Tuesday, October 4, 2016

MEMPERSEMBAHKAN, OUR HUMBLE SKINCARE, ANNESURAYA

Assalamualaikum.
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM…

Syukur ke hadrat Allah, Al-hamdulillah akhirnya ANNESURAYA Skincare dah siap and ready to sell anytime soon! Now tinggal nak tunggu packaging proses and InsyaAllah by 15 October ni kita dah boleh start jual. Kali ni memang takes time giler sebab I dengan Anny jadik cerewet tak tentu hala. Tamak, taknak segregate job dari sekecik-kecik menda sampai sebesar-besar menda kitorang nak involve macamkan project KMT Tingkatan 3 lepas tu stressed tak tentu hala. Padahal patutnya kitorang just concentrate je on formula and pick only the best ingredient and concentrate on operation je taaaaaapi nak jugak tu tau size botol, label jenis apa, kotak kilat ke tidak semua kah kah kah ko dah kenapa? Lepas tu Anny cakap tadi, ‘Suraya macam mana kita boleh setuju bila Marketing Team cakap guna muka founder letak dekat kotak, lepas tu kita kata OK. Ko sedar tak muka kita ada dekat kotak tu?’ Lepas tu terburai ketawa. Ah biarlaaaaaaaaaaaaaaah. Kata nak kedepan kan? Taknak dah duduk belakang tabir ko tolak aku, aku tolak kau bila tanya siapa boss? Haaaa kedepan ko kat situ, muka kat kotak terus. Kah kah kah. Ingat senang ke nak jual muka sendiri macam ni weh? Ketar-ketar jugak bibir masa decide tapi kalau semua cakap Marketing Team ko taknak ikut and nak sebok-sebok, baik takyah hire Marketing Team. Buat je sendiri.  Kan?


ANNESURAYA SKINCARE SET 5 IN 1
Sesuai untuk Lelaki dan Perempuan. Formulasi Pakar Kecantikan Dari 5 Negara (Malaysia, Indonesia, Thailand, Korea dan Philippine) Sesuai untuk kulit orang Asia.



5 in 1 terdiri daripada Facial Cleanser, Facial Toner, Day Cream, Night Cream dan Treatment Cream

Macam-macam jenis formula kitorang buat experiment and masa dah nak decide and apply KKM with that particular ingredient tetiba malam tu I cakap pada Anny, please bagi I 5 more days. Bagi I try satu jenis je lagi. I’m not happy dengan formula sekarang and tak 100% satisfied. Disebabkan oleh itu, maka ANNESURAYA Skincare tak dapatlah keluar on 1st Oct and terpaksa tanggung cost operation, overhead semua lah malas aku nak cakap sebab senak perut. Rugi memang rugi sebab every second, every decision, every single thing semua tu duheeeet ko tau???? Tapi untuk bagi yang terbaik pada semua orang and nak compete dengan pelbagai jenis Skincare yang dah ada dekat pasaran sekarang I pejam mata and tawakkal pada Allah. Hasilnya? I SANGAT PUAS HATI and Anny pon cakap dia confident tak tau nak cakap macam mana. Biarlah wei orang cakap syok sendiri ke apa tapi menda ni I pakai sendiri, family, close friend semua pakai so biarlah only yang terbaik and tak membahayakan. Percaya la cakap I, kekadang Founder sendiri tak pakai product sendiri. Promote beria tapi family dia pon dia tak allowed pakai, yang tu ko jawab dekat akhirat nanti.

Trial Pack pon I dah pos pada yang bagi nama and please bagi time untuk sampai ke tangan nkorang sebab kita pos secara berperingkat. Harini ada last batch 30 set lagi. So tunggu ok? Sapa yang bagi nama, I reply tu confirm dapat. LEPAS TU BACA LA PAMHPLET yang ada tu. Semua ada dalam tu. Apa kebaikan, macam mana cara nak pakai. Tak baca ker sayangku sekalian? Lepas tu ada yang WhatsApp I tanya lagi macam mana cara nak pakai, krim mana dulu nak guna. OMG MATILA NAK. Manja sangat korang ni kan? Nah pisau, tikam je la dada I senang cerita. Huwaaaaaaaa. Take note dalam yang set ANNESURAYA Skincare is Set 5 in 1 tapi yang korang dapat ada 4 item sahaja. Toner kita tak bagi sebab kalau tunggu jugak toner siap, bila kan entah dapat pos lepas tu dalam Trial Set sabun ketul, tapi dalam set sebenar ialah sejenis liquid. Bahan 100% sama cuma yang lain ialah texture dia sahaja. Ok? Nanti korang share testimonial dalam IG (Detail ada dalam pamphlet) and korang berpeluang memenangi hadiah wang tunai RM1,000. Tak sempat nak share semua dalam ni nanti entry ni jejak ke lantai.

Jom tengok apa keistimewaan ANNESURAYA Skincare dan siapa yang patut pakai.

Info set ANNESURAYA (5in1)
FACIAL CLEANSER (60ml)


Mempunyai glutathione, alpha arbutin, glycerin, vitamin C, palm oil, water acid, sodium lactate, stearic acid yang mampu memberikan kesan-kesan ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

☑Mengatasi masalah kulit muka yg berminyak
☑Mengatasi masalah eczema
☑Menghilangkan bintik2 hitam, bekas luka dan jerawat
☑Memutihkan kulit wajah tanpa pengelupasan
☑Memudarkan dan menghilangkan pigmentasi
☑Meratakan tona warna kulit
☑Melicinkan kulit muka

Cara guna :
๐Ÿ‘‰ Basahkan sehingga berbuih kemudian sapukan kpd wajah tunggu sehingga 3 minit dan bilas dengan air sehingga bersih.

TONER  (30ml)

Mempunyai alpha arbutin, papaya extract, glycerin, fragrance, collagen yang memberikan kesan-kesan ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

☑ Menghilangkan kotoran yg tertinggal
☑ Menyegarkan wajah
☑ Melawan bakteria penyebab jerawat dan jeragat
☑ Mampu menganjalkan & mencerahkan kulit
☑ Mengecilkan pori-pori
☑ Melembabkan kulit & menghilangkan tanda2 penuaan

Cara guna : tuangkan sejumlah kecil toner pada pad kapas kemudian sapukan ke wajah secara menyeluruh dan biarkan sehingga kering.

DAY CREAM (5g)

Mempunyai Vitamin E, sodium chloride, Alpha Arbutin, aqua, glycerin, mineral oil yang mampu memberikan kesan-kesan ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

☑Menghalang kulit dari sinaran UV (spf 45)
☑Mencerahkan kulit wajah
☑Melembabkan kulit
☑Menghilangkan parut, jeragat & jerawat
☑Menghaluskan kulit

Cara guna :
๐Ÿ‘‰Oleskan di dahi, bawah mata, pipi, hidung, dagu, dan leher..sapukan secara rata dan lembut
๐Ÿ‘‰Boleh digunakan sebagai bedak alas
๐Ÿ‘‰Digunakan waktu siang

NIGHT CREAM (5g)

Mempunyai glutathione, alpha arbutin, soybean placenta, turmeric extract, glycerin, aqua, sodium chloride, Vitamin C yang memberikan kesan-kesan ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

☑Mencerahkan kulit
☑Sebagai agen pelembab wajah

Cara guna :
๐Ÿ‘‰Oleskan di dahi, bawah mata, pipi, hidung, dagu, dan leher
๐Ÿ‘‰Ratakan krim ke seluruh wajah sehingga meresap
๐Ÿ‘‰Digunakan waktu malam

TREATMENT CREAM (5g)


Mempunyai glutathione, alpha arbutin, vitamin C & E, collagen, glycerin, lactic acid yang mampu memberikan kesan- kesan ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

☑ Menyingkirkan sel kulit mati
☑ Menegangkan wajah
☑ Mengecut & merawat jerawat
☑ Anti penuaan
☑ Mencerahkan kulit wajah

-------------------------------------------

Cara Penggunaan ANNESURAYA Skincare (5in1)

(Siang)
1) Cuci muka menggunakan Facial Cleanser. Urut secara lembut hingga ke bahagian leher. Biarkan 2-3 minit kemudian cuci sampai bersih. Lap muka menggunakan tuala bersih.

2) Sapu Day Cream secara nipis ke seluruh muka hingga ke leher. Sapuan hendaklah dari bawah ke atas.

(Malam)
1) Cuci muka menggunakan Facial Cleanser. Urut secara lembut hingga ke bahagian leher. Biarkan 2-3 minit kemudian cuci sampai bersih.

2) Sapu Night Cream (color hijau pekat) secara nipis ke seluruh wajah hingga leher. Sapuan hendaklah dari bawah ke atas.

3) Kemudian, sapu Treatment Cream (color kuning cair) secara nipis ke seluruh muka hingga ke leher. Sapuan hendaklah dari bawah ke atas.

Tips - Sebarang krim hendaklah disapu sejurus selepas cuci muka. Jangan biarkan muka anda berpeluh dahulu baru sapu krim nanti krim susah nak meresap ke dalam kulit.


Takde masalah kulit, tapi kulit kusam. Boleh cuba and lepas tu nampak perbezaan kulit dahulu dan sekarang.


Jerawat, jeragat, parut yang jenis teruk pon boleh pakai

UNTUK PRE-ORDER ANNESURAYA SKINCARE KITA AKAN BAGI 50% OFF! Harga sebenar ialah RM120.00 sekotak, but untuk Pre-Order mulai dari sekarang sehingga 15 Oct 2016 harga hanyalah RM60.00 sahaja + RM7.00 postage. HANYA UNTUK 100 YANG PERTAMA SAHAJA ok? So grab this chance and WhatsApp 012-9184042/010-4314406 ok? NOW NOW NOW. Sekali ni sahaja kita boleh bagi harga cekik leher macam ni. Lepas ni no more. Pada sanak saudara sahabat handai yang mintak murah kalau beli personally dengan I, mintak mahap sebab ANS Beauty Sdn Bhd ni bukan I seorang Tauke dia. Bukan Sulatin Sdn Bhd so susah la kalau nak bagi FREE and charity all the time. Kesian la I, kalau tak I pergi kerja pakai sependa je. Sependa lawa takpe tapi ni sependa pon level roti kirai. Hahahahahaha.


Promosi 50% untuk 100 pelanggan terawal sahaja. RM67.00 include postage

Apa lagi nak cakap? Oooo. Untuk update info terkini, boleh follow ANNESURAYA Skincare Instagram. Alang-alang tu follow la sekali founder dia, @anneariff dengan @surayasulatin (sesambil promote diri). Kita punya special consumer is @LiaNatalia and Cikgu Henseng yang tengah viral sekarang ni, Cikgu Wan Mohamad Khairy atau nama dekat Instagram @vnkery. Suka betul Cikgu Kery dengan pencuci muka ANNESURAYA Skincare ni. Kata dia, lepas guna pencuci ni memang bersih muka and dia jenis kalau cuci muka jenis sabun bukan-bukan nanti gatal, yang ni ok pulak. Well opkos la. Kita letak glutathione dalam tu ok? Maaaaahal tahu tak? Memang la best! Bak duit. Hahahahaha.

Oklah, rasanya dah panjang lebar dah ni I bercakap. I promise, ANNESURAYA Skincare ni korang akan suka and jatuh cinta lepas pakai. Sama macam I and Anny jugak. Biarlah orang cakap kenapa sampai 5 in 1 tak ke jadik mahal ke, itu la ini la, apa la, shadapyuuuuuuuuuuuu. Duit kiter, biar la kita nak bagi pengguna product kita menda yang best. Taknak la asyik fikir untung je. Kan? Untuk harini, ini je yang I nak share. Untuk Stokis, Agent semua kemudian ok? Kita setel satu-satu. Nantikan kemunculan kitorang sikit masa je lagi dalam TV for commercial. Dalam THR Gegar and Kelantan FM InsyaAllah tengah bulan 10 akan keluar. Yang TV Commercial takde guna model and artis lain. I jugak dengan Anny berangan lari-lari atas bukit. Kita jual diri sendiri sudah. LANTAKLAH! Hahahahahahhaha. Seriously untuk ANNESURAYA Skincare kita buat lain dari yang lain, and I serah seluruh jiwa raga I dekat sini. I taknak dah tertumpu pada readers I sahaja tapi luar dari kepompong Chooyaya Secret Garden readers. Doakan kitorang ok? Nanti bila semua dah ada hasil, kita boleh lepak minum ramai-ramai. Ajak la Siti Nurhaliza nyanyi ke, tadek hal. Gittewwwww.

Oh lagi satu, I anggap semua readers I ni macam kawan-kawan I jugak. Sapa yang pernah whatsApp dengan I pon tetiba rasa macam kawan dah lama. Walaupon kita maybe tak pernah jumpa tapi each one of you, if pernah rasa macam kenal I by read this blog walaupon tak pernah jumpa, I pon rasa yang sama. Korang semua dearly close in my heart forever. You my friend! Give me five!! *tetiba emos

-eNd-

4 comments:

makcikcun said...

Tahniah babe... proud of u.
Nanti nak jadi agent dan guna skin product u.

nisa nass said...

K.suuuu cara pggunaaan tu masa bilanya buh toner (walaupun tau ) k.su x tulisss ponnnn! Nnti ada org tanya pulak kan.
Lepas cuci terus je tulis sapu day/night cream.
Nway sy punya trial pek dh smpai.tq k.suu..jgn lupa jemput kenduri tau.haritu dh wassup awal2!hahahaaa..

Nurul Wahidah said...

kak su..
nak jadi adik angkat kak su laahhh..kak su takde adik kan??asyik intan je..hahaha..saya doakan ka su berjaya..dunia dan akhirat...saya mintak bila kak su dah femes ames,..jangan lupa readers mcm saya ni..hahahaha.nk uwet jugak....

Jan@Afzan said...

u are close to my heart too, Su..and Shein...Semua jan dh follow hihi

best of luck..jan tggu trial ni..dan nk lepak2 minum2 dgr CT nynayi..hehe..insyaAllah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...