Friday, September 11, 2009

Merah Itu Cinta?

Gud Morning Ya All..!!! Cheewah, terasa macam cool jerk bila sebut Ya All.. Aaauuuuuuuuuuuuuuuuuu <- Curik si Filla punyer trademark menyalak dalam blog. Huish, pagi ni semangat memang membara la.. Mementang ler harini I pakai baju kaler merah… Terus rasa garang dan semangat Mentera Semerah Padi.

Pasal pakai baju merah, pagi-pagi dah layan lagu raya Aman Shah – Kepulangan Yang Di Nanti. Pastu Intan yang suka ngantuk pagi-pagi tu dah kutuk-kutuk I cakap raya lambat lagi. Apa kena mengena ntah pakai baju merah dengan lagu Aman Shah. Jangan tanya I, pasal I pun tadek jawapan. Owh, btw ini bukti I pakai baju merah pagi ni.



RRRau….. Hei Perempuan Berbaju Merah. Pagi-pagi dah update blog. So obvious ko kekurangan kerja. Miahahahahhaha


Kelmarin, I dengan Kak tonah pergi GE Mall. Motif = Nak beli buku. Pasal dah terasa lama tak layan jiwang layan novel-novel melayu. Fav buku I mustilah keluaran Jemari Seni. Semua buku dari Noor Suraya sangat best. Yang paling best ialah ‘Surat Ungu Untuk Nuha’. Punyer la best sampai anak Yati pun bernama Nuha. Semua gara-gara buku ni la.


Cover Surat Ungu Untuk Nuha - Walau baca 8 kali tapi tetap tak jemu.

Nuha Fateeha - Anak Cik Yatie, nama tu dapat dari buku 'Surat ungu untuk Nuha', nanti Auntie Sue hadiahkan Nuha buku ni bila Nuha dah pandai baca. Tapi Nuha dalam SUUN digambarkan segaia gadis sederhana yang berkulit gelap. Nuha version Yatie putih macam kobes tauhu


Pastu kalau baca Nyanyian Tanjung Sepi, terus I rasa macam nak kawen dengan doktor (dulu la). Kagum dengan semangat Nur Khalida dan kesabaran Dr. Aqmal Aziz dan kepetahan anak dia Nuur Hannah…

Tapi akhirnya, I kawen dengan arkitek, tapi arkitek pun rupanya paling best. Pasal tadek on-call semua cuma kalau Sazli ada problem kat side, dia musti tadek mood, nak demam, tak layan I nak manja-manja dengan dia and malam tadi pukul 2.00am mata dia masih terkebil-kebil fikir solution untuk kerja dia. Bila I tanya apa masalah, dia cakap pasal design pintu. Errk… Pasal design pintu pun jadik pening ker. Memang I tak paham kerja dia la.

Beli buku ni sorang satu dengan Yatie pasal nak simpan buat kenangan :) Buku ni sangat best korang. Best giler and memang tak rugi kalau beli barang 4 ker. Kasik la kat jiran kalau boleh.

Nuur Hannah Binti Dr. Aqmal Aziz - Kredit tu KakSu. Curik ni dari blogdrive dia. Visit http://www.noorthuraya.blogdrive.com/


Itu yang membuatkan I enjoy kerja sebagai secretary jerk pasal I dengan gembira boleh baca novel-novel kesayangan tanpa rasa bersalah di tempat kerja

Ini novel yang I tengah baca sekarang. PELANGI dari Jemari Seni hasil karya Syud, Hlovate & Noor Suraya. Ada 3 cerita dalam 1 buku. Baru siap baca yang cerita satu. I masih tercari-cari buku Rahsia Hati Sofea karya kawan maya I, Nazurah Aishah. Padahal haritu dia ada offer kalo nak buku tu, bagitau dia and dia pos, tapi pasal I belagak, nak jugak carik sendiri yang kesudahannya kat MPH pun tak ada.


Owh, korang jugak patut baca buku LILY BUAT NAJAH karya Nazurah Aishah jugak. Ni la novel sedih pertama yang I baca. Nanges sampai meleleh-leleh air hingus and bengkak-bengkak mata. Pastu Sazli gelakkan I pasal dia cakap I ni mudah sangat terpengaruh dengan Novel langsung bergaduh 2 hari.

I rasa cam dia tak respek apa yang I minat. Bila I baca buku, bukan takat I baca, tapi I mendalami, menghayati dan kekadang berangan-rangan kunon-kunon I la heroin. Tapi kalau boleh nak jadik heroin kalo happy ending jerk la, kalo yang bf/laki dia mati awal, yang tu I taknak.



Ok la Ya All, I have to stop here,I bizi ni, nak sambung baca Pelangi. Babai. P/s: Teringat zaman Yatie ada kat KL lagi. Kami selalu borong beli novel dekat Kinokuniya pastu baca dekat rumah and sms tanya dah baca part mana (pasal beli buku yang sama, sorang satu) Sudahnya 2 2 tak siap kemas rumah pasal nak baca novel sampai habes.

-EnD-

6 comments:

Sexy.Hippo said...

Macam menarik je keje u, su. Walaupon i accountant yg meng-update blog di pagi hari dan berpura2 takde kerja, i masih mengagumi kerja u. Ada kosong?

Chooyaya! said...

sexy.hippo : memang menarik la kerja i ni. kekadang kami tgk movie waktu lunch. jap lagi nak pi threading kening kt amapang kejap. miahahah

Filla ~ Kasih Aleeya said...

auwwww..hehe.. aku takleh start novel2 nie..skali aku start..aku tido kul 4 pagi kang..ngn tak masak..tak ngemas..tak buat susu anak..mati la.. weh laki ko akitek? laki aku kije akitek firm..hehhe..tp dia wat 3D.. tp sama..otak dorang mmg senget..sbb asek pikir keje.. pastu kadang ckp sorang2 siap tgn2 tgh imagine tangga lah apa lah.. biol..

Chooyaya! said...

filla : ko dah ada anak mmg tak blh baca novel. ko main futsal jerk la. kalo umah ko dkt2 ngan umah aku, selamba jerk ko bley join aku/aku join ko main futsal. baru gerek. lgpon aku dah maha gemuk la skarang. sikit lagi 60kg. peha aku version kfc. kalo ko nak tau la..

owh, laki ko buat 3d eh? musti dia hebat. yg paling hebat ialah isteri2 mereka la (kiranya ko + aku hebat la - tanak kalah ok) aauuuuuwwwwwwwwwwwuuuu.. aku rasa, kalo laki ko jumpa laki aku sah2 ngam. pastu borak smpi malam. nko ngan aku mungkin boleh main mekap2 or main masak2.

yatiyahya said...

internet tak blh digunakan masih sempat tulis blog..aku bgth prodata..nak?
wakakaka!

Chooyaya! said...

yatie : yang awak nihd engki sangat naper? sian kat ktier tau? draft dulu dalam words, pastu copy masuk blog. pasal takot lama sgt on internet. haha. mcm apa jerk. hampeh fjurksdneu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...