Thursday, October 27, 2016

Terima Kasih (Dyba) Sebab Cantik

Assalamualaikum..

Tenkiu Dyba sebab belikan Kaksu bawal yang cantik ni. Dyba bagi I masa birthday I haritu. Next day terus pakai. Masa tu I punya level of confidence terus jatuh menjunam level tapak kaki sebab I ni kalau pakai shawl/bawal memang jenis kaler meriah ceria you all’s je. Kaler pulak kalau tak hitam dia akan jadik coklat atau purple gelap atau hijau daun. Kaler lembut-lembut ni nanti muka I akan jadik lebam tak tentu hala. Bukan tak teringin nak pakai bawal yang warna lembut macam trend sekarang ni tapi muka lebam ni buat I takde mood. Nanti mula la Anny Ariffin tuduh I tak makan Transgluta/Transbella. Nak pulak kalau bawal yang jenis susah nak bentuk, hangen je satu badan. Now I suka pakai satin and silk. Senang la nak bentuk dengan muka dulang I ni. Kata la kalau tudung tak menjadi nanti mula la ‘bad tudung day’. Tapi sempena dengan birthday Intanku kesepian harini, I terpaksa jugak pakai tudung kaler peach macam permintaan Dyba. (Intan nak royale blue kitorang tak layan. Birthday orang dia decide kaler, birthday dia pon dia nak decide color banyak punya cantik?). Masuk kali kedua pakai ni dah nampak elok la sikit.


Than you Dyba untuk tudung bawal cantik ni. Tengok Dyba lepas bersalin, habes pantang je terus consume balik Transbella. Tak ambik banyak masa untuk kulit cantik semula. Diam-diam je makan, tetiba je dah cantik kulit


I ni jenis asal kulit tak berapa cerah. Semenjak kenal sorang bernama Anny ni, dia la beria encourage untuk cantik sikit. Suruh makan supplement, and now mintak jaga kulit muka sampai la lahir ANNESURAYA SKINCARE yang sekarang ni harga dia RM60.00 + RM8.00 postage (sesambil promote). Biar la kalau nak cakap I perasan pon, but only now bila dah 35 tahun, baru rasa muka dan kulit tak berkerak and badan elok la sikit tak debab sebab pakai House of Corset. Control makan susah sangat so pakai corset, baru ada akal nak makan banyak nanti mengah, kan? Fikir balik, kalau tak sebab Anny yang keep on encourage suruh jaga muka, kesihatan dalaman, kuruskan badan semua memang sampai sekarang la I tak berubah kot? Makan tu memang still enjoy tapi tak menggila macam dulu. I put limit. If korang rasa by now let say korang baya-baya I tapi still rasa Ok sebab badan berisi, still taknak ambik supplement, still selesa dengan keadaan sekarang baik berubah. Serious I cakap. Nak tunggu sampai bila? If badan kurus, kulit cantik dia punya kepuasan lain. Jangan la ikutkan hati sangat nak makan ikut suka, or rasa macam ralat sangat nak keluar duit beli supplement.

Please have some respect to yourself and bila dah start, jangan give up and bagi masa untuk nampak perubahan diri. I setahun ok makan collagen + transgluta + transbella untuk nampak beza ni. I tak give up. Yang penting konsisten. Berenti 15 hari pon pernah tapi lepas tu start balik. Apa I buat sekarang is, semua supplement, Isnin – Jumaat I makan dekat office, letak dekat notes. Selagi tak makan kira macam tak complete task. Now, yang buat I happy bila kawan-kawan baik macam Dyba and Intan also nak ikut sama dengan I. They both memang la loyal consumer of Zenia Collagen dengan Transbella/Transgluta. Intan dulu korang pon tau macam mana berkerak muka dia. Now sekarang makin cantik. Cuma Intan ni ada masalah tak boleh nak control makan sebab dia cakap dia tension dengan study dia. Macam Dyba, masa dia pregnant dia stop ambik supplement. Tapi habes pantang, terus dia makan Transbella balik. I pon takde tanya-tanya tapi Dyba ni dia sejenis kalau makan Transbella, muka dia memang bersih and nampak beza.


Dyba stop ambik Transbella masa ni sebab dia pregnant. Dyba jenis kalau stop, sebulan je kulit dia dah tak se'glowing' masa makan Transbella



Beza kan Intan dulu and sekarang? Intan pernah stop sekejap sebab budget constrain, I dapat tau sebab kulit dia tak berapa nak cantik dah. Sebab tu kena makan supplement ni konsisten



Tengok client kitorang ni, happy dia bila now makin cerah kulit


Untuk pembaca blog I, sapa yang terbaca entry ni I nak offer
2 Transgluta RM128.00
2 Transbella RM138.00
1 Transgluta + 1 Transbella RM133.00
Zenia Collagen RM100.00
ALL INCLUDE POSTAGE

Sebab apa? Sebab dia consistent and dia minum air banyak. Dyba minum air banyak tu sebabnya dia breastfeed. So nak bagi stock susu always meriah maka dia kena banyak minum air. Kesan Transbella ni lagi banyak air kita minum, lagi la dia akan cantik kulit. Susu dia pon banyak mencurah macam biasa. Ada yang takot nak ambik supplement collagen ni time menyusu anak sebab takot susu kurang tapi pengalaman Dyba sendiri, dia punya susu memang banyak. Takde masalah. Korang tau tak, Ibu yang menyusukan anak ni kalau tak pandai jaga, memang akan nampak muka cepat tua. Sebab tu korang boleh tengok, although Ibu tu muda lagi, badan pon kurus tapi muka cepat tua. Sebab kenapa? Sebab tak ambik supplement. Yang ni korang boleh Google sendiri. I pon malas nak cakap banyak kang nanti ada je la komplen cakap macamkan kita ni pandai sangat. Asyik nak berbusiness je. Ko je la rasa macam tu.

Bagi I sendiri, I share sebab nak kongsi and nak sama-sama cantik. Lepas tu I offer pulak harga yang murah sebab I nak, sapa-sapa yang kurang berkemampuan pon still boleh cantik sebab ambik supplement less than RM100.00 sebulan. Boleh je. Kalau artis-artis tu nak pergi Aesthetic Clinic sebab banyak duit, takpe la. Kita yang tak berapa ada nip on boleh cantik jugak. Slowly…. Yang penting bagi chance pada diri sendiri. Kalau tak mula sekarang, bila lagi?

Hurm… Padahal nak share pasal shawl, habes melarat membebel sampai macam ni. Hahahahahaha. Eh tapi betul apa I cakap ni? Lagi berusia, lagi lah kena jaga kecantikan dan kesihatan badan ok? Biar lah number usia tu banyak, yang penting cara kita carry diri and diri kita tak tuweeee and bila duduk sebelah-sebelah yang muda 10 tahun, nampak macam sebaya je. Kan? Lagipon nanti suami sayang lebih. Dia memang tak mintak kita kuruskan badan ke, tapi deep down mesti dia rasa bangga and happy bila nampak isteri masih cantik and mampu pasang badan. Serious. Ni cakap surau ni (bak kata Ain kalau dia beria explen yang dia tak tipu). Memang dia cakap dia terima kita seadanya tapi fitrah lelaki, suka tengok something yang cantik… So apa salah korban sikit makan, duit untuk diri sendiri. Suami pon happy. Kang nanti tetiba je dapat Merc sebijik, sapa tau kan? Haaaaaa.


-eNd-

1 comment:

Shamriza said...

sis, mcm mana eh pakai tudung tu..
ai ada jgk org kasi tapi tk reti pakai, tgk u pakai kemas elok jerk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...