Friday, August 7, 2009

Kucing Tu...

Nkorang... Sekarang kan, kalau I nak balik dari kerja.. Sampai jerk kat kereta ada sekor kucing ni dia akan 'meow meowwwww' kat I. Sian dia. Mungkin dia lapar. I tak ada makanan. Taktau nak kasik dia apa.

Sedih tengok kucing tu pandang I and macam merayu-rayu jerk... Mintak maaf kucing. Kakak tak ada makanan nak kasik arinih... Esok kakak kasik ayam goreng berempah eh?

Next day, masa I sampai kat kereta, I tengok meowww tu ada.. I terus datang kat dia and kasik biskut. Ayam goreng berempah tadi kakak dah ada tapau, tapi pasal kakak lapar, kakak makan sendirik. Pulak tu kakak dah campur dengan kicap, mungkin meow tak suka. Tapi kakak suka. Kakak tak peduli, kakak nak makan jugak.

Meow, kalau la sekarang ni kakak duduk rumah kakak sendirik, kakak akan bawak meow balik. Tapi keadaan tak mengizinkan. Maafkan kakak. Mungkin jodoh kita tak ada... :'(

Ni la meow tu.. Dia tak hensem, tapi jiwa dia suci.

Meow berlalu tinggalkan kakak dan sampai harini kakak dah tak jumpa dengan Meow lagik... jaga diri baik-baik meow.

Tu pasal la I memang elak dari jatuh cinta dengan kucing. Nanti I jadik simpati and sayang sangat kat beliau. Pastu kalau beliau mati, I sedih. Dah dah. Jangan bela kucing kalau tanak sedih bila kucing mati dulu dari kita. OK?

-EnD-

5 comments:

Anna said...

Boyot kat umah intan sihat sepanjang masa..makan tido jer keja beliau..sampai dia tak larat nak berlari kejar tikus dan hanya mampu pandang jer kat tikos tu... sambil wink2 kan mata dia tu

Chooyaya! said...

Anna Petuhui : Buyut tu mmg kategori mengada. Dah la pemalas!

yatiyahya said...

tau tak nuha sukakan kuceng...?
tapi ibu dia kurang suka kan kuceng kerana pernah patah hati disebabkan kematian kuceng secara mengejut..?
betul kata awak..kalau sygkan kuceng..kiter blh jadi terlalu sedih...-sekian-

nadialyna said...

kau dah tade idea eh? pasal kucing pun leh jadi entry. kahkahkah

Chooyaya! said...

yatie : yer, so jgnlah kier beramai2 memebela kucing kalau tanak hati retak

nadia : hahahah.. aku mmg nak kasik kuecen tu popular la kat sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...