Friday, July 21, 2017

Office Hari Raya - TQ 9Kedondong!

Assalamualaikum..

Thank you to Haziq and 9Kedondong sebab sponsor prop untuk kitorang punya Jamuan Hari Raya office tahun ni. Semuanya last minute. Semalam petang baru decide. At first dorang taknak buat photobooth tapi tetiba nak buat. Memula fikir nak buat sendiri and memasing sanggup keluar duit untuk beli simple prop tetiba I tingat masa last time pergi 9Kedondong dorang ada baaaaaaaanyak prop untuk Ramadhan/Syawal yang ala-ala kampung so boleh la pinjam. Tachiuuuuuuuuuuu Haziq! Saya owe awak this time. Semua dekat office happy tengok prop ni and baru la semangat masing-masing ambik gambar. Paling Intan semestilah Pengantin, Intan Dayana and Liba (Dyba). Marah betul Dyba bila Intan panggil dia Liba. Kata Dyba, kalau Intan panggil dia Liba lagi dia taknak kawan sampai bila-bila. Hahahahah. Baaaaaanyak sangat makanan ada harini and semua pon sedap-sedap. I kalini tak bawak apa, bawak diri je. Kah kah kah. Bersesuaian dengan motto I ‘Ambik tau sikit-sikit je’.  Tapi I ada la orderkan Mihun and Mee Goreng dengan NZDelicacy on behalf of my boss so kira contribution sama-sama la tu. Hahahahaha. Today is my Boss Birthday! Happy Birthday Mr R. Semoga panjang umur, murah rezeki, sihat tubuh badan, dipermudahkan urusan dunia dan akhirat…. Harini I share sikit je la dulu gambar. Nanti next entry baru cerita detail ok? Harini pon banyak department buat Majlis Hari Raya sebab last week la. Eh tak last jugak, Isnin sempat lagi 30 Syawal. Tak sangka Syawal dah nak abes… Entahkan ada untuk sama-sama sambut Syawal tahun depan kan?


Asyik Team HR je amek gambar, mana aci! SO Liba and Lisu (Kaksu) tumpang sekaki. Dyba tu patut masuk je dalam periuk. Baru ngam. Tapi dia taknak pulak. Melawan!



Masak apa tu? Kata CEO kitorang, buat dodol maman. Ada ke dodol maman?


Bosses and the lady’s. 


Last minute kitorang set up semua ni. Thank you Haziq! Baru la semangat raya. Best semua lepak makan bersila dekat atas tikar mengkuang… Mana yang debab susah la sikit nak bangun lepas duduk. Hahaha.


Cantiknya budak kecik ni. Comel dia pakai kebaya. Happy Dyba harini. Beria dia joget sampai pijak-pijak kaki I dengan kasut tumit tinggi.


Siti Nohaliza


Budak darah manis ni. Harini dia jadik emcee.


Amboi Kakju.


Dyba, Siti Nohaliza and Intan Pwincess

Makanan ada baaaaaaaaaaaaaanyak sangat! Happy-happy makan dekat office, teringat dekat Kaklong, Sarah and Ira. Kalau dorang ada mesti lagi best. Kaklong still admitted dekat Pusrawi. Harini kena buat ultrasound pulak. Semalam elok dapat discharge tetiba pitam pulak. 10 hari dah Kaklong dalam ward. GF yang jaga Mak dekat hospital.. Hopefully Kaklong cepat sihat and lekas-lekas discharge. Hospital can be a stressed place jugak kalau dah lama-lama check in dekat sana. Mesti Kaklong rindu nak tengok pokok. I hope habes Syawal ni semua orang kena la extra diet and back on track. I pretty sure ramai yang naik berat sekilo dua. Ke sebenarnya semua orang ok and aku sorang je gelabah sebab naik sekilo lebih? Huwaaaaaaaaaa stressed la macam ni. Ok la bye. Nak jogging now. Selamat Hari Raya semua! #rayakansebulan

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...