Tuesday, December 5, 2017

Go Berangan Now - Pesan Abah Shein To Mama Shein

Assalamualaikum..

Shein’s Birthday is just around the corner. Lagi 8 hari je pon 12/12/2017. InsyaAllah untuk tahun ni, Mama beliau macam ada plan nak buat something special sikit involve Shein’s close friends and schoolmates for his birthday + dia pon macam dah faham sikit kehidupan so boleh la celebrate birthday dia so berbaloi sikit usaha haha. Memula Mama beliau fikir nak buat macam outdoor dengan theme Army yang ada meniarap-niarap atas tanah and was thinking nak buat dalam hutan macam Kemensah tu ke. Maybe naik ATV or main Paintball ke tapi macam too little time to plan and susah nak cater foods masuk hutan + hutan itu sendiri tak sesuai dengan jiwa Mama beliau sebab you know Princess kan? Hahahahaha. So angan-angan seolah-olah terbehenti disitu until recently dia dapat call dari Kak Kiah, cakap dia baru je experience naik Fire Truck dengan anak-anak beliau. I dengar macam exciting je naik firetruck and dah start survey and ask around pasal nak buat birthday dekat Fire Station. Nak pulak Fiezul memang Officer Bomba so lagi senang kerja sebab dah ada contact… 


Huda Baby, Please buat Cake ni for Shein (^_^)

I dah check date and all, January ni ada available so nanti InsyaAllah for 5th Birthday Shein kita buat lain sikit and special lah sikit. Wuuuuuu excitednya! Tadi masa call Sazli dia cakap Ok je. Dia leave it to Mama untuk handle semua siap sebelum letak phone dia pesan 'Ok Mama, pergi la berangan dulu macam mana Mama nak buat Birthday Shein'. Dia tau Mama suka buat semua ni and I pon rasa excited macam nak buat kenduri kawen je. So now dah boleh pick date and choose theme lah. Was thinking Black + Orange sesuai dengan warna Bomba. Catering dah Ok, Clown kena carik yang boleh buat Magic Show + Face Painting. Goodies Bag Upah je. Photographer dah ada list, Cake by Huda (Mandatory) and guest list pon dah ada cuma need to finalized je. Mama is EXCITED! Doakan Mama Shein berjaya untuk her prince 5th Birthday Party ok? 

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...