Tuesday, March 7, 2017

Double Stories House at Taman Putera Ampang for Sale

Assalamualaikum..

I ada rumah untuk dijual. Rumah pon I jual sekarang, jangan main-main. Hahahaha. Sesapa yang tau ada orang yang nak beli rumah mintak dipanjangkan entry ni dekat yang berkenaan eh? I tengah tolong Boss I carik buyer rumah ni ha. Area Ampang tercintaaaaaa. So sapa yang nak beli rumah or tengah cari rumah untuk tinggal atau nak buat investment lepas tu nak cari kawasan rumah yang majority neighborhood Melayu, lepas tu kawasan perumahan yang memang nampak best masa Hari Raya sebab dia akan nampak meriah orang jalan kaki pergi surau, budak bawak basikal jalan pepetang, dekat dengan taman permainan and area dalam bandar tapi ambience ala-ala taman perumahan dalam kampung boleh check out rumah terrace dua tingkat yang boss I nak jual ni ha. Rumah dah renovate and wangi dah. Cantik sebab siap ada balcony. Cat baru taaaaaaau? Bau kedai lagi ni. Haha. Nanti kata la kalau nak pindah, bawah masuk furniture je sebab yang lain dah cantik molek dah. Bersih berkilat dijamin puas hati. Takde dah atap bocor atau liking air paip semua. Perfect and tip top! Sesuai untuk small family sebab rumah ni asalnya 3 bilik, 2 bilik air. Tapi tingkat bawah tu dah renovate dari ground floor room converted to dining area so kawasan dining jadik lebih luas la. If ada bilik dekat bawah tu sempit sikit. Now dah luas. Dining area boleh buat rancangan masak memasak kalau owner suka berangan macam I. Hahahaha. Jom tengok gambar.


Siap ada balcony. Rumah pon baru cat and rumah ni memang bersih dah. Kosong unfurnished. Nak pindah, tinggal bawak furniture je masuk.

Ni I share sikit info pasal rumah Boss I ni.

  • 14ft x 60ft land size
  • 1,300 sqf house sizes renovated
  • Double Stories
  • 7km to KLCC
  • 70meter to surau
  • Original design 3 rooms with 2 bathrooms. Renovation been done for ground floor room and converted it to dining area. Currently the house offers 2 rooms 2 bathrooms
  • Frontage balcony (reno)
  • Backyard balcony (reno)
  • 1985 house
  • Location at Taman Putera, Ampang
  • Easy access from MRR2, Jalan Ampang and Cheras Baru
  • Tesco Ampang 4km
  • Aeon Big Lembah Jaya 3.5km
  • RM450,000.00 (Negotiable)



Hall


Hall


Dining


Kitchen


Dining - different view


Tangga dari bawah


Tangga dari atas


Bedroom 1


Bedroom I -  - Close up


Balcony


Balcony View


Balcony View

Untuk info lanjut korang boleh Call terus En. Sazli dekat 016-2770268. Boss I pesan, sapa yang berminat boleh tanya dia terus and dia prefer serious buyer. Maksudnya yang nak membeli tu betul-betul berminat lah. Yang nak membeli tau? Bukan Agent. Agent ni kekadang main redah je nak view rumah. Padahal nak carik job. So we don’t want agent. Nanti jangan pulak tanya macam nak beli baju. Dah beria bagi semua info lepas tu krik krik krik. Diam seribu bahasa. Ni jual rumah ok? Bukan jual corset macam I. Hehe. Sebab rumah ni Boss I jual sendiri and tak through agent jadiknya dia macam ada limited time la kalau yang sesuka ambik masa dia nak view rumah padahal takde pon nak beli. Sajeeeee berangan konsep dia. Taknak macam tu ok?  So pada yang serious nak beli, korang kena check dengan bank untuk loan. Lepas ke tak untuk harga rumah ni, lepas tu baru la boleh contact Boss I untuk tengok rumah pulak. Ok? Okbye.


-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...