Monday, October 17, 2016

Kitorang dah kurus, awak bila lagi?

Assalamualaikum..

Hi korang semua yang dah kurus semenjak pakai House of Corset!!  Acane rasa now? Best kan? Dia punya best tu susah nak describe macam mana bila babat semua macam menyedut, badan jadik firm, pinggang jadik ramping, bontot jadik mantop, body tetiba ada curve Jeniper Lopes. Yang pakai je yang tau macam mana. Ada yang memula beli satu, lepas tu beli lagi 2 sebab nak pakai hari-hari and basuh selang sehari. Ada yang tukar size dalam masa  sebulan. Macam anak buah I Kakyang, ada masalah slip disc yang pinggang sakit tu, happy giler pakai Corset ni. Kata Kaklong, pakai sampai membawak ke tido. Kakyang cakap paling best dekat pinggang sebab rasa macam support giler. Sebelum ni dia pakai bengkong tapi rasa macam tak cukup grip. I boleh imagine rasa tu macam mana walaupon takde masalah pinggang pon sebab bila pakai HOC ni, nanti dia macam ‘pegang’ kita punya pinggang. So duduk pon straight and at the same time boleh baiki posture badan especially mana yang kerja mengadap computer tetiap hari macam I so takde la nak membongkok. Bila lepas pakai tu, take time duduk depan cermin sebab macam rasa syoknyaaaaa ada curve cantik macam ni. Rasa puas hati sangat! Jangan la pulak ada yang cakap pasal artificial curve pulak, lempang kang. Dah la jenis debab, lemak babat macam apa lepas tu bila kita cakap boleh bantu dapat shape badan dengan HOC dikatanya itu artificial punya curve. Dia prefer exercise and jaga makan je sebab bila bukak corset, curve back to normal. Haaa ni la masalah kita nak tolong dia cantik, lepas tu dia sendiri tolak sebab konon au natural. Au natural sentut kau? Haha. Sudahnya I dah kurus, kau masih lagi begitu jua. Mana pergi exercise and jaga makan seperti yang digembar-gemburkan.

Mimy Hamid 2016 pakai Corset Size 5XL boleh muat. Tengok perut dia macam mana kena sedut bila pakai HOC. Lagi kemas badan banding masa belum kawen. Sekarang lagi la meletop-letop kurus. Dia pulak jenis disiplin and jaga makan. Lagilah cepat kurus.


Konsep pakai Corset ni boleh kurus sebenarnya bukan la I nak cakap shortcut. Tak. Tapi its help sebab bila pakai, kita tak boleh makan banyak sangat. Tapi tidak pulak kita merasa lapar macam nak mampos sebab kan dia grip kita punya perut? Untuk yang pemalas atau takde masa nak exercise tapi nak kuruskan badan sesambil masa buat kerja and takyah beria effort, corset ni la jawapan dia. Kalau korang nak au natural macam exercise and jaga diet tu silakan. Takde sapa halang tapi kena la disiplin and konsisten. Masalahnya boleh ke? SEBAB tu la cara yang boleh bantu ialah pakai HOC ni. Pakai pergi kerja, lucut sebelum mandi petang lepas tu konsisten. Tau-tau je tetiba dah kurus. Tambah best sebab dia bagi la kira punya badan ni firm. So cantik la nampak especially time pakai kebaya or kurung modern. Kalau rasa taknak ujub (tetiba) sebab bangga badan cantik, takpe. Ini untuk kepuasan diri sendiri. Konsep dia macam ko free-hair tapi rambut tetap buat treatment, potong layered siap guna hot curl tapi sudahnya pakai tudung pon. Nampak macam eh ko dah kenapa pakai tudung beria nak buat rambut? Tapi KEPUASAN kan? Paham taaaaaaaak?? Kalau taknak kurus sudah. Tak payah beli, jangan nak argue macam-macam. Lempang kang nak?


Hahaha. Sesuka hati nak kecikkan jahit. Macam Kak Mi, lepas sebulan dah tukar size. Pheewwwit!

Falina pon jenis konsisten pakai. Jenis kuat semangat walaupon first 2 days dia cakap dia sangat terseksa 


Macam-macam jenis corset dia pakai, akhirnya yang RM150.00 jugak yang paling best. Kenapa nak beli yang harga boleh beli gelang emas tapi menyeksakan diri?



Takde nampak line-line pon kat bontot. Pakai satin pon takde masalah. Orang tak boleh nampak pakai corset pon.


Sapa slip disc problem paling happy la bila pakai HOC ni. 

Korang perasan tak kekadang orang badan besar tapi pakai baju nampak cantik je sebab perut tak flabby. Sebab apa? Sebab badan dia kemas kerana pakai Corset. So untuk yang berat 100kg pon BOLEH pakai HOC ni. I pernah cerita Mimy Hamid berat 100 kg muat pakai size 5XL. Boleh baca dekat sini. Badan dia pon nampak mantop. Tak lama lagi tukar size la tu. Nak pulak dia jenis disiplin jaga makan lagi la cantek! Kalau rasa tak confident takpe. Di HOC kita ada return policy yang flexible. Tak muat? Boleh pulang. Salah size? Boleh tukar. Janji jangan rosakkan and postage kena la tanggung sendiri. Postage kali kedua takpe, I belanja kata la kalau salah size. OK? Risau pasal hygiene? Jangan risau sebab tak menyentuh alat sulit pon. Sama konsep macam korang try baju dekat fitting room mana-mana mall. Logo pon tak sentuh, dadipap pon tak sentuh so selamat. Don’t worry be happy.

 M (40-45kg) | Waist : 61-67cm | Hip : 80-90cm
L (46-55kg) | Waist : 67-73cm | Hip 83-93cm
XL (56-65kg) | Waist : 73-79cm | Hip 86-96cm
XXL (71-78kg) | Waist : 79-85cm | Hip : 89-99cm
XXXL (71-78kg) | Waist : 85-91cm | Hip 92-102cm
4XL (79-85kg) | Waist : 91-97cm | Hip 98-105cm
5XL (86-90kg) | Waist : 97-103cm | Hip 104-110cm

Nak tau size apa korang pakai senang je. Korang ukur la size punggong. If punggong masuk, confirm muat AND PADA YANG TAK CONFIDENT DENGAN SIZE TAKPE. KATA LA SALAH SIZE, KORANG BOLEH TUKAR SIZE dengan syarat corset tu try je. Jangan pulak dah pakai sehari baru kata salah size. Ada jugak yang size 5XL tu hips 115-120cm also boleh fit sebab dia stretchable.

Available in three color. Beige, Blue and Black

Kalau nak order, macam biaso please WhatsApp dekat I 0129184042 NOW NOW NOW. Boleh WhatsApp I and I akan consult. I memang tapau semua kerja sekarang ni sebab kata Anny, kuat kerja tapau semua ni boleh pergi haji balik hari. Hahaha. Beauty consultant, pembimbing rakan sebaya, tempat mengadu masalah and semua-semua lah. Takde hal. Yang bab HOC ni, sebelum WhatsApp I, kena ukur dulu size punggong convert siap-siap inch kepada cm and bagi berat sekali. Ukuran punggong lebih accurate sebab corset ni, muat punggong, yang lain takde masalah. Kalau badan jenis straight cut pon boleh janji muat punggong sebab untuk pinggang dia ada 3 tahap. So boleh laraskan ikut kemampuan and boleh tahan tak nafas lepas tu tengok mati ke tak. Kalau tak mati lagi kira ok. Hahaha. Size logo Cup F pon boleh sebab dia tak cover logo. Pakai je bra macam biasa ikut size korang macam mana. Corset ni 1 piece je. So tak susah. Pakai pon senang. Fabric memang tahan. Jangan risau, takkan koyak. Takde lagi aduan HOC ni koyak, so kita tau quality dia macam mana.

LAGI? Takde tulang so takkan rasa mencucuk-cucuk besi dekat dada macam nak kena tikam. Nak pergi toilet pon senang sebab konsep HOC ni macam Superman. Sependa diluar. Lepas tuuuuu ada yang cakap ada sebijik macam ni, cuma kaler je lain tapi harga lebih murah, haaaa pergilah. Lepas tu kalau corset korang tu bergulung dekat peha and sekejap nak kena roll out balik, I ucapkan padan muka. Kedekut sangat RM30-40 dapat yang clone, kaler lebih vibrant tapi menyakitkan hati. Yang ORIGINAL Cuma HOC sahaja. Paham? Yang lain tu quality takkan sama dengan yang ni. Kata ongtue, alah membeli menang memakai. Nak basuh pon senang, rendam je dalam softlan, setel. Bukan busuk pon sebab tak kena kat ketiak, tak kena dekat dadipap. So takde masalah.

Ciri istimewa yang ADA pada corset ini..!!

Membaiki tekstur tebuh anda dan membentuk tubuh anda..
Tak perlu bukak apabila ingin ke tandas..
Sangat selesa kain lembut dan sejuk..
Tanpa tetulang yang merimaskan..
Memberi keselesaan pada si pemakai..
Dilengkapi 7 magnet yang mampu melancarkan darah dan menghapuskan lemak degil.
Sangat mudah dipakai (one piece)

Dah. Jangan cakap banyak. RM150.00 jer poooooon. Sama dengan RM5.00 sehari simpan dapat beli HOC lepas tu dapat pakai lama, dapat kurus, dapat level of confident yang tinggi and trust me kepuasan berat badan turun ni beyond everything. Kuruskan badan dulu InsyaAllah lepas tu akan cantik and usaha nak putihkan badan, cantikkan kulit muka akan lebih berbaloi-baloi. Badan dah kurus, muka cantik sikit je pon dah best. Ye dak? Tak caya tanya I. HAHAHAHAHA.


-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...