Thursday, October 27, 2016

Life is Unfair

Assalamualaikum..

Life is unfair. Niat nak tolong orang RM3.00 sudahnya kerugian in total RM114.00 pada KLCC Management Parking. Semalam seriously for the first time dalam hidup I rasa sangat rugi bila tolong orang. Patut tak payah bagi RM3.00 dekat that old Chinese guys yang tetiba datang dekat kitorang masa tengah bayar parking sebab dia cakap dia tak cukup duit nak bayar parking. So that I dengan Sazli tak distracted masa dekat auto pay machine and tak lost our ticket and tak sakit hati kena bayar parking ticket lost sampai RM100.00!! Kepundek betul la… Elok dah happy dari tengahari spend time dengan Sazli makan-makan, tetiba towards the end jadik bengang. KLCC pon tak beragak-ragak. Dulu hilang ticket RM50.00 jer, sekarang sampai RM100.00 subhanallah. Dah la parking sedia mahal, lepas tu denda sebab ticket hilang pon tetiba jadik double. I tanya, kenapa sampai RM100.00? Bila naik denda ni? Budak office dia cakap naik since 4 months ago when they increase the parking fees. Bila I cakap that’s too much and expensive, dorang cakap this is management order. Tak boleh nak buat apa. Fish la! Semoga boss KLCC Parking ni dapat naik haji balik hari. Sehari 10 orang hilang tiket pon dah kayo. Seriously rasa menyampah dengan KLCC, rasa macam dah taknak datang, tapi tak boleh jugak. Sebab sini makan dia best-best. I hope cepat la get over rasa sakit hati ni. Kalau tak, rasa macam nak bakar je KLCC tu. 



Susah nak ambik gambar berdua dengan Sazli macam ni. Sazli tak suka bergambar, bini dia pulak sawan camera. Haha.



Haritu ada readers tanya, kasut beli kat mana. Vincci jeeeeeee. I kasut memang pakai sampai lunyai, lepas tu beli lain. So takyah mahal-mahal. Kasut I, either Charles and Keith, Vincci or Nose je. Semua below RM200.00

Ada lagi tak shopping mall yang charge parking mahal macam KLCC ni? Pavilion pon takde mahal macam ni. Dah la lalu je pon hari-hari I kena bayar RM10.00. Eeeee memang bengang giler la! Pakkal la takde mall lain yang convenience dari KLCC ni kalau tak sumpah memang taknak pergi dah. So lepas ni hope a lesson learned untuk I. Ambik je ticket kena alert mana letak, lepas tu lepas bayar jangan main blah je. Ambik dulu ticket, gigit terus pon takpe. Bukan sekali eh I hilang ticket parking? Banyak kali. KLCC je ada la RM200.00 dah untuk bayar denda hilang ticket jer. Eeeee geramnya! I wonder kalau orang masuk guna touch and go, lepas tu kalau tetiba card tng tu hilang, macam mana la dorang nak bayar. Kan? So please be careful semua orang. Jangan main-main dengan tiket hilang dekat KLCC kalau taknak bayar denda RM100.00. Ralat tak payah nak cakap la. RM100.00 tu macam-macam boleh buat. Boleh belikan Shein baju, belanja Mak makan sedap or takpon sedekahkan pada orang yang betul-betul susah. Macam semalam tu, rasa macam unfair sangat for us. If tak sebab nak bagi RM3.00 dekat pakcik cina tu, maka takde lah kitorang lupa yang tiket dekat autopay tu, kitorang sebenarnya tak ambik lagi. Datang balik, sadakallah la. Memang takde dah. Orang yang jumpa pulak takde la rasa nak help by bagi ticket tu dekat Management ke, atau letak la atas autopay machine tu balik. Taktau lah sapa yang ambik.

Dah la. Malas nak fikir. Tengok Sazli pon dah move on dah tu. So baik cerita pasal makan. Hahahaha. Cerita pasal makan la baru best! So semalam lepas dah siap beli barang, Sazli cakap nak belanja makan, upah teman dia. I ambik half day semalam sebab nak teman Sazli. Sweet giler I. Suami ajak makan sama, zaaaappp terus ambik half day. Bukan senang nak jalan berdua macam ni. Bila ada Shein kekadang rasa geram je sebab dia kan jenis tak boleh nak duduk diam? Bila dia takde ni asyik la panggil-panggil. Ayaaaaaang….!! Kitorang panggil Shein Ayang, dia pon panggil kitorang Ayang. Sama-sama manja. Haha. Tapi semalam Shein happy sebab sekolah dia buat learning program ke Butterfly Park. Shariffah hantar gambar dia dekat dalam whatsApp, nampak dia bukan main happy. Masa nak balik, tengok seluar dah tukar dah. Amenda la sampai kena tukar seluar tu Shein? Orang lain elok je. Rambut pon dah siap bertoncet. Hahaha. 


Tengok Shein dah tukar seluar kuning ang-ang, rambut dah toncet.


Hi handsome!


Kitorang makan dekat Yuzu. Dekat dalam menu takde Salmon Carpaccio ni, tapi I mintak tukar. Sedap! Harga dalam RM40.00++ macam tu. Tapi tak boleh la lawan the one dekat Ozeki. Yang tu sedap giler. Rindunya nak makan dekat Ozeki. Nak pergi la esok lunch. Sapa nak ikut?


Sazli dengan I both order Bento. Bento ni  complete semua ada. Nasik, miso soup, salad, buah, egg custard lepas tu ada 2 jenis Japanese appetizer. Yang ni Sazli ambik spicy chicken bento tak silap. Harga dalam RM35++


Yang ni I punya. I suka Ikan. Amenda entah set ni nama dia. RM35++ jugak


Macam ni bentuk bento set tu. Yang mayonnaise dengan teriyaki sauce tu I mintak untuk makan dengan egg custard. Sedap!



Telur tu, curah atas ni untuk kurangkan rasa masam kuah. I punya serve atas hot plate.

Dah lama giler tak makan dekat Yuzu. Last was dengan Ellis kot tahun lepas. Sini kalau lunch hour memang penuh je. Sampai kena queue. Semalam kitorang lunch lambat sikit sebab I setelkan hal sikit dekat KLCC. Keatas kebawah dah macam buat marathon. Dengan high heel ni ha. Lepas tu bila ticket hilang dah kehulu-kehilir cari ticket while Sazli tunggu dalam kereta. Lepas tu top up touch and go pulak lagi sekali berjalan masuk balik mall. Memang banyak la calories burn. Pakkal la datang dengan Sazli, I control je mood. Taknak nampak bengang sangat. Kalau dengan orang lain ni, memang I automatic jadik manja. Dengan Sazli je I macam tough and independent sikit. Kalau boleh, tak suka nak susahkan dia and nak dia happy je. Mana yang boleh senang kerja atau mudah urusan, untuk Sazli I willing to do. Sebab I sayang dia baaaaaaaaaaaaaanyak! You. Nak Merc satu eh? Ikat tepi. Thank you Papa! Hahahaha. Thank you belanja makan semalam (^_^)


-eNd-

2 comments:

Mommy Cici said...

huihh mahalnyaaa kos tiket ilang. itu lah yang I paling takut sangat kalau masuk car park kaksu oi. I dah lah bangsa kedekut sikit hehehe

sabar kak su. jangan bako klcc, nanti nak lepak mana pulak kan. mudah mudahan rezeki kaksu bertambah sebab tolong pakcik tu. :D


p/s: tapi agaknya kalau jadi kat I, 3 entry panjang berjela I dok mengarut pasal tiket tu hahahah

Wizana Arbain said...

I feel u sue! I pon pernah lost klcc parking tix but masa tu still rm50. Mmg ilang mood la jap sbb x masal kena byr extra. Tp masa tu husband i la gi setel kat mgmt office bagai, i mmg x kuasaaaa la nk menapak ngn heels sana sini dok dlm keta bukak aircond full blast. I agak husband i syg i lebih sbb dia soh i tgu kat keta while he settled everything haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...