Wednesday, October 19, 2016

Anny. Siti Nurhaliza and MyIdesia

Assalamualaikum..

Haritu Yanie kawan I pemilik MyIdesia yang cantik and anak Dato’ tu ajak I datang dia punya Boutique Launching tapi sebab I bizi menyelamatkan dunia, maka tak sempat la nak pergi. Tapi I promise, nanti I dah free I akan datang, lagipon boutique dia dekat Ampang je poooon. Kalau tak datang memang la melampau. So sesambil haritu sebab I teringin nak makan Ayam Penyet Wong Solo and Anny rajin nak melayan, so kitorang pon pergi Taman Dagang tempat butik Yanie ni ha. Sebelum makan, usha la dulu boutique Yanie ni. I suuuuka giler semua inner-inner dia yang macam-macam jenis and rasa macam impressed sebab macam mana Yanie and team boleh hasilkan inner yang sangat comfortable, sejuk, cantik terletak dekat muka and paling penting praktikal sangat-sangat. Sebelum ni semua Inner I, I tetas dekat belakang sebab muka I kan dulang? So kalau pakai ketat sangat automatic muka jadik debab lepas tu jadik la takde confident. Dekat MyIdesia ni, inner dia kain jenis lembut and tak panas, ada ruang sanggul so kalau jenis orang yang pakai serkop, takde la bila nak petang serkop dah tinggat bunjut je sebab tak boleh coop dengan sanggul. Haha. Tu I la tu. Asal petang je, serkop dah jadik macam orang Myanmar dah sebab telinga dah terkeluar. Bagussss sangat la macam ni. I suka. Sebelum balik, 1 paper bag  penuh Yanie bagi I inner. Puas hati aku. Esok datang, bagi lapan paper bag pulak eh yanie? Ok thanx bye.



Datang la perangai meroyan dua orang ni. Ko tengok dia punya inner ada banyak jenis, banyak kaler, lembut, sejuk selesa semua. Geram nak borong semua.



Inner ni sebenarnya ada macam-macam jenis. Dekat pasar malam pon melambak ada jual. Tapi tu la, quality dia kalau yang 1 lima hengget tu macam mana pulak kan? Macam I cakap la, sebelum ni inner I semua I tetaskan ajer dekat belakang. Ada yang favorite tu, pakai basuh pakai basuh lama-lama dah jadik lembik and tak elastic dah. Tu layaknya buat lap meja je. I memang macam tu, kalau dah suka tu serkop macam roti kirai pon I pakai lagi. Taaaaapi lepas dapat inner dari Yanie ni, memang semua good bye I tinggalkan. Buang terus. Memula masa pegang kain tu terasa la macam kalau pakai ni memang mengundang kakiku ke mukamu especially bila tak dalam aircond sebab panas tapi bila pakai bestnyaaaaaaaa. Sejuk ok? Tak panas. I excited giler nak share. Sebab tu sebelum ni if orang cakap inner kain tebal berkualiti I dek je sebab memang tak suka inner tebal, nanti panas mula la nak menaga je tapi yang ni best sebab walaupon kain dia tebal, tapi sejuk. Ada aircond kat dalam tu ke apa? Hahahaha.




Colorful Inner. Geram jeeeee!!



Terliur tak?

Inner ni sebenarnya ada macam-macam jenis. Dekat pasar malam pon melambak ada jual. Tapi tu la, quality dia kalau yang 1 lima hengget tu macam mana pulak kan? Macam I cakap la, sebelum ni inner I semua I tetaskan ajer dekat belakang. Ada yang favorite tu, pakai basuh pakai basuh lama-lama dah jadik lembik and tak elastic dah. Tu layaknya buat lap meja je. I memang macam tu, kalau dah suka tu serkop macam roti kirai pon I pakai lagi. Taaaaapi lepas dapat inner dari Yanie ni, memang semua good bye I tinggalkan. Buang terus. Memula masa pegang kain tu terasa la macam kalau pakai ni memang mengundang kakiku ke mukamu especially bila tak dalam aircond sebab panas tapi bila pakai bestnyaaaaaaaa. Sejuk ok? Tak panas. I excited giler nak share. Sebab tu sebelum ni if orang cakap inner kain tebal berkualiti I dek je sebab memang tak suka inner tebal, nanti panas mula la nak menaga je tapi yang ni best sebab walaupon kain dia tebal, tapi sejuk. Ada aircond kat dalam tu ke apa? Hahahaha.



Ni Aleeya Double Cross Inner neck

Korang tengok la inner ni. Dia punya depan tu adjustable. Nak labuhkan boleh, nak sederhana labuh boleh, nak pendek pon boleh. Macam I kalau pergi office pakai tudung tak berapa nak labuh lagi *petir sabung-menyabung* so I suka la ni. Praktikal sebab boleh adjust. Takyah beli sampai 3 jenis inner. Singkat, sederhana labuh and labuh. Tak payah. Beli 1 ni jer dia tapau semua jenis labuh. Lepas tu korang tengok dia ada ruang untuk sanggul kan? So tak payah la nanti jadik macam I, menjelang petang je dah jadik Makcik Myanmar. Sebab telinga semua dah terkeluar. Dulu I pin dekat belakang kerongsang. Pagi memang la ok lagi sebab selesa, masuk tengahari dah pening sebab darah tak jalan. Nak pakai longgar rasa tak best, pin jadik ketat nanti pening pulak. Tapi Inner ni korang jangan risau sebab dia ada butang dekat belakang so boleh adjust ikut korang punya size kepala. Kalau kepala besar macam Shein boleh pakai butang level 3. Hahahaha.

Ada 3 jenis design inner neck. Basic, Single Cross dengan Double Cross. Nak pakai jenis tak nampak inner pon boleh (macam I selalu pakai) or nak pakai ala Rozita Che Wan yang nampak inner pon boleh so boleh la tayang single and double cross tu. Harga dia murah je. RM25.00 sehelai jer poooon… Murah kan? Ni tadi kalau I tak cakap harga, mesti rasa macam RM50-RM60 sebab MyIdesia ni gambar-gambar dia memang exclusive and cantik. Tapi jangan risau, InsyaAllah mampu milik. Inner neck ni pulak ada dua jenis. Ada yang biasa and ada yang jenis berdagu. Sebab sekarang ni memang ramai yang suka inner neck jenis berdagu. Kalau yang berdagu pulak RM29.00 harga dia. Tak jauh beza pon.




Yang ni pulak Saraya Basic Inner Neck. I suka yang ni!




Ameena Single Cross Inner Neck ni pon cantik.




Yang ni Inner Neck Berdagu Aleesya. 



Warna semua cantik-cantik

One more yang I suka pasal Inner neck MyIdesia ni sebab bila pakai shawl or bawal jenis satin atau silk, dia tak licin. Memang elok je terletak macamkan ada tangan pulak yang tolong pegang. Mak seram. Kata la korang takde pin, pon takpe. Sebab dia grip elok. Best! Selain dari koleksi inner neck butang dorang yang very smart and praktikal ni, dorang also ada Inner Snow Cap Zara. Anny suka la inner ni sebab dia cakap sebijik macam ZARA punya. RM19.00 je sehelai. Kain lembut, tak panas walaupon quality kain jenis tebal. Lepas tu ada ruang sanggul so tak payah nak tetas dekat belakang. Bessstnyaaaaaa. Inner Snow Cap Zara ni memang selling fast especially kaler hitam. Keluar je stock baru lepas tu gone. Yang ni korang kena cepat beli. Now dorang baru re-stock so kena lekas-lekas grab sebelum keciwa. Macam kitorang haritu tak dapat kaler hitam sebab sold out dah.  Korang kena selalu check dalam Instagram or Facebook dorang sebab kekadang dorang buat sale. Beli 3 for RM50.00 sahaja. Baru berbaloi. Lepas tu sebarang pembelian RM50.00 keatas dapat FREE POSTAGE. 


ZARA Inner Snow Cap. Ada ruang sanggul and anti tembam. Tu yang penting. Pakai ni, takde buat muka nampak tembam. 



Macam-macam warna ada and now dorang tengah re-stock. Baik cepat sebelum sold out. Seriously memang inner neck ni paling cepat habes.







ZARA Inner Snow Cap MyIdesia ni memang tak nampak tembam bila pakai.



Model ni pakai Aleeya Double Cross Inner Neck. Nampak kemas kan? Dekat leher dia tak kembang macam ular tedung sebab dia ada butang dekat belakang. I paling tak suka inner yang bagi nampak leher gemok. Rasa rimas.


Paling best is semua collection inner neck MyIdesia dia letak dalam kotak macam ni. Packaging class giler ok? Harga pasar malam tapi quality and packaging cantik macam boutique berjenama. Kan ke best tu? Ada class!

Kalau korang nak tengok koleksi lain and nak tau update terkini dari MyIdesia boleh la tengok Instagram and Facebook dorang. OK? Atau kalau duduk area Ampang and nak pegang and tengok sendiri depan mata, datang je terus ke boutique mereka. Dorang bukak hari-hari and takde cuti pon. Ahad sampai Selasa bukak dari 11.00am – 9.00pm and Rabu – Sabtu bukak dari 12.00pm – 2.00am! Kata la korang busy menyelamatkan dunia macam I and ada free time selepas 12.00 am pon takde hal, masih boleh shopping dekat sini or kalau nak makan area Taman Dagang ni, lepas tu semua orang makan macam kekura sesambil tu boleh la pergi shopping sekejap dekat MyIdesia sebab tutup pukul 2.00am. I tanya Yanie, bukak sampai 2.00am ni ada ke orang datang? Dia cakap laaaagilah ramai sebab orang suka datang time malam. Kat sini ada banyak kedai makan kan? Ada Burger Bakar, Ada Ayam Penyet, Japanese Korean semua ada. So sesambil dinner, lepas tu boleh la datang singgah kat Boutique MyIdesia ni. Actually selain dari inner neck, shawl and jenis tudung lain pon ada. Yang tu nanti I akan share bebila ok?

Telephone : 017-2239558


Address
Butik MyIdesia x Aisha Wong Accessories
1-7 DaganG Avenue, Jalan Dagang B/3A,
68000 Ampang, Kuala Lumpur
OPEN DAILY
Sunday – Tuesday (11.00am – 9.00pm)
Wednesday – Saturday (12.00pm – 2.00am)


-eNd-

2 comments:

Mommy Cici said...

ohh kat Dagang Avenue dekat je tu. boleh lah usha bebila

btw kak su ni dok posing macam mana pun tetap cantik :D

mamabiey said...

Ye stuju awak comei su

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...