Friday, April 21, 2017

Langsir Raya RM4.00 semeter dengan Moon Sarah Hughes Glove VIP SALE.

Assalamualaikum

Hari Raya tak lama dah kan? Baju Raya dah ada? Kuih Raya dah tempah? Pasang langsir baru tak raya ni? Masa dah suntuk sangat kan kalau nak buat langsir taaaaapi kata kalau nak buat langsir baru sempena raya yang kurang dari dua bulan ni sempat lagi. InsyaAllah. Raya kalau ada langsir baru, barulah meriah you’alls. Kalau tak kusam suram je rasanya. GF I pon sama. Kalau raya ada langsir baru InsyaAllah dia akan happy. Kejap pegang langsir lepas tu senyum sorang-sorang ko dah kenapa? Hahaha. Jenis umah kat kampung I tu tingkap jer 16 juta, sekali nak raya maka menangislah di bucu katil mengenangkan nak beli langsir and upah yang boleh tahan la kan harga dia sebab makan ribuan ringgit kalau nak cover rumah atas bawah. I tengok langsir nowadays ada yang semeter jatuh sampai RM150.00 pon ada. Lagi mahal dari harga kain pasang ok? Tak masuk lagi upah jahit and cangkuk semua. Nak pasang cangkuk pon baaacinta. Memang boleh gaduh sebab leceh tapi Tuan Puan sekalian jangan risau sebab Moon akan menyelamatkan anda semua. Korang mana yang nak berlangsir baru sempena raya ni boleh datang jumpa Moon untuk dapatkan VIP Badge dekat Sarah Hughes Globe (Tingkat 7) Jalan Tuanku Abdul Rahman dari 21-24 April 2017 untuk dapatkan LANGSIR HARGA RUNTUH SERENDAH RM4.00 semeter dan discount tak masuk akal. Masa last year, I bawak Mak Azizah pergi beli langsir. Harga asal RM60.00 semeter, harga offer RM40.00 semeter but harga Moon dapat RM15.00 semeter sahaja. Seronok la Mak. Langsir dia buat atas bawah siap buat 2 set sebab murah dia cakap. Kata Mak, dia dapat save RM2k – RM3k jugak la. Tak lekang ucap thank you dekat I. Jom tengok langsir Mak yang patut dia pasang masa raya tapi tak sempat tunggu raya dah pasang kerana tidak mampu bersabar. Hahahaha. Buat 2 set yang aku tak tahan tu. Woman T___T 


This time Mak ambik kaler purple combine dengan coklat cair. Dia memang suka coklat cair. Day curtain dia buat jugak tapi sengaja taknak pasang lagi. Maaf gambar kurang memuaskan sebab lighting kan?



Kita kasik close up sikit bahagian sofa


Ni yang bahagian tingkap menghala garaj kereta


Ni pulak dekat second hall. Simple je kan? Langsir ni kalau korang nak buat ombak-ombak, (scallop eh orang panggil. Entah I pon tak tau)  Yang tu pon boleh jugak. Jahit macam-macam jenis jahit I pon dah naik rambang mata. Boleh check dekat catalog dorang.


Yang ni dekat area tengok TV. Mak tak letak menda apa tu yang macam sepit. Sepit langsir eh? Biarkan jatuh macam tu je. Simple but nice.


Yang ni dekat dining area.

Kalau korang nak beli langsir murah dan cantik and harga tak masuk akal punya macam Mak Azizah punya ni sebab harga RM60.00 semeter jadik RM15.00 semeter PERGI LA JUMPA MOON UNTUK VIP SALE DI SARAH HUGHES GLOBE ok? Seriously memang berbaloi. I pon geraaaaam je nak beli tapi rumah sendiri pon takde lagi. Takpe. Ku tahan Jebat. Nanti rumah dah siap mau beli 4 set terus hahahahaha. If korang nak, jangan lupa ambik ukuran tingkap lebar (x) tinggi. Nak cantik tingkap punya langsir yang jatuh bawah dia tu mesti mau ngam-ngam atau kurang seinci/dua inci dari bawah. Takyah nak labuh beria mencecah lantai and mesti ambik lebar (x )tinggi lagi besar dari size tingkap. Tu korang pepandai la google sendiri tips nak ukuran langsir macam mana ok?

Ada bidang 54-60 dan harga bermula dari RM4 - RM45.00 semeter and untuk Designer Fabrics akan dapat discount up to 50% KO GILER KE APA MOON? Untuk bidang 110 sheer pulak akan bermula dari RM5.00 – RM25.00 semeter so jangan risau dekat sini akan cover langsir sliding door yang selebar-lebar alam sampai lah ke seluruh rumah. Design nak corak floral, nak geometri, nak kosong semua ada. Semua jenis pattern, semua jenis fabric semua jenis kaler ada. I haritu masa pergi dengan Mak memang dah sewel sebab taktau nak ambik yang mana. Dah semua cecantik acane? Jalan 2 jam ok baru boleh decide. Tu pon dah balik sampai rumah ada lagi menung-menung dia sebab rasa macam ada banyak lagi yang cantik-cantik tak sempat nak tengok. Hahahaha. Datang la bawak Mak, Makcik, Kakak, Kawan sekampung semua lah. 

Bab makan, jangan risau sebab ada disediakan makanan. So takyah risau bab lapar tengah shopping. Ok? Nanti lapar je zaaaaappp makanan dah ada untuk dimakan. I SANGAT SANGAT SANGAT REKEMEN UNTUK KORANG DATANG. To be frank, kalau my own experience, definitely I will come back sebab murah kot????? Ko carik la ceruk mana takkan jumpa yang macam dekat Sarah Hughes Globe ni sebab banyak pilihan and cecantik belaka. Last time seminggu langsir Mak dah siap. Sekejap je! Dah sampai, terus pasang. Takder der nak tunggu raya ke apa. Tak tahan. Hahahaha.


Korang masuk Sarah Hughes Globe ni, terus ke tingkat 7. Daftar dulu and korang akan dapat badge macam I pegang ni. Dapat Badge ni baru la boleh dapat VIP punya price. Ok? Ni awal tahun lepas ke bila entah. Dah lupa. Gemok nya kau Suraya.


Tengok la muka Mak, kemain berseri-seri. Katalog pon ada untuk korang tengok contoh and dia punya Sales Assistant semuaaaaaaaaaaaa very helpful. Nanti dorang akan tengokkan langsir mana korang boleh beli dengan budget nkorang. Nak jahit sendiri boleh or nak tempah terus pon boleh. Yang bestnya, bila dapat langsir dorang siap pasangkak cangkuk and dah siap iron. Balik nanti, goyang tetek je la sebab tinggal pasang je. Hahaha. Korang tengok dekat bawah ni contoh-contoh kain langsir yang korang boleh dapatkan di Sarah Hughes Glove VIP sale bersama Moon.













Sarah Hughes Globe - Tingkat 7 ok?


Nak tengok experience orang lain dengan VIP Sale Moon ni checkout hashtag macam dekat atas ni ok?



MoonPunyerBlog VIP Sale dari 21 - 24 April 2017 di Level 7, Sarah Hughes Globe Jalan TAR KL

Untuk Live Updates korang boleh tengok dekat Moon punya Instagram. Dia akan update dekat sana from time to time. I suggest korang datang awal sebab dah beberapa kali Moon buat sales ni, jammed! PENUH ORANG! Memang la Level 7 tu sebesar padang bola tapi kalau dah ramai sangat pon susah nak bergerak and pilih kain. So datang awal ok? Kira siap-siap berapa budget, so esok datang tinggal nak pilih kain je. Beli lah ikut budget dan jangan ikut nafsu sebab nanti ko pergi kerja pakai sependa, sendiri la tanggung. Kah kah kah. Boleh baca dekat blog Moon jugak untuk baca experience Moon handle VIP Sale dia ni. Experience I dengan Sale Moon ni memang superb. Dorang semua very helpful InsyaAllah. Bukan jenis push and akan bagi kita time untuk fikir dan kira budget. Aircond pon sejuk, makanan pon ada nak makan kalau lapar. Memang tak pernah ada experience beli langsir yang best macam experience VIP Sale Moon ni. I jamin, korang akan puas hati. Confirm!


-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...