Assalamualaikum..
Hi KL, I miss you so much! Cukup la 3 hari jadik
orang pulau. Kulit I pon dah tanned dah ni. Dah macam ada awan hitam payung
atas kepala lepas tu muka jadik kaler kelabu sebab tak cukup cahaya, boleh
imagine? Haaaa macam tu lah I. Sekarang ni dia nak hitam ke apa, lantak ko kat
situ sebab nanti I ada netball dengan run. Walaupon netball indoor and run
subuh shafie I tetap tuduh dedua tu buat I hitam. So lepas ni kena la makan
Transbella consistent nak cerahkan balik kulit. Semalam masa nak naik boat
keluar dari Wisana Village menuju ke jetty I rasa macam Ya Allah jauhnya lagi
KL. Pukul berapa pulak ni nak sampai KL, dapat tido atas katil sendiri? Semalam
kitorang check out dalam 11.00am dari Wisana, lepas tu terus menuju ke Pok Nong
cita-cita nak makan Ikan Celop Tepung tapi Pok Nong bukak pukul 3.00pm. Makanya
time tu baru 12.30pm go ghaser? So cari la memana kedai makan dekat area
Airport tu and belasah makan kedai nasi campur tepi jalan. By the time siap
makan dah 2.30pm so terus la pergi ke Kedai Celop Tepung dekat Airport tu.
Redha je la walaupon Pok Nong katanya 100x ganda sedap. Dah la siap ada Pulut
Mangga. Blardihel. Orang Tengganu memang tengahari tak makan kat kedai ke?
Tengok kedai Tomyam pon semua bukak pukul 3.00pm eeeeeeeeeeeeeeee geram la.
Kecewa I. Lepas tu CT cakap, dekat kedai kitorang makan tu, Cekodok Pisang
sedap. Poooon takde. Dia suruh datang balik esok, esok baru ada. Esok datang
balik? HAHAHAHAHAHA. So, makan je la apa yang ada. Bagi I sedap je Ikan Celop
Tepung dekat sini. Ikan jugak. Ada sotong and udang as well. Kuah cicah dia
mengikut spec I. Kaler maroon + pedas + manis. Ngam. I makan 2 ekor ikan, 4
ekor udang, sotong skit (sebab Sazli congquer) PUAS HATI AKU. Makan panas-panas.
Perrrrrghhhh. Tak dapat Pok Nong, sini pon jaaaadiklah.
Ikan
Celop Tepung + Udang Celop Tepung
Tak
sempat nak ambik gambar kuah dia. I dah gigil-gigil tak sabar nak makan
Fresh
wei Ikan Celop Tepung dia. Sedap giler! Atig cakap ‘biasa-biasa je’. Wajaq.
Biarlah.. I tingin.
Yang
ni Sazli bedal sorang Sotong Celop Tepung ni.
Weekend ni I nak buat sendiri la. Tengok sama sedap
tak or yang I buat lagi sedap. Kalau I buat lagi sedap, nanti I bukak la kedai.
Hahahahaha. Rasa terkilan jugak tak dapat makan Pok Nong tapi I memujuk hati ‘biarpon sedap macam mana makanan dekat
kedai Pok Nong, akan tetap menjadi taik’ Hahahahhahahaha. Dekat KL ni takde
pulak Ikan Celop Tepung. Ke ada sebenarnya tapi I taktau? Kalau korang tau
kasik tau I eh? Sedapnya yang Ikan Kembong tu. Makan dengan Nasi + Kicap Bawang
peerrrrrghhhhh layan giler. I memang suka Ikan. Ikan Goreng ke, Sashimi ke,
Keropok Ikan ke, Pempek ke tak kisah la apapa yang berasaskan ikan semua I
suka. I suka Ikan selain dari RM and tido. Yang tak suka handle kain and lipat
kain. HAHAHAHAHAHAHHA. Anyway, TQ Terengganu for a good time. Masih terbayang
birunya air laut dekat Redang. Baik-baiknya staff dekat Wisana and damainya
tido berpelukan dengan Shein, bertemankan bunyi air laut. #hatikutenangdilaut. Gittewwwww
-eNd-
2 comments:
Kak Suuuu kejamnya udang tu. ratah macam tu mesti sodap
btw selfie sikit kulit tanned tu =p
mommy cici : kejam kan? memang sedap giler. kaksu buruk now. malas nak amek gambar.
Post a Comment