Thursday, July 12, 2018

Happy Birthday Bunda!

Assalamualaikum..

27/6 haritu selain dari birthday Dyba, birthday Ibu Martuaku jua. Happy Birthday Maktok! Tahun ni Bapak bawak Mak pergi Melaka 3D2N time birthday dia. Depa check in dekat Equatorial dari 25-27/9 so petang tu sempat la jumpa Mak time birthday dia dekat rumah. Mak dok cakap kat Sazli, takde apapa pon harini... Dia ingat nak order la pizza ke boleh makan sama-sama tapi kitorang semua kekenyangan. But macam biasa, I memang takkan biar birthday someone that I love, berlalu tanpa ada apapa. Busuk-busuk pon I bawak cake. Saja la... Nak kasik special sikit. So untuk Mak haritu, I mintak Lin @Event4U buatkan flower bouquet. Mintak malam tu, naseb Tauke dia mau melayan. Tachiu Lin! Cantik sangat bunga tu...  Lepas tu sebelum balik, singgah KLCC beli la square coklat cake. Kecik je. Cukup la kami 5 beranak makan. Beli chocolate cake sebab Shein suka, tapi masa hari kejadian dia tido tak ingat dunia so takde lah gambar dia harini. Masa I dekat pintu, tunggu Mak bukak tu dia nampak je bunga and kek terus menjerit suka. 'Suuuuuuu, ada jugak ka untuk Mak? TQ Su... I Love U'. Bergenang air mata dia. Aduh.... Of coz la ada Bundaku... Selagi Su ada Su akan buat birthday girl, birthday boy rasa special InsyaAllah... Happy la Mak tok terus ajak ambik gambar sama. Sampai sekarang I tengok Mak still letak bunga ni dalam vase dekat hall. Hehe. Dia memang jenis appreciate apapa yang orang bagi untuk dia. Sama la dengan Sazli. Ishk, tak sabar la bulan 10 ni apa la Sazli nak bagi I. Harap-harap la dapat Evoque. Heeeeeeeeeee.



Birthday Girl. Happy Birthday Maktok! Semoga panjang umur, murah rezeki, sihat tubuh badan dan dalam lindungan Allah selalu... InsyaAllah...



Sedap kek ni. Boston Chocolate Cake kot nama dia. Tak ingat. Rasa lebih kurang Chocolate Indulgence. 


Cake  and flower for birthday girl.


Anak tunggal kesayangan with birthday girl

Dulu, masa memula kawen dengan Sazli, I pelik la tengok dia baring atas peha mak dia, pegang-pegang tangan macam tu sebab lelaki kan? Hehe. Biasa yang manja ni perempuan je. Tapi lama-lama fikir bila ada Shein ni, macam mana Sazli and Mak Pak dia, macam tu la I nak Shein jadi. Manja dengan Mama and Abah. Hugging and holding hands. Ada orang asingkan anak-anak tido seawal 2 tahun. I dengan Sazli decide, Shein boleh tido dengan kitorang selama mana yang dia nak. Macam Sazli ni dah ada anak pon, bila Bapak takde and I takde, dia still tido dengan Mak dia. Apa salahnya? Apa yang nak dimalukan? Betul tak? Tido sama dengan Mak Bapak tu lah bonding kita anak beranak. Kata Sazli, 'Apa nak pelik Mama? Bapak tu tidoq dengan Tok Chak sampai la dah tua bercucu'. Bestnya nanti kalau Shein sayang, jaga hati I macam mana Sazli jaga Mak Ayah dia. Untunglah Mak Bapak Sazli dapat jumpa anak dia hari-hari. They are so lucky to have each other. Biarpon small family, tapi kasih sayang and seronok dia tu ada in different way.


Bapak dah siap nak pi masjid.


Cake Cutting!


Esok-esok I dah tua macam ni la dengan Sazli, jalan holiday berdua. Hehe.

Happy Birtday Mak. Terima kasih for everything. TQ sebab sayang Su jugak. Habes banyak ni duit dia kalau I bodek lebih. Kekadang rasa tak sampai hati. Hahahahaha. Kita now selalu la borak pasal suami/isteri ni. I sokong Mak la of coz. Apapa semua dia dengan Bapak, dia dengan Sazli macam mana pon I sokong dia. I am your number one supporter! Sayaaaaaaaaaaaaaang Mak! Hope dapat celebrate birthday Mak for many more years to come Ok? InsyaAllah... 

-eNd-



2 comments:

Widad Ridz said...

alaaa...suka la tengok..keep inspiring. I'm sure shein pon mcm parents dia. sentiasa nak menghappykan org keliling =*

Chooyaya! said...

Widad : InsyaAllah... doakan shein eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...