Wednesday, May 27, 2009

Pasar Siang

Ni la ketama kali dalam sejarah bekerja di Felda, aku tak keluar time lunch hari Jumaat. Pasal nya ialah kerana Intan bizi nak siapkan kad kawen anak boss. So, kerana tak sampai hati nak tinggalkan dia sorang-dorang padahal dah tadek geng lain nak ajak makan so, aku decide untuk pergi ke pasar siang depan Masjid UTM Semarak untuk membeli keropok losong.

Jarak dari office ke tempat tu kalau ikut short-cut cuma la kurang dari 1km, tapi pasal kerana terlalu kasihkan lemak-lemak kat badan dan bagi mengelakkan ketiak basah, jadi aku dengan gigihnya bawak kereta parking dekat Wisma Felda.

Agak pelik kerana yang meniaga kat situ kebanyakkannya ialah orang lelaki. Terasa pelik kerana adakah mereka tidak malu meniaga didepan Masjid di waktu solat Jumaat? Hurm.. Sungguh kurang berkenan dengan golongan-golongan ini. Dah la solat 5 waktu jarang nak penuh, solat Jumaat yang seminggu sekali pun malas nak buat ker? Nak nak plak yang tak pergi Solat Hari Raya, sumpah gua palang.

Ditengah2 terik mentari tu... Terjumpa ngan Mieza. Rindunya dekat dia.. Dah lama tak jumpa. Agak-agak kalau ajak dia party hari Sabtu nih, dia nak tak? Haha.

Banyak jugak yang kitorang beli. Walaupun janji nak beli keropok jerk, tapi tetiba terasa macam nak beli kepak ayam, suar tido, upin dengan char keow teow, kopok, air kelapa, getah rambut dan sepit rambut. Petuhui!

Char keow teow ni pucat jerk. Seb baik Intan punyer. Dah la tadek kerang. Plak tu Abang tu tak solat jumaat pulak asjdlcskutyvnsk! Pastu dia cakap cam ni... 'Dik, abg baik tak?' Pastu aku cakap, 'Tak baik, pasal awak tak gi solat Jumaat'. Pastu dia kena gelakkan ngan orang2 kedai seblah. Tu la, saper suruh peramah2 tanya lagi. Hamek sebijik!


Ini my fav. Keropok! Bley makan dengan selamba sebanyak 15 pcs tau? Yang ni jenis keropok penipu. Pasal dia gemuk, tapi dalam dia macam tadek isi, tapi cuma ada angin. Kuah cam nak basi sikit2...

Ini seluar tido yang tetiba jadik hak milik Encik Tunang. Pasalnya sangat besar dan kalau gigih jugak nak pakai, maka kena pakai sampai ke dada baru la tak meleret2 ke lantai

Intan beli sepit rambut 2 ketul, aku beli getah rambut pakai buang. Kenapa pakai buang? Kerana mana2 aksesori rambut yang aku beli hanya akan bertahan selama 2 kali pakai paling lama. Pastu gone with the wind

Kalau jumpa kepak ayam, terus jadi resaksa gorgon kaler ijau

Tak cukup bubuh 2 gambar

Harus bubuh tiga pasal untuk nampak ganas

Iklan : Tak sangka muka I boleh jadik sesuci ni. Cam wanita baik yang kurang dosa jerk. Haha

-EnD-

6 comments:

intan said...

SESUKA HATI NAK MINTA HARGA SUAR TU RM10.00, PADAHAL HARGA ASAL RM15.00.NAK TAK NAK MAKCIK TU PUN BG JER LAH SPOLOH HENGGET.END UP INTAN PUN TAK DAPT PAKAI SUAR TU SEBAB BESAU...
TAPI KAKSU KAT PASAR TU RAMAI PEMINAT..KUME2 NAK KENAL NGN KAKSU N NGADE2 KUCING KAT KAKSU..

Chooyaya! said...

Intan,

1. kenapa guna hurup besar? tak elok jerit2 kat kaksu pagi2 buta cam ni

2. gigih kaksu tanak cerita suar tu harga seoplo hengget, tapi intan secara suka rela cerita jugak kat sini

3. seluar tu, intan bagi kat saper? abg saz suka giler pakai suar tu and bila dia pakai, nampak sexy and ala2 tonggek sikit buntu dia pastu kaksu stim. seb baik tak lama lagi nak kawen. harus gigit sampai lebam

4. jangan la cerita pasal peminat2 kaksu tu, kaksu malu la... auuwwwwwwwww... haha. cam sial

ok dah.. bye!

nadialyna said...

buduh. tatau napa. just nak cakap.

kak suraya ni memang banyak peminat..u tak tau ke Intan..tu pasal i bangga kalau jejalan dgn dia...tempias2 kat i..

Chooyaya! said...

nadia, baca ni

1. ko la buduh.. hahaha..

2. statement ko mmg tak bley blah. mana la i ni hot macam u, sampai ada yang tinggal note kat wiper kereta...

'awak, saya yag parking depan kereta awak tadi. boleh berkenalan? ni number telefon saya - zam'

and siap ada peminat misteri yang hantar bunga kat opis yang listed dalam wikipedia.. tau semua salasilah keluarga bagai..

amacam?

u jangan nak perli2 i ok? hahahah. fcuk u.

nadialyna said...

yg letak number kat keta itu pastinya buruks n rempit. even tho dia bwk keta tp nk jugak ckp rempit. mmg i ludah jer. hahaha *jahat*

yg mamat wikipedia itu agak psycho ok. sah2 i takut kena rogol or dia letak racun lam bunga.

fuck me? anytime baby.

intan said...

hahahaha...masing2 poyo jer...
sama jer dua org ni..yg penting korang lawa + comey.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...