Tuesday, February 17, 2009

Hari Malas Sedunia

Sekarang jam menunjukkan pukul 3.42pm. Tapi dari pagi lagi, aku taktau apa la kerja yang aku buat... Sebenarnya semua kerja2 yang kurang berfaedah jerk.. Diantaranya:-


  • Update blog yang dibaca kurang dari 10 orang sajer. Kekekekek :p
  • Tgk gambar kawen Linda + Que Haidar
  • Baca email2 lawak dan lucah dari Ika
  • Berbalas sms dengan kawan2
  • Berbalas email dengan Nadia *since gtalk aku sewel
  • Survey gambar cake bertunang...

Kerja yang sepatutnya aku buat tapi tak buat ialah:-

  • Siapkan Board Paper - tak blh nak buat jugak, pasal tak dapat final paper dari bahagian account
  • Filing yang dah sebualn tertangguh
  • Things related to Board Meeting on this 23rd Februari

Kekekeke... Sgt tak bagus kan? So, jangan mencontohi sikap aku ni... Sebenarnya mmg semangat nak buat kerja, tapi pasal semua org asyik ckp - I get back to u later, Nanti I check, Nanti I kompemkan dengan U, bg I smpi esok pagi - tu la pasal dengan aku skali tak dapat siapkan kerja - Errr.. Boleh terima tak alasan ni? Hehe

Boss aku pulak tadek. Net banyak yang kena block. Nak tgk resepi dekat cari.com pon dah tak boleh. Tensen jerk! Harus dah aku beli Broadband ni. Tp memikirkan banyak lg menda lain yang aku boleh buat dengan beli Broadband tu membuatkan aku tangguhkan dulu hasrat. Tunggu pas tawen jerk la...

Ni ha ada 4 jenis cake yang aku survey dekat Blooming Cake. Aku dah pening nak pilih yang mana pasal aku rasa semuanya cantik. Choo Hani suka yang Cake 1. Aku rasa not bad.. Aku pon suka jugak. Tapi Cake 3 macam unik kan? Tadek bunga pun. Nampak klasik sgt. Nkorang plak mcm mana.. Suka kek yang mana? Kasik pendapat eh? Btw, tema hantaran aku kaler peach.. :)


Kek 1



Kek 2



Kek 3

Kek 4

Btw, kek ni is fondant cake.. Rupa cantik, tapi rasa dia tak la sesedap kek dekat Alexis. But sesuai la untuk long journey. pasal dia tak cair...

P/s : Arrghhh... Malasnya nak buat apapa!!!! Looking forward untuk main volleyball jerk esok petang. Yeay!!

5 comments:

intan said...

Arghhhh bosan....dah bosan...kaksu ni mmg..setiap pagi mesti kaksu akan cakap mcm ni kat aku " intan, kaksu arini nak buat filing"
Tapi hampeh sampai balik lah aku tgk dia dok depan pc tu..kejap dia buka laman baju pengantin lah, kek lah mcm2 lagi lah...
Filing tak gak siap...

elmo said...

saya stuju sal tak kesedapan kek hinik. tp luaran nye mcm marshmallow.

oik tak wat keputusan lagik. ingat dah siap sme !

Chooyaya! said...

Intan : Ala, ko pon sama jerk Intan... manjang bergayut jerk... Bukan nak buat kerja pon..

Choo : Memang kek nih tak sedap. Lagi bagus, tak la aku teringin nak makan. hehe

elmo kantoi said...

camne ko leh tau aku eh dush dush !

nadialyna said...

i like cake number 4 but only if the roses can be changed to white.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...