Thursday, April 2, 2009

Makan - Makan di rumah Kaklong! - Episod 2

Kawan2 opis Kaklong yang datang ialah Ila, Lela, Imah, Masitah & sorang lagi tu, aku tak kenal.. Kekekekek... Mintak mahap banyak2...

Dowang sampai dalam pukul 12.30pm. Lepas buat inspection serba sedikit, kemudian mereka telah dijamu dengan lauk2 yang aku tunjuk tadi tu ler.. Aku dengan rela hati telah menjadik pramusaji. Kebetulan pakai suar hitam dan kemeja putih, memang padan sangat la...

Ila cakap dia lapar, so dia la makan paling banyak. Favorite dia semestilah sambal tomato. Imah yang berbadan kecik tu pun makan bertambah jugak! Hahahaha.. Seronok tengok dowang makan banyak. Rasa berbaloi aku penat2 kat dapur tadi (padahal cuma menggoreng sayur sahaja) Hahahaha...

Kasih dapat duhet hari jadi. Kawan2 Kaklong kasik. Kebetulan masa hari tu, birthday Kaseh. Happy Birhtday Kaseh! Dah 4 tahun kan? Nanti Makchik kasik prezen yer?

Aku bagi pihak Kaklong nak ucapkan terima kasih pasal nkowang semua sudi datang. Nanti raya, aku buat open house kowang datang la pulak yer? (berangan siap2)

Pukul 2.00pm selepas dowang lepak2 menurunkan nasik dalam perut and gelak2kan gambar Kaklong ngan aku masa zaman bebudak dulu, dowang semua balik *dah kenyang balik la... Hahahahah...



Kaklong : Sila la makan yer kawan2. Penat aku masak tau?

Imah : Ishk, apa bau masam ni, Kak Lin mandi ker tak ni?

Lela : Ala Lin nih, nak posing2 plak. Tuang jerk la air tu, aku dah tercekik nih!

Lela : Mak ai, putihnya tangan ko Lin, tapi kenapa kosong jerk. gelang2 Mami Jarum mana?


Amboi... sungguh berselera skali Masitah makan... Kawan sebelah dok usya2 jek sayur yang enak dan jelita tu...


Ila & Lela terdampar kekenyangan... Tengok Ila posing kowang sendirik dapat agak macam mana dia kenyang. Hahahha

-END-


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...