Friday, February 6, 2009

People Around Me


Below is a person yang always be around me. Sebenarnya ramai sgt.. Ini yang paling rapat. Diantaranya...


1. Sazli - My Sayang

11 January 2009 genap satu tahun tempoh perkenalan kami :) InsyaAllah tengah tahun ni kalau takda aral melintang kami bergelar suami isteri. Banyak sangat menda yang buat aku boleh get along dengan dia.. Penyabar, bertolak ansur, tak ego, understanding, got style, educated, handsome and banyak lagi.. Dia lah satu-satunya lelaki yang banyak mengubah aku. Doakan yer?

2. Yatie - My Best Friend
Cik Yati *sekarang Puan Yati. Ibu kepada baby comel yg Sazli pegang dekat gambar atas tadi. Nuha Fateeha. Seorang yang paling paham jiwa aku dan satu-satunya orang yang aku akan rasa tenang dan lega lepas meluahkan perasaan dekat dia. Skarang yati dah pindah JB. Aku selalu rindu waktu bersama dengan Yatie masa dia dekat Kl dulu. Makannnnnnn jerk kerjanya. Yati la salah satu sebab kenapa aku jadi gemuk! :p
3. Nadia - Partner In Crime/Ex Housemate

She's like my own sister. My ex-houemate. Nadia nih very logic person yang sgt2 straight forward! Nampak macam sombong, tapi tak sebenarnya. Kena kenal betul2 dulu baru tau hati budi dia macam mana. Sangat2 pembersih! Aku rasa, Nadia & Yatie jerk yang boleh jadik housemate aku. She's not only my friend but we r sister! U rawk Nadia!


4. Fouziah Gous - Gossip Mate - hehe

Pertemuan secara tak sengaja untuk satu sesi photoshoot untuk promotion Buffet Berbuka Puasa - InTrend. Dia ni pelakon terkenal *rolling eyes. Sumeone yang aku boleh get along sangat walaupun baru jerk kenal. Walaupun dia artis, tapi aku rasa, dia pandai jaga diri. Tak isap rokok, tak minum, tak clubbing and anak yang baik. Keep up the good work Poja. Kalau ko dah kaya, boleh belanja aku makan sedap2 tiap-hari. p/s : Iqram bukan bf dia. :p

5. Abg Yut/Ucen - My 'Soulmate' Bro

Aku, Abg Yut & Abg Usen dulu macam 3 stoogers. Kemana2 pun bertiga. Tapi skarang Abg Usen dah kawen dengan Kak Niza. Dia pun dah bahagia. Abg Yut pulak masih mencarik2 teman idup. Sampai sekarang takder sapa2.. Sian dia.. Semua gf dia aku reject! Hehe

6. Intan Dayana - Officemate

Aku baru jer kenal Intan nih. Since last year masa dia jadik Secretary CEO after secretary lama retired. intan nih budak baik yang mengada2. Aku admit, semenjak dia ada dekat office nih, aku rasa semangat sikit nak kerja.. Yang penting, Intan ialah orang yang paling banyak kena buli dengan aku.. hahahaha.. Intan never fail to make me laugh!

7. Choo Hani - My Problem Sifu

Choo Hani aku kenal dari Abg Yut. Dia nih manjaaaaaaaaaaaaaaaaa sgt2 walaupun dia deny. Aku adore dengan semangat dia nak kuruskan badan. Choo Hani ni macam one stop problem center la senang cerita. Anything yang serious aku biasa refer pada dia. Also a very straight forward person. Really down to earth. Selalu cakap dia tak pandai masak, tapi hasil masakan dia superb ok?

8. Kak Tonah - My kakak at office

Kak Tonah sangat2 baik. Husband dia boleh jer tanggung dia. Dia duk rumah pon, dia dah boleh kaya dari kita ni yang susah payah bekerja. Kak Tonah pun very down to earth. I can say that selama aku berkawan dengan dia, dia tak pernah sekali pun menyakiti hati aku. Now dia tgh pregnant lagi. Bulan 4 nih maybe Fakira dapat adik pulak. Semoga semuanya selamat ok?

9. Pawie - My Coolest Friend

Last skali, Pawie.. Kawan satu office aku. Dia pun dah nak kawen bulan 3 2009 ni. Cool botak guy ni mmg aku boleh gurau tahap kasar yang paling kasar skali. Tak pernah nak ambik hati. Cuma mula2 dulu banyak jugak la gaduh2, tapi tak lama.. Paling kuat pun seminggu jerk.. Pawi, All the best for your wedding ok?

Ex-Sutrajaya

Moment yang paling best skali sepanjang aku bekerja dekat FELDA ni ialah ketika bersama dengan kawan2 dari Sutrajaya Shipping. Ntah dekat mana silap, company ni hanya tinggal nama jerk.. Ama, Kak Intan, Acu, Kak Aya, Kak Ta, Ana, Kak Sha, Abg Nal, Abg Ady, Kak Leen, Kak Marli, Atin semuanya baik2 belaka. Ada la sorang tu jerk yang aku benci. Tu pon pasal dia belagak. Yang lain, semuanya best!

Aku seronok berada ditengah2 mereka.. Semuanya best dan understanding.. They r like a rainbow. Ada yang baik, nakal, sensitif, manja, outgoing, daring.. Just name it! Since sekarang ni aku macam bizi sikit dengan wedding preparation, so aku dah tak banyak masa nak bersama dengan mereka, but kalau ada masa, aku pasti akan mengirim sms, chatting or lepak2 minum kat mana2 kopitiam.

Semua yang aku sebutkan kat atas tadi aku sangat-sangat sayang dan aku rasa, mereka ialah kawan yang paling best aku pernah jumpa. Friend come and go, but true friend will remain forever in my heart. LOVE U GUYS!

9 comments:

intan said...

kak su neeee.....(kaksu sorang jer tau mcm mana nak sebut)...
Dia ni memang selalu buli aku pun..selalunya kat opis ar...pastu kalau g umah dia, aku baru jer nak lending kat katil dia, mesti dia menjerit." intannnnnnnnnnnn jgn dudukkkkkkkkkkk"tapi i dun careeeeee...pastu kak su tarik muka masam.hahahahaha
Semenjak kawan ngn kak su ni, aku pandai masak...ni sume gara2 dia ar yg ajar aku masak >speggeti> hehehe tak lupa gak ngn mee suah n sambal kicap..mmg perggghhhh...
Miss you ...Blueerrkkk

chOochet tengok chuyaya nga prep die tak pening2 lalat pon said...

*kembang2 ithong*

dah gi kursus kawen dah yeh? :)). aku tau perasaan blooming tu camne :P

chOochet thinks she's preggy said...

babe, baby sape tu. eee chomeinye :)).

dah cm satu family je aku tgk :P

pHat sUe said...

hurm, kalau isap okok anak yg tak baik lah eh?

OO br aku tau ...

pHat sUe said...
This comment has been removed by the author.
Chooyaya! said...

Choo... Ko membuatkan macam blog aku nih ramai sangat la pengunjungnyer... kekekek.. tu anak cik yatie la.. memang cumil... tak lama lagik, aku dapat cowang lagik anak buah! jgn mama dia mabok teruk time aku tawen nanti dah la, pasal dia one of the important ges tau?

nadialyna said...

Hun,you hv become one of the closest ppl in my life! we will grow old together, insyaallah.

Love u always.

Chooyaya! said...

Choo : Dulu isap wokok tak baik, sakarang plak, isap ler... janji pandai jaga diri... Tp ibu pretnen jgn isap wokok ok?

Naddy : Ok, promise! Cant wait to see u become a hot mama!

Intan : Seronok la kerja dekat opis skarang since Intan dah ada... :)

Yutaka said...

dik, mane gambo aku dagu runcing tu, aritu lain, ko dh tuko yeh. dongki lah engkau ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...