Friday, August 5, 2016

Sake San and Shein

Assalamualaikum..


Rindunya nak makan Sakae San dekat Souled Out! I ingat nanti kena buat sendiri la kot baru puas makan. Boleh makan sampai 4 keping besar sorang-sornag terus. Haha. Semua bahan I tengok macam senang dah nak cari except fish roe. Mana nak carik fish roe? Ada ke jual eh dekat mana-mana? Kalau ada, esok jugak boleh buat. Pizza crust dia guna naan bread yang toasted sampai rangup. Lepas tu lapis dengan read leaf lettuce. Letak thinly slice salmon and tabur fish roe. Lepas tu squeeze mayonnaise dengan wasabe and taraaaaaa dah siap Sakae San. Makan dengan Tabasco sos or dengan Chili sos. Senangggggg je. Kan? Janji ada bahan. Ingat nanti kena buat sendiri la. Best sebenarnya main masak-masak macam ni. I selalu berangan NANTI kalau ada dapur yang complete dengan island, ada microwave, oven besar semua I nak masak hari-hari and nak cuba macam-macam resepi. I nak try baking and nak masak macam-macam jenis Western Foods yang I tengok dalam Nigella Bites and yang Jamie Oliver masak. Gittew.. Tapi ni cita-cita la. Kesampaian atau tak, kita tunggu nanti kot dah ada dapur seperti yang sedemikian boleh tak tercapai cita-cita tu.


Hello Sakae San!


Shein pon suka makan Sakae San ni. Lepas tu cakap urrmmmm nyum nyum! Tapi muka herot tapi nyum-nyum. Ko jangan nak membongak eh Shein? Shein kaaaan? Kalau dia demam, if suap ubat pon dia cakap urmmm nyum-nyum. Cuma masa nak start bagi tu punya lah susah. I tengok pon stressed but nasib baiklah Sazli pandai handle. Dia memang take time sangat bagi ubat pada Shein If Shein demam sekarag. Kekadang sampai 40 minutes. Ikut je Shein nak buat apa. Nak main cak-cak la, nak tengok cartoons la. Sebab Shein ni tak boleh paksa dia. Makin paksa nanti makin susah. Kena cuba slowly. Dulu masa kecik boleh la nak tipu-tipu bagi syringe selang air and selang ubat. Now dia dah tau. Nak pulak Shein jenis macam Mama dia. SUSAH nak makan ubat. Lagi-lagi jeis liquid. Teringat dulu masa Shein kena Influenza dulu, kena makan ubat ni nama Klacid. Punyalah pahit. Memang drama sangat kalau ingat. Jangan la Shein kena makan ubat tu lagi. Tak sanggup dah I nak tengok.

Okla. Bye (Macam jilake je ending) Hahahaha

-eNd-

1 comment:

Nurain Kamal said...

fish roe tu kalau kat Aeon, ada kat bahagian sushi kak su. dia jual by weight

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...