Thursday, August 4, 2016

Sometime I Also Stupid (Edisi Kantoi Dengan Boss Main Snow)

Assalamualaikum..

Si Intan bongek ni memang kurang kerja. Lately dia suka main apps ‘Snow’ dekat handphone. Semua bermula masa dia sewel nak exam last month, konon nak release tension so dia main la Snow ni. Lepas tu nak drag I sekali. Snow ni lebih kurang macam Snapchat and MSQRD la. Boleh swap face, boleh jadik binatang. Eh apa kasar nau bunyik cakap binatang. Boleh jadik cute animal, jadi tok bomoh (witch) and many more. Ada satu hari ni, Intan ajak I datang meja dia dekat office. Nak main snow dia kata. Kata dia, Dato’ H takde sebab ada outside meeting so begembira la kitorang dua orang amek gambar macam-macam. Memula rasa macam office bising tapi tetiba diam je. Eh, apesal pulak ni? Tapi lantakkan ajer la sebab tengah naik syeh kan? Kitorang siap amek video jadik anjing la. Siap keluar lidah jilat-jilat tu. Ada la dalam 10 minutes, masa Intan adjust handphone jauh sikit tetiba ada entity ketiga dalam gambar and guess who? Hahahahahhaha. Dato’ H! Hahahahahha bongooooook! I menjerit kuat giler sebab terkejut. Masa tu muka Dato’ H serious je lepas tu dia cakap ‘Ni kerja korang eh? Takde kerja ke?’ OMGGGGGG I menggigil badan sebab terkejut. Intan pulak dah duduk dekat kerusi dia muka pucat lesi. Hahhahahahahahah. I tengok muka Dato’ sebenarnya nak tahan gelak jugak. Dia cakap dia dah dekat 10 minutes dekat belakang kitorang. HAHAHAHAHAHA


Meeowwwwww 



Bodoh giler kan? Hahahahah. I gelabah tapi belagak cool. Lepas tu I cakap, ‘Terkejut Su… Sorry Dato’. Bye Intan’. Lepas tu I jalan straight pergi tempat I. Dalam hati, matila kali ni I kena dengan Boss I. Sebab kaaaaaaaaaaaaaaaaan? HAHAHAHAHAHA. Masa tahun 2013 I, Dyba, Intan and Ira pernah kena panggil dengan HR Manager sebab masa tu lunch hour kitorang buat konsert dekat Receptionist nyanyi lagu Anuar Zain yang lagu raya tu. Ingatkan time lunch takde orang (sebab semua orang keluar) Sekali rupanya ada Dato’ K dekat office dia yang the other side. Dia dengar kitorang nyanyi lepas tu straight email pada Dato’ H, lepas tu Dato’ H bagitau boss I (CEO time tu) En. Rahman and dengan HR Manager sekali kena panggil. Sebab kitorang bising nyanyi kat depan. Hahahaha.


Masa Abang Azza panggil sorang-sorang dalam bilik konon kena bagi nasihat la, I dah bantai gelak. Naseb la HR Manager geng. Kata Abang Azza, dengan dia sekali kena panggil dengan Dato’ H and Encik Rahman. I cakap, ‘Keccccohhhhhhhhhhhhhh la. Nyanyi je poooon. Bukan ambik duit syarikat pon!’ Giler tak puas hati. Sipi lagi nak kena warning letter. OMG this is sooo stupid. Tapi bagi I semua ni lawak la.  tak takot mana pon sebab tau bukan kes pecah amanah ambik duit rakyat berbilllion ponnnnnnnn. Nyanyi lagu raya jeeeeee. Kecoh ok? Hahahahha. Dah salah tu salah je la. Taknak mengaku pulak but seriously 2 case ni memang so stupid. I kalau ingat mesti ketawa. Perangai masing-masing kalau dah berjumpa memang tak terkawal. Lepas tu kantoi pulak dengan Boss besar pangkat Dato’ terus. Ko ada????

Jom tengok gambar berangan kitorang dengan Snow ni sesambil I cerita. Ok?


Awww Intan. Cantiknyaaa


Tiger. Rrraaaaauuu


Love love love love


Pwincess


Ape ni?


HAHAHAHAHA

Intan kan kalau time I sewel or bongok dia akan tanya, ‘Suraya why are you so stupid?’ Lepas tu I jawab, ‘Sometime I also stupid’. HAHAHAHAHAH

I tak puas hati dengan bebudak Finance. I tanya, kenapaaaa la tak bagitau Dato’ ada dekat belakang I dengan Intan? Dorang cakap dah tak sempat. Baaaaaaaabi. Hahahahahahha. Tapi setakat harini I selamat la sebab Boss I takde cakap apapa lagi ni. Tapi ada la rasa segan sebab Dato’ tanya, ‘You umur berapa Suraya?’ Hahahahaha mati la naaaaak. Ni semua ko punya pasal Intan! Harap Dato’ H maafkan la I dengan Intan. Dia kena tau, office ni jadik ceria pon sebab kitorang. Kalau kitorang takde, sapa nak menari time dinner? Sapa sapa sapa?????? Sapa nak naik stage nyanyi lagu dangdut Memori Daun Pisang? Sapeeeeeeee? Sapa nak nyanyi lagu Ziana Zain sampai baring dekat lantai time high pitch? Eh. Tu Dyba. Hahaha. Okbye


-eNd-

4 comments:

Mommy Cici said...

hahaha setakat ni tak pernah kantoi camtu lagi. paling tidak pun bab Fb je lah =p takpun kantoi makan kat reception. hehehe

farae al-farafisya said...

Hahahaha..lawak la kak su ni..memang tergelak je spjg baca entri ni..

nadiah izzaty said...

Ohhhh~ SNOW ke ... Thot snapchat , sbb nmpk kawan-kawan main jugak benda nie hihihi...

Ok if boss nadia tnya " u umur berapa?" Nadia pun akan segannnnn~ hihi

Nurul Nadila said...

hahahaha yang ni lawak sangat..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...