Thursday, June 11, 2009

Tolong Tolong!

Tolong bagi petua macam mana nak ilangkan senggugut yang sakitnya terasa mcm perut kena vacum atau kena toreh dengan pisau pastu dicurah dengan air limau. Sakit melampau lampau sangat, sampai terasa mcm nak cucuk2 perut ni dengan pisau.. Sakitnya... Aku dah tak larat nak tanggung sakit mcm ni dari form 3 sampai sekarang. :'( Sakitnyer......

7 comments:

Asma said...

kak suraya,
asma cadang makan ponstan...
period regular kan? kalau tahu bler next period, start makan ponstan 2/3 hari before hari yang dijangka period sampai...
itu memang standard practice la yang doctor akan recommend kat patient...selalunye berkesan...
tak pun kalau nak, cuba try makan evening primrose oil(EPO)...ade kawan kate kalau makan EPO regularly boleh kurang symptom sakit senggugut...
selamat mencuba!

::MIMIE:: said...

hmm kalau start dr form 3 camtu
better pg check
takut nanti ada sakit lain

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kak chooyaya...
tak ada pun senarai yanie kat list kawan2 kak chooyaya...

majuk! heehe

Fara Manan said...

dah beli blum ubat yg i suruh tu?

me who own this blog said...

takpe..nnt ko dah kawen, dah beranak..dia akan hilang..dan aku pun suggestkan ko mkn EPO..gud for those who have this hardly period pain...sakit kan...beranak lagik sakit..adoiiiii!!!

Chooyaya! said...

asma : kalau makan ponstan awal memang berkesan eh? rasanya kaksu patut carik EPO tu la...

mimie : mmg nanti aku nak pi jumpa dokter. takot ada masalah lain. tp period pain pada perempuan mmg ker normal?

farah : hehe, i tak sempat lagik nak jumpa dokter, bizi nak mampos. tp dah period awal2 nih, nanti wedding both side shud be ok kot?

yanie : nanti kaksu update blog nih.. skarang ya amat bizi

et : et, teori ko nih ternyata berhasil ker? ni yang tak sabar nak kawen dan romen ni!

me who own this blog said...

berhasilla...cepat kawen...jgn lupe jawab salam kalolah laki ko tuh bg slaam..jgn main terjah je ok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...