Friday, March 16, 2018

Sempat Lagi Nak Kurus For Raya With HOC

Assalamualaikum..

Korang, raya tak lama lagi dah. If korang nak kurus better start now. Macam I la (Contoh nak diri sendiri je). Sekarang I try to jogging seminggu at least 3-4 kali, cut my sugar, kurangkan pengambilan nasi and check my portion. At the same time, tak pernah tinggal pakai either HOC or Bengkung Ramping. Ni memang I buat everyday. Macam Intan dia lagi tabah. Sebelum jogging dia memang sapu cream panas sebelum pakai bengkung. Kata Intan, dia puas hati berpeluh macam ni and bila dia pakai bengkung time jogging, dia rasa macam support babat-babat dia and dia rasa lebih selesa nak jogging. Bagus Intan, keep it up! I tak sapu cream panas, cuma pakai bengkung je sebab I tak daring like Intan but itu la yang paling bagus untuk bagi peluh kaw-kaw punya. I dapat banyak good feedback dari orang yang guna either my HOC or my Bengkung Series. Robynn haritu accident jatuh motor, dia cakap naseb pakai HOC, so takde lah sakit sangat badan dia. Happy dia and dia pon rekemen cousin-cousin dia beli HOC dengan I. Kata dia murah. Dari beli yang ribu-ribu, baik beli HOC je. Less than RM150.00 dapat pulak menten body. Macam dia berat memang 100kg over tapi ada shape OK? So untuk yang size comel, bukan penghalang untuk nak dapatkan body yang ada shape.  Yang penting kena la rajin. Jangan dah beli, lepas tu simpan tak pakai. Takpon memang tak berminat nak pakai dari awal lagi. Dok tangguh-tangguh padahal dah setahun lebih dah I dok pung-pang cerita pasal HOC ni. Hesh! Nak cantik, kena la usaha. Lepas bersalin, get back your shape. Ni makan banyak, exercise kurang, corset pon malas pakai lepas tu komplen gemok, acane?
Tengok kakak ni beli Nov 2016, Only Mac 2018 dia pakai. Punyaaaaaalah T____T
Bila dah pakai, rasa best lepas tu menyesal tak pakai dari awal. Hahahaha.



Selesa HOC ni. Ada 3 warna. Korang WhatsApp je I dekat 012-9184042 bagitau berat and I suggest size apa nak pakai. Tapi kalau I suggest, jangan degil sebab banyak kali dah kes tukar size. Corset memang boleh tukar kalau salah size tapi postage tanggung sendiri. Rugilah macam tu kan? Now for corset dekat IG I letak RM130.00 but for readers is RM120.00 je sehelai.


Personally I lagi suka Bengkung Ramping sebab lebih kuat dia hold kita punya badan. Ni untuk yang pemalas nak pakai Corset. Permulaan boleh pakai ni je. Harga RM80.00 masuk postage.


Super Plus Size 2 piece. Baju and Seluar. Ni untuk secomel-comel alam boleh pakai. I suggest untuk berat 78 kg keatas. RM150.00 untuk 1 set. If ambik lose RM80.00 Ok?

Best thing pasal Bengkung Modern is Size dari S - 5XL. Untuk yang jenis tak boleh pakai ketat-ketat boleh pakai ni. Muraaaaaaaaaaaah sangat. RM68.00 je masuk postage


Yang ni paling best. My Agent. Baru 2 3 bulan join but very consistent. Dapat gelang emas lepas kumpul-kumpul duit sale.

Dalam semua menda, kalau nak berjaya memang tak boleh give up, kena consistent and jangan cepat give up tu paling penting. I kasik pesanan ni untuk diri I jugak. Dah elok-elok kurus, makan tak jaga memang la debab balik. Lain la macam Dyba, pukul 12.00pm makan nasi sebungkus, 1.30pm makan pulak pasta and salad, pukul 3.00pm makan Laksa pulak setel lincheeeeeeeeeeeeeen tapi badan kurus je jugak. But tengok la berapa cholesterol reading dia. Hahahahah. Memana yang jenis makan, lepas tu badan cepat naik memang kena consistent ok. Bila dah jauh dari track, pulang balik kepangkuan asal.  Bila ada kesedaran, then mulakan balik. Method dah ada, Cuma carik balik rentak. Jangan give up. Ni pesan untuk orang nak kurangkan berat badan and orang yang nak jadik agent dengan berjaya. OK? Apapa korang WhatsApp je I dekat 012-9184042 nanti I akan layan. I sendiri. Bukan orang lain. The one and only Siti Nohaliza. Hahahahahaha.

-eNd-


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...