Tuesday, February 24, 2009

Jalan-Jalan Di Midvalley

Semalam, balik jerk dari kerja aku terus bersiap2 nak pergi Bangsar Shopping Centre dengan Intan & Sazli untuk pick up Pavlova Cake untuk mini birthday party office hari Selasa. Masa otw kesana, dalam kereta kami nyanyi lagu2 memori zaman2 bercinta dulu.. Ada this one song yang aku sangat suka.. Selepas Kau Pergi by Laluna.. Ni lirik dia...

Selepas Kau Pergi
Selepas kau pergi,tinggallah disini kusendiri
Ku merasakan sesuatu,yang t’lah hilang di dalam hidupku
Dalam lubuk hatimu
ku yakin kau pun sebenarnya takinginkan lepas dariku
tahukah kau kini ku terluka

Bantu aku, membencimu,ku terlalu, mencintaimu,
dirimu begitu,berarti untukku..

Kau telah mencinta,dan dicintai kekasihmu,
ini tak adil bagiku,hilanglah damba tinggallah hampa
Lupakan ku, dalam tidurmu,yang pernah,
Mencintaimukau memang tercipta,bukanlah untukku

Such a memory la lagu nih.. Errrk... terus teringat dekat Nadia.. Teringat masa sama2 jadik housemate dulu.. Kami sama2 suka lagi ni. Nadia even more. Such a great lyric kan babe? :(

Saz drop kan aku ngan Intan dekat Bangsar Village. We went to the wrong place. We suppose to go to BSC. Damn! So, aku terpaksa la menapak dalam hujan renyai2 taik kentut ke kereta Sazli pasal Sazli malas dah nak pusing2 cari kitorang pasal takot sesat.
After ambik cake, kitorang terus menuju ke MidValley untuk beli barang2 office. Aku sempat beli beg make up baru since my old bag dah bertukar menjadik kaler yg hina. Aku rekemen intan makan 'bantal durian' dekat Sweet Chat. Saper yang suka durian akan suka la pancake nih, pasal beliau sgtlah sedap!

Ini la rupa 'bantal durian' tu.. yummy!
Intan pura2 terkejut and berlakon ala2 fear factor nak makan durian nih dengan penuh perasaan

Intan+Me with Sweet Chat menu

Muka puas hati pasal dah dpt bagi Intan rasa 'bantal durian'
Sayang tetap senyum walaupun penat
Isi durian yang berkualiti dilapiskan dengan whipe cream and dibalut dengan pancake yang super duper nipis, makan bersama dengan choc. Sedap! Harga dia Rm6.00 untuk 3 ketul. Ok la.. Langsung tak muak. Dulu masa zaman2 aku jahil, aku boleh habiskan 5 ketul sekali makan.. So, malam nih aku kasik chance dekat Intan untuk makan puas2!

Lepas dah setel all things, kitorang singgah dekat Subang kejap. Jumpa dgn kawan2 Sazli. Dia nak collect dia punya jersey. Cantik jersey tu, siap ada nama. Mamat tempah kat Australia. Kid buatkan untuk Hani gf dia. Tapi my Bf langsung tadek offer :(

Dalam kereta aku 'pura2' tidur pasal suasana amatlah aman dan selesa untuk melelapkan mata. Hujan renyai2, sejuk2 sikit... Beshnyer! Sampai jerk kat rumah, tak sempat buat apapa dah, aku terus jerk tido.. Zzzzzz. Thanx to my sayang pasal bermurah hati melayan aku ngan Intan malam ni... Mmmuachk! :-*

p/s: Badan masih sakit lagi since semalam. Sangat tak selesa... :(

5 comments:

nadialyna said...

yes babe..one of the songs where the lyrics will always bring back a thousand and one memories for me.
xx

keary_kamal said...

suraya!!awak suka makan eh...nmpk beselera semuanya!!

intan said...

Best ar dapat jalan2 ngn kaksu n abg saz...Enjoy giler..

Dorang (k.su & a.saz) siap menyanyi konun2 tgh buat record kat studio.hahahaha tak tahan aku..

Masa tgh makan kat Sweet Chat, intan sorang jer makan..kaksu ngn abg saz memerhati ala2 hakim gitu..tgk jer intan makan..intan pun apa lg buat makan ala2 fear factor ar...ketawa dorang.Finally kaksu n abg saz makan gak durian bantal tu, half2 la tapi masing2 muka terpaksa but i dun carrrreeeee

Chooyaya! said...

Nadia : yes... always... that lyric is urrrghhhhhhhh!!! *zip my mouth

Keary : Mmg suka makan, tp now dah kena sekat2 sikit... Takot tak muat baju kawen

Intan : intan mmg mengada ok?

chOochet sedang melantak carrot slice pulak said...

hoihhhhhhhhhhh nomohhhh cakes okay!!!!!!!!!!!!!!11

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...