ok? Boleh costume made. Tadek hal. Anything WhatsApp I 012-9184042. Ok?

I kan ada sepesen perangai pemalas. Pemalas yang kalau sampai malas tu, memang tak boleh buat apa. Ada masa, nak kunyah apple pon malas. Si Anny bising la suruh makan green apple sebiji sehari sebab I selalu rasa perut upset. Lepas tu I cakap, ‘Apple tu keras. Malas nak kunyah’. Anny terus berjujuran air mata static drive pandang depan sebab taktau nak cakap apa. Hahaha. Buah tu if nak suruh I makan lepas tu suruh I potong, tak yah la. Lupakan. Memang m a l a s. But if grapes ok la. Sebab boleh kunyah terus tapi jangan ada biji. Sebab grapes ada biji boleh mengundang kemarahan. So, itu la nak cerita tahap malas I macam mana. Kunyah pon malas. Hahahaha. Tapi Alhamdulillah la kesayangan disekeliling especially dekat office ni paham I macam mana especially bila ada jamuan. Konsep dia, biar lapar and makan tercekik takde air takper. Nama nak beratur ambik air ke apa, jangan harap. If dekat office ni ada sorang kakak ni nama Kak Ros. Dia selalu la melayan I ambikkan air. Nanti I jerit. ‘Kak Rosssssssss siniiiiiiii’. Kak Ros pon datang. Kedek-kedek je sebab dia debab jugak. Haha. ‘Ye Su manjaaaaaa, nak apa?’ Lepas tu I cakap ‘Nak Air’. Nanti dia ambikkan la siap tanya nak apapa lagi? Si Intan berbulu je tengok. Hahahaha.

I kata pada Intan, ‘Nanti kalau Kaksu mati awal ke, mesti Kak Ros la sedih sebab dah takde orang buli dia’. Lepas tu kata Intan, ‘Kaksu, nanti kalau Kak Ros sipi-sipi masuk neraka, Kaksu kena selamatkan dia. Bagitau Allah Kak Ros baik sebab selalu tolong ambikkan Kaksu air sebab Kaksu pemalas nak bangun’. Lepas tu ada pulak yang menyampuk. ‘Tu pon kalau Suraya dekat syurga, kalau dia pon masuk neraka macam mana?’ HAHAHAHAH. Biadap eh Kaklong sekarang ni? Pandai melawan. Hahahaha. Kata Intan, ‘Kaksu masuk syurga la Kaklong sebab dia kan banker? Selalu bagi charity and belanja orang makan’. Haaaa naseb ada back up. Si Intan tu dia materialistic ok? Semua sekarang ni nak kena bagi upah. Hulur RM5.00 pon aaaaambik. Hahahahahha. Kata Kaklong, ‘Ko ni Suraya, umpan orang dengan duit je’. Hahahaha. Bukan macam tu. Kita kena mengamalkan konsep ada rezeki lebih, kena la berkongsi. Macam tu. InsyaAllah rezeki lebih murah. Kan? Okla tu je nak cerita harini. Best ke tak? Okbye!

Hp : 012-6457843

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...