Monday, August 24, 2009

Poja & Cold Soba Sushi King

Ni entry last kopek pasal makan-makan waktu lunch yang I boleh share. Pasal lepas ni kalau I post jugak entry lunch, I kena naik van mayat. Pasal dorang cakap kalo kiter tak puasa Jabatan Agama Islam akan tangkap sumbat dalam van mayat tu, pastu kena denda mandikan mayat. Yang tu I takot sangat. Taktau la kenapa I takot tengok mayat padahal mungkin, eh, mana boleh mungkin, kompem satu hari nanti I jugak akan menjadik mayat yang sejuk kulitnya... tssk tssk...

Ok la, bye. I da tadek mood bila cakap pasal mati pasal I terasa yang I masih tak cukup amalam. Bye.

Ok la, tak jadik bye. Meh I cerita sikit kat nkorang pasal cold soba ni. Poja ni kan, ko memang suka bawak aku makan tengahari waktu opis, pastu ko cantik-cantik, aku muka selebet lalu nampak macam tukang gaji nko. Kan? Pastu Ikram dok cakap aku dah insaf, macam pekerja sawah, cantik pakai tudungwjjhytwudkokmnbwtf.

Kata Intan, Poja ni kalo buat muka selebet atau gambar kendid ker, muka tetap cantik. Cam kiter ni (nko la Intan, I tak) kena pose perasan nak mampos sampai 100 snap, lalu gambar yang jadik jelita cuma 2 keping.

Dia cakap dia lapar. Tapi order cuma cold soba jerk. Kalau I lapar, I order ikan, ayam, udang, kambeng, lembu, badak vavi semua cukup.

Intan tanya, kenapa mee dia sikit, tapi kuah dia sikit. Pajo cakap, 'ko ingat nak makan mee ni makan makan mee sup ker?'


Sedap gak rupanya cold soba nih, wajib next visit ker Japanese restaurant akan order menda ni. Sedap, sejuk, simple dan stim.


Kan I dah cakap, muka I sekarang sama macam tukang gaji si Poja sahaja.


Owh, lupa nak kasik tau. Ni I punyer menu. BBQ Fish ker menda ntah. Kalau makan kat sini, memang akan order menda nih jerk. Pasal chicken teriyaki dia sangat sikit, bubuh dalam mangkuk yang kecik sangat sebesar pau Rm0.50 seketul. Tak kenyang!

Poja kalo ada shooting kat area Setiawangsa/Wangsa Maju atau area yang dekat-dekat dengan my office, musti kasik tau / paksa I lunch dengan dia. Pastu akan gelak-gelak cakap tak sangka I tetiba dah berubah jadik perempuan alim.

Harini Ikram tak ikut pasal dia nak pergi solat Jumaat. Walaupun I dah cakap, 'Iq, tak payah la pergi solat, jom kiter makan'. Terus Poja jeling I sampai nak terkeluar bijik mata. I tau Iq nak ikut, tapi pasal dah kena jeling terus kensel. Muahahaha.

-EnD-

4 comments:

Anna said...

kalau kak su org gaji Poja, abis intan assistant kaksu (orang gaji gak ler)

Chooyaya! said...

ha ah, kaksu up sikit dari intan la... mcm biasa..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

aku mkn mee udan rasa nak muntah.. ni aku tgk mee kaler ijo mcm cendol.. leh telan ker???? hahah

Chooyaya! said...

hari isnin, dari pagi aku dok terbayang cold soba ni. pastu balik singgahla sushi king. masa berbuka, menatang soba tu dah lembik. nak muntah aku makan, tapi pasal tanak nampak membazir depan laki aku, telan jerk la... warna hijau mungkin bukan warna cendol kot, warna tahik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...