Thursday, July 30, 2009

Perempuan Itu & Tempat BBQ

I dapat komplen. Kenapa asyik nak cerita and download gambar masa kawen jerk? Kami dahagakan cerita makan-makan awak la.. Ok la, ok la, ffffineeeee...!!! Tanak tengok gambar kawen I dah eh? Takper la.. I baru cadang nak bubuh gambar yang Outdoor masa kat Pahang. Tapi U guys insist nak jugak cerita makan, so I kensel la...

Padahal I sanggup update sekali seminggu pasal nak entry kawen tu berada di atas setiap masa tau? Haha. Giler pathetic.

Ni I nak bagitau siap-siap. I nak try tempat bakar BBQ ni, hadiah dari Hadry, Linda & Kawan-Kawan UiTM Sazli... TQ So So much Guys... Sukanya dapat hadiah macam ni. Apa-apa yang melibatkan makan, memang I suka sangat-sangat! I suka semuaaaaaaaa hadiah yang awak orang semua kasik. Ada set pinggan mangkuk, ada comforter, ada lampu, ada duhet, ada TV Plasma, Laptop, Camera Digital & macam-macam lagi la. Jeles tak, jeles tak?? :D

Dah la. Tetiba cerita pasal hadiah, padahal I nak cerita pasal makan tadi.

Lepas siap kemas baju dalam bilik and susun cantik-cantik, I duduk kat hall tengok tv cerita masak-masak. Saz pandang I, I pandang dia. Perkara ni memang selalu berlaku pasal dalam rumah tu hanya ada kami jerk, kekadang ada Bonda dengan Bapak. Aku pandang muka hang, hang pandang muka aku. Memang best. Hehe

Owh, kadang-kadang kami gaduh jugak dengan nyamuk dan main lawan-lawan dengan semut.

So, pasal kami dah taktau nak buat apa, Saz kasik 2 cadangan.
1) Tgk movie & makan-makan dekat Pavilion
2) Buat BBQ and ajak KakLong sekali...

Pasal terlalu rindukan rumah yang bising dan suasana hiruk pikuk masa kenduri kawen, semestilah I pilih buat BBQ and makan ramai-ramai. Pasal nak kasik meriah, I invite kazen I, Ngah & Family, Pak Nyang & Family serta Amir datang join. Sian kat Bapak tak join this time pasal dia balik Kedah atas urusan penting iaitu visit Tok Chak & yang paling penting ialah main golf. Wah, pentingnya bapak! Hehe. Bapak, sorry naaa... Next time kiter buat lagi BBQ ok?

Kerana dah kesuntukan masa, so we all just pergi Carrefour and beli Ayam & Mmbeeekkkk yang dah siap di marinate. I beli peha ayam, kepak ayam & ciken tight serta kambeng shoulder. Pastu beli buah, prepare salad & buat spagetti bolognaise. Simple & sedap & kenyang! Tu jek yang boleh fikir dalam kepala ni untuk tempoh yang singkat. Paling terbaik bila Ngah datang bawak satay yang tak bakar lagi. Best Best.

Ok, tanpa melengahkan masa, mari kita saksikan gambar-gambar berikut.

Wah, hebatnya wanita ini memasak! Sempat pandang camera lagi. Mungkin kalau sikat rambut elok-elok sikit lagi kacak kot? Ala, sebenarnya sengaja jerk bubuh muka-muka buruk plak. Takkan la asyik nak mekap santek jerk kan? (Padahal ni la gambar sorang-sorang paling OK malam ni, so bayangkan betapa buruknya I)

Dah Ayiel, ko jangan nak berangan jerk. Meh tolong makcik kupas kulit tomato ni... Dah la pakai baju 98. Apa kena mengana ntah dengan spagetti. Owh, kat mini bar ni dulu cuma ada 3 kerusi jerk. Bila I datang masa dulu zaman anak-anak dara and terpaksa guna kerusi rendah, esoknya terus bapak order lagi 1. So sweeet...

Yang hitam macam Intan tu ialah kuah untuk makan ayam semua tu nanti. Recepi dari kawan Kaklong masa dia dok kat Sabah dulu. Campuran Tomato + Bawang besar + Cili padi + Honey, Lemon + Sos Tiram + Kicap dan A bit here & there yang sangat sedap. Berdiri megah disebelah ialah kuah spagetti hasil masakan yours truely :)


Ayiel, ko makan salad jerk. Jangan makan yang lain. Nanti gemok nak salahakn makcik plak.



Simple jerk kan makanan? Yer la, mana ada masa nak prepare menda lain pun.. Lagipun tak elok makan banyak-banyak. Nanti kencing manis.



Tengok tempat BBQ tu, sangat comel and sayang sangat kat dia. Pasal dia bukan kuning, maka tambah sayang. Thanx Amir tolong bakar ayam jugak. Nak harap Abg Sazli hang, 2 jam pon api tak mau idup lagi.



Tis tis tis.. Air liur meleleh and tadah dengan tangan. Gemok gemuk sungguh ayam ni. Nyesal aritu makan 2 jerk. Ok... FFinee! I makan 4, jer ......



Ni Abang Ngah. Hubby Kak Ngah my kazen. Dulu masa skola, dia guru music. Kalau dia cakap not-not music, I musti malu sipu-sipu sampai nyorok kepala dalam meja pasal perasan dia sebut nama I. (Dulu masa kecik orang panggil I Dik Not)

Sayang, patut la bila time nak makan, satay dah kurang banyak. Rupanya U bedal awal-awal eh?

Pak Nyang tengah warm up sebelum makan kambeng. Pastu dia bukak baju pasal tak tahan panas.

Perempuan gemuk ni pakai baju PUMA tipu yang beli kat carrefour dengan harga RM6. Indon pakai baju PUMA ke korang? Pasal Kaklong cakap, waktu ni muka I macam neng jerk. Takper la.. Neng pun neng la... Tapi i neng vogue ok?



Kaklong, sumpah buruk. Tak tipu. Mungkin ko patut buat rebonding kot? Haha



Ceh, I kena kejar ngan Kasih pun takot. Yerla, I tak takot, tapi I macam geli buntot.



Cehhh... Abg Ngah macam Cekgu Besar yang tengah periksa kawasan skola jerk. Kot-kot la ada yang bersepah ker... Time nih semua dah kekenyangan.

Dah kenyang, mula la sebok nak amek gambar. Eleh Ayang, nak bergaya lebih-lebih dari Makcik plak. Dah la pakai baju I.


Berani ko pegang kepala Makcik Ayang??? Wani, kenapa Wani punyer rambut nampak macam pakai songkok jerk eh?


Amboi, banyak santek muka korang dua. Orang sebok-sebok kat dapur, korang boleh plak layan majalah Media Hiburan yang pinjam dari jiran sebelah tu. Ececeh, tak ngaku diri sendiri beli pasal nak tengok Cat kawen.


Meriah rumah ni dengan bebudak sampai terasa macam nak raya jerk....


Pastu paksa-paksa I tangkap gambar loncat-loncat depan rumah.

Sekian laporan..

Untuk kawan-kawan lain yang dok request nak buat BBQ nih, nanti eh korang. One day kiter buat lagi. Nadia pon dah tuntut lama nak makan BBQ, Puja pun call marah-marah pasal buat makan-makan bila dia pergi Kuching ngan Zack Galak. Wei, Zack ada affair ngan Puja ker? Korang semua dah terlambat. Hahahahahah


-EnD-

8 comments:

Anna said...

wah...bestnya...intan dapat bayangkan keadaan umah kaksu tu. riuh rendahkan..tapi tak tahan muka kaklong yg mcm tahan berak jer...hahahahaha BDW enjoy reading your entry

yatiyahya said...

bagus..cerita makan kembali semula...

redghost said...

+letrik+

en yatie dah letrik ke tempat ko tuh nak komen2 pulak???!!!!

redghost said...

+makan+

dalam sume2 makan tu aku tak nampak KOBES pon....

redghost said...
This comment has been removed by the author.
redghost said...
This comment has been removed by the author.
Chooyaya! said...

Anna Sui : Memang kecoh la Intan. tau jerk la Ngah kecoh macam mana.. (Busan aku dengar lagi tadi ko nyanyi lagu hati Kama)

Yatie : Next week kiter update pasal Kawen lagik, tak kira

Pawie : Apa masalah kasik sampai 5 komen yang sama? Owh, KOBES ada, tapi Kobes bunga jerk. Tengok elok2

LeEsA™ said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
wt BBQ ta ajk pun
sdey ah cmneh
huhuhuhu

safia blik penang mlm neh
u safia cti mdterm break
but then ta blik kl k0wt
sbb ibu ngan bapa ta cti
huhuhuh:(
sadis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...