Wednesday, September 16, 2009

Intan memang comel, tapi hitam sikit


Intan mintak I baiki dia punya 'tatabahasa' untuk email yang dia akan forward pada semua orang office I. Note tu berbunyi begini.


Semua petugas F**SB

Untuk makluman semua,bermula pada 17.9.2009(Khamis) sehingga 24.9.2009(Khamis) En. Halim tiada di pejabat kerana menghadiri Feltex Board Meeting dan terus bercuti sempena hari raya. Mungkin beliau akan berada di pejabat pada 24.9.2009( Khamis) pada sebelah petang.

Sekiranya ada document yang perlu tandatangan En Halim, boleh hantar sebelum pukul 2.30 petang.

Pada pukul 2.00 petang kita berkumpul beramai-ramai masuk ke dalam bilik En. Halim untuk sesi bermaaf-maafan.

Intan, Intan memang taknak pulangkan baju Kaksu yang ni kan?

Dialog

Sue : Intan, baju Kaksu yang kaler oren yang Intan pinjam masa tidur umah Kaksu dulu tu, mana?

Intan : Ada. Intan nak. Intan taknak pulang

Sue : Tak malu ker? bagi balik!

Intan : Biarla. Intan nak jugak


P/s : Dia memang comel kan? Haha. Intan memang lurus giler. Kalo tak caya, baca blog dia yang pasal boyot kucing dia tu. http://annadayana.blogspot.com/2009/09/boyot-ada-anak-tapi-anak-dia-ker.html


-EnD-

7 comments:

Anna said...

Kaksu....harapan intan nak pulangkan baju kaksu tu..intan mmg suka baju tu dan akan simpan kat almari intan, lagipun itu jer kenangan intan dari kaksu... dah tu baju tu best giler pakai, almaklumlah baju mahal kan..
Arghhh malu giler kaksu tunjuk kan note intan kat semua orang, nanti dorang ingat intan tak tahu buat ayat pulak.
Untuk perhatian semua follower kak su, intan mmg selalu minta tolong kaksu betulkan grammar.So what? ada masalah? NOTHING kan

Chooyaya! said...

intan : hahahahhahahahahhaha
bangang la intan nih. ada diploma in secretary, tapi kalo nak hantar email, ayat dia main tulis mcm nak borak-borak jerk. bodo.. hahaha

ambik la intan baju tu. kaksu sedekah jerk. intan mmg kena pakai baju lengan panjang banyak2, pasal intan kan ada kudis kt tangan? hahaha

Anna said...

bukan kudis lah, tapi alahan..bukannya banyak pun...

Kawan -kawan,
saya dah baik dari allergic..Percayalah...lagipun saya mmg nampak sweet sikit pakai baju mcam tu..

Tapi intan tau kaksu pun ada..........takper ar tak nak cakap.hehehehe

Chooyaya! said...

Intan jangan nak start eh? kang kena kang. Muahahaha

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hauhahahaha... aku pon ada kudis.. ko nak sket? meh aku tepek kat ko!!! huahahahah.. sian ko intan..ada 'kaksue' yg mulut JAHAT nih!!!

Chooyaya! said...

fillani = ko pon ada? kat mana? aku ada kat eh eh. mana boleh bagitau. ni rahsierrrrr....

ko kan filla, kalo ko jumpa intan ni, aku rasa ko dah sekeh dia kot? jenis muka dek jerk kalo aku marah. geram aku.

Anna said...

hahahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...