Wednesday, July 26, 2017

Kek Daim Yang Sedap Kini Boleh Dimiliki!

Assalamualaikum..
Sapa pernah makan Kek Daim dekat IKEA angkat tangan! SEDAP GILER KAN? Dulu ada jual, now I perasan macam takde dah. Cheras takde, Mutiara Damansara pon takde. A few time jugak I pergi nak makan tapi disini kecewa sebab dah takde dah. Taktau pulak kalau time I pergi tu dah sold out ke apa. Tapi kata Dyba memang IKEA dah takde sell Daim Kek ni ha. Eh? Memandai je Dyba ni kan? Kalau dia tipu I, maksudnya I tipu korang jugak la. Hehehe. Tapi untuk sesiapa yang TERINGIN nak makan Kek Daim ni but taktau nak carik dekat mana, jangan risau sebab I ada solution untuk korang. Tachiu to Izzah kalau tak kerana beliau memperkenalkan kami dengan kawan dia yang jadi Agent Kek Daim ni maka sampai sekarang la I masih siang terbayang malam merindu dengan Kek Daim ni. Dulu asal datang Ikea, Kek Daim ni lah yang I tuju. Satu tak cukup ye? Mesti beli dua. Baru balance kiri kanan. Hahahahaha. Malam tadi dapat makan rasa macam nikmat giler. RIndu! Imagine la gula-gula Daim t upon memang dah sedap. Yang Kek Daim ni pulak macam combination of chocolates and cookies diap ada bertih jagung and salted caramel tu, serve pulak sesejuk perrrrrrghhhhhhh!! Memang layan habes.



Kek Daim pojaan hatiku



Ada yang rindu tak? Hehe. Menggoda betul Kek Daim ni. Kwahaja.


Berat sebijik Kek Daim ni is 400 gram/8 serving


Ada orang cakap dulu IKEA dah tak jual Kek Daim ni sebab ada issue halal kan? Tapi jangan risau, Kek Daim ni InsyaAllah disahkan halal oleh IIF. Kek Daim ni di import dari Sweeden. So korang dah boleh makan tanpa was-was Ok?


Nah kau, punya banyak Kek Daim. Boleh buat spa coklat ni. Tak pon buat mandi. Hahahaha. 


Kalau letak dalam peti ais biasa boleh tahan 1 bulan. Kalau room temperature cuaca panas Malaysia ni dia akan tahan 4-6 jam lepas defrosts but kalau letak dalam Deep Freezer boleh tahan sampai expired date dia (Nov 2018) kalau korang beli sekarang. Beli banyak takpe, buat stock. Susah nak dapat ni.


Nak buat eskrem pon boleh. Korang beli acuan eskrem tu, letak susu kotak full cream and crunch kan Kek Daim ni. Mix together. Tak pon beli je eskrem vanilla biasa, crunch kan Kek Daim ni on top. Nak lagi melawan letak potongan strawberry dengan salted caramel sauce perrrrggghhh. Buat smoothie’s ke? Kan? Nanti I nak buat la!

If ada yang terliur, korang boleh order terus dengan Wawa. WhatsApp dia dekat 017-2353939 NOW NOW NOW. Dia boleh COD dekat area Cheras/Ampang/Hulu Langat. Harga ialah RM60.00 sekotak FREE DELIVERY. Beli la banyak-banyak sekali, kumpul order kot dia boleh bagi discount ke, kan?  Let say korang ada dekat kawasan selain yang I sebutkan tu, boleh je inform Wawa ok? Nanti dia akan pas dekat agent kawasan nkorang. Jangan risau. Semua orang InsyaAllah boleh rasa. Makan terus boleh, makan dengan pancake boleh (buat pancake makan dengan pisang and whipped cream), makan dengan eskrem boleh. Be creative. Kalau korang tanya I, of coz la I suka dessert rich macam ni. Kek Daim maaaaaaaaaaaa. Legend ni! Manis memang manis tapi manis yang acceptable. Dah makan Kek Daim ni flush out dengan air kosong banyak-banyak. InsyaAllah tak gemok. Sesekali kena la kasik reward makan manis. Guilty pleasure bak kata omputey. Ye dak?

-eNd-


2 comments:

adda syuhada said...

menggoda...buat orang lapar jer...hihiih

mama tisya said...

pernah mkn kek daim ikea sedap bangat...mmg dh tkde dh skarang sbb tu kt ikea ada kek almond tu..ada tgk org jual kek daim ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...