Wednesday, July 29, 2009

Ngee He Hee... Outdoor Photoshot at KDE

Ok guys... Today pasal I tak berapa bizi, I update yang pakai gown pulak, esok yang pakai baju Cheongsam, pastu lusa pakai baju Sari , tulat baju Jawa, tulit baju Kadazan, Jepun, Minang, Minagkabau, UFO, H1N1 dan seterusnya lah sampai kena sumpah jadik mengkarung oren pasal walaupun dah sebulan kawen dok berangan manjang update baju kawen sampai tak cukup 5 entry. Dah la tu, 1 entry kalau boleh nak bubuh barang 200 - 300 keping gambar. Tak agak-agak.

Dah dah. Membebel banyak, mukadimah jerk dah 8 baris, tak kira yang merepek meraban lagik. Jap lagik I nak edit gambar yang BBQ kat rumah plak masa weekend. Bizi nih. Bizi. Jangan kacau. Bizi sangat sampai bila big boss suruh ambik pen drive kat kereta dia, I suruh dia ambik sendirik. Haha. Sian dia. Kene buli dengan secretary. Yang the best part is, dia pergi jerk pasal I cakap, I period, sakit belakang. Kalau jalan banyak nanti I pitam. Haha. So kalau I pitam, saper yang nak mengandung???? Saper????

Ok, kiter mulakan dengan Bismillah, disudahi dengan Alhamdulillah... Begitulah sehari dalam hidup kita, mudah-mudahan diberkati Allah... * Aik, tetiba ternyanyi lagu Raihan.

Gambar pertama musti bubuh gambar sendirik. Pasal nak glemer sorang-sorang, harus block muka hubby. Sorry sayang eh? Nanti petang I buat u Milo Es sedap-sedap, cicah ngan biskut cap PingPong.


Sekarang, bermula lah sesi berangan. Kalau terasa cam nak muntah ker haper, lekas-lekas carik button pangkah kat atas tu. Kesulitan amat dikesali. Sebarang kecederaan mental mahupun fizikal semasa view page ini tidak ditanggung oleh pihak penganjur. Surat menyurat juga tidak akan dilayan.


Usaha Sazli nak tolak I tak berjaya. Haha


Wah, jangan terperangkap dengan 'sesuatu' itu. Itu semua ilusi. Pasal ingat tak? I punyer kan jenis mini jerk?



Yer, yer. I memang ada masalah untuk senyum. Asal senyum jerk kentut, asal kentut jerk senyum. Macam tu lah seterusnya dan seterusnya...



Owh, lupa nak cakap dan riak. Kalau terasa gown yang I pakai ni cantik, I nak kasik tau yang this is my own design yang telah direalisasikan oleh Roland. I yang cakap nak patern macam ni. Simple jerk... Kan kan?


Bunga peacock yang kat tangan tu suppose berada di kepala, tapi pasal nak jugak ngada pakai crown, so terpaksa buat bunga tangan jerk. Dah la tu, Puja yang buatkan. Sian dia lari2 naik dewan pastu kutip kat pelamin bunga tu. Siap kena ngorat ngan bangla yang tak sedar diri mintak number henpon dia.


Ni kalau angin lalu ni, pastu bau hau2 ketiak masham I, sah-sah hubby pengsan, Tapi ketiak I bau epal. Pasal guna Lady Stick yang jenis epal hijau. Memang rasa fresh sangat. Tapi kalau panas dan lama sangat pakai and tak mandi-mandi terus bertukar jadik bau epal masam. Selalu paksa hubby mcm ni... 'Sayang, nak bau tak ketiak I, ketiak I bau epal'. Kekadang Intan, Yatie ngan Nadia pun kena jugak mcm ni. Tapi dorang tak layan pun I. Padahal dengki ketiak dorang tak bau epal. Macam I taktau. Elleh!

Hoi Suraya, kalau nak tidur gi balik rumah la. Banyak santek muka kao?

Ala sayang ni. I pura-pura tidur jerk. Meh I peluk U meh!

Dah


Tolong berenti Suraya, Please.. Now!



Ah...! Dengki ker? Kata kawen? Memang la mcm ni. So what?? So far So Good.


Amaran : Ni buaian untuk yang berumur 12 tahun dan kebawah jerk. Skali jatuh baru padan muka korang dua. Amboi, sukanya dapat main buaian, macam dapat main aper jerk... Haha



Sangat obvious muka hubby macam agak-agak seksa menahan berat I.


Sayang, maafkan I kerana gelak bila tengok sayang try so hard untuk buat muka serious.

Ok, kat sini tuan puan semua akan nampak detail pada baju ni. Perhatikan diamonte-diamonte yang terdapat pada leher dan juga batu-batu swaszorki ker menda ntah macam mana nak eja pun tak reti pada pinggang dan juga lengan baju.

Masa ni, Puja ada kat depan I dok gelak-gelak ngan Adik Wani cakap I perempuan jenis berangan tahap max.

Tak sempat nak download pun gambar nih, pastu henpon Puja masuk virus. Padan muka ko. Haha

Adik angkat Sazli yang manja tahap gaban hijau. Adik Wani. Kecik lagi. Baru abes SPM. So tak digalakkan untuk mengorat dia or else. (Jika ada sesiapa bebudak DanDan yang sebok-sebok nak tanya ker) Haha.

Dah sudah. Baring plak dua ekor ni...



Memula baring, pastu main cuit-cuit pipi, pastu?



Pastu pandang kiri pandang kanan, tengok line clear ker tak...



Pastu ko tengok muka aku, aku tengok muka ko, senyum-senyum and terus ajak balik main masak-masak kat rumah. Main masak-masak jerk... Korang ingat menda? Hish, kuning jer otak masing-masing.



Saz : La sayang... tadi kata nak balik umah main masak-masak... Ni kenapa tak bangun-bangun lagi?

Su : Sabar la sayang... U ni nakhaaaal tao? Dah la dagu ada dua.. Kluk Kluk Klukkkk

Masa ni Roland cakap kat I. 'Su, U bergaya jerk ikut suka hati U, Saz kat belakang tu i buat sebagai prop jerk...' Haha. giler kejam statement.

Korang caya tak, pas kami sandar-sandar kat pokok ni, pokok ni tumbang. Tak caya???? Tak caya sudah, nama ko bedah, tetek ko sebelah!


Graaau... Makan budak!

Ngeeeee..... Sensored. Pasal ramai budak bawah umur yang tengok blog ni. Haha

Dinding kitchen kat KDE pun kena 'rogol' dengan kami

Bila dah kehabisan idea nak pose

So, jadik la macam ni...



And macam ni... Haha...

Ok, sekian saja untuk kali ini. Tapi jangan lupa temujanji kita pada minggu hadapan, dihari yang sama, waktu yang sama hanya di TV Orenn... Bye.....

-END-


6 comments:

nadialyna said...

kau mmg bodos kan. ratu merepek. sbb tu ah otak aku dah tak betul skang. since jadi housemate kau otak aku da berlobang..

~wuuuuuuuuuuuuuuuuu aaaaaaaaa~

itu adalah bunyi suara hantu Ester. dia mesti dtg kat kau pesal kau bnyk kutuk dia dulu.

but konklusinya, gambar lawa. dah bye.

Chooyaya! said...

nadia : eh mana ada aku merepek. aku jenis serius kambeng. pastu bila ko dah gila, nak tuduh aku. padahal dah kena sampuk ngan hantu ester. wei, betul ker ester mati terbakar? ko la, slalu kutuk dia cakap dia makan babi la.. dah la bilik betul2 depan bilik ko. bilik tu mmg banyak setan. banyak perkara jahat telah berlaku kat situ.. muahahahahha :gelak setan lagi:

nadialyna said...

hahahahahaha uishh senyap2 sudah pesal bilik tu

LeEsA™ said...

lawa la pic akak!
jlez u

hehehe:)

neway,
l0oking 4ward 2 meet u guys
huhuhu
:)

Chooyaya! said...

leesa : Tq safia. kaksu rasa lagi elok kalau kurus cam safia kot? hehe

nad : ur secret safe with me tp aku akan blackmail ko kalau ko tak kasik aku wedding prezen. haha. kidding!

LeEsA™ said...

uish.
bek jgn kak su. krus sgt k0wt.
hahaha
maintain je cmtuh
chumil suda
i l0yke!
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...