Monday, June 15, 2009

Haritu Dulu Masa Rajin, Aku Masak Kat Rumah

Semenarnya, menda peristiwa nih dah berzaman dah berlaku... Walaupun gambar dah agak-agak basi, tapi demi blog kesayangan, tetap jugak nak update. Apatah lagi kalau cerita pasal makan-makan. Dengan hati rela, taknak cerita pasal kawen pasal makan itu kan lebih lazat?

Hehe.. Sah-sah Ajim palang blog I pasal dia busan I asyik cerita pasal makan. Tapi pasal I suka makan, takkan la orang nak marah? Pasal kalau I tak makan, I jadik resaksa gorgon. Anda mungkin tidak mau bukan? Pasal nanti I fire KLCC, Nadia nak kerja kat mana plak?

Dah-dah. Bab merepek macam kerepek pisang, memang diri ini juara tanpa saingat sengit mahupun saingan senget. Dah la kepala I ni ala2 mereng. Apatah lagi nikah hanya 5 hari lagi? Arrghhh seram.... So, patut post 5 entry harini. Kalau tak, mana nak kejar cerita-cerita semasa. kang nati u all jeles plak takot I rahsia kalau makan sedap-sedap kan? Dengki kan?

Ok, tanpa melengahkan masa lagi, mari melayan gambar makan.

Lauk bukan main hebat, skali nasik cuma beli yang dekat kedai nasik ayam dara kukus. Pasal beras kat rumah ni hanya habes kalau dah buruk dan busuk dan berbau seperti stokin yang tak basuh 5 bulan. Walaupun beli 5kg, gigih nak menghabiskan sepeket beras. Tak berbaloi. Jadik, wajib beli yang dah siap jerk dengan harga RM1.50 sebungkus.

Tentulah Nadia gembira dapat makan asparagus goreng belacan + tauhu cina. Dah la I masak sedap. Haha.. Yg kaler hitam tu ialah ayam masak kicap dan telur dadar. Telur dadar tu jadik rupa huduh pasal tukang masak dia terlebih power

Memperkenalkan Chef Sazli! Tengok gambar dah tau annoying kan? Dah la kiter masak kelam kabut pasal kesian kat Nadia lapar tak bukak2 puasa walaupun jam dah pukul 8, dia plak boleh main-main kat dapur. Siap kunon2 jadik pengacara rancangan masak memasak. Aksi flip telur dadar yang pertama berjaya, tak puas hati. Musti panggil orang saksikan kehebatan. Nadia la jadik mangsa. Flip kali kedua, telur dadar jatuh dekat luar kuali. Harus I mengamok. Suka2 jerk nak main-main kat dapur

Sayang tetap seyum walaupun I tarik muka pasal telur dadar dah tak hensem. Sian dia... Tu la, len kali jangan main-main waktu masak. I kalo masuk dapur, otomatik jadik garang macam cekgu disiplin

Jemput minum.... Air peel fresh jerk... Pasal pakai baju pink, terpaksa makan nasik. Kalau tanak kasik I makan banyak, bubuh alas meja kaler kuning. Kompem gua ilang selera.

-EnD-

3 comments:

nadialyna said...

muahahahahhaha..terpaksa aku kontrol nak gelak gila time saz baz jatuhkan telur pesal kesian tengok muka dia cam cuak2 ngan kau dowh

Chooyaya! said...

nadia : sian gak kat dia masa tu, tp dia kt dapur, nyusahkan aku nak bekerja jerk.. time tu la nak buat program masak memasak. aku plak kat dapur mmg garang... haha. sian dowh kalo teringat balik.. hahaha... cuak jerk muka dia time tu. yer la, telur dah jatuh. seb baik habes. kalo tak membazir jerk

Farez said...

nothing beats home cooked meal. hehehe... su dh kawin, lepas ni nad leh dtg umah masak western for me and kam, can or not? ;-).. oh yer, stop calling me gay will ya!!! coz i'm so not u doink.
grrr..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...